Jobbarperiod

Eftersom jag for narvarande ar mitt inne i en lång jobbarperiod finns inte orken till så mycket annat an jobba, mat och sova. Jag raknar dock med att ha massor av idèer och inspiration den 3/8 då jag definitivt ar tillbaka.

Till dess, ha det så bra

HerrEriksson

Äntligen värme

Och tyvärr ett par veckor försent. Min semester är slut från och med i morgon och därmed återgår livet i det normala. Nu ska jag väl inte jobba så himla mycket, men halvtid ska jag nog få till.

Dagen idag har annars ägnats åt målning av plank. Det är inte vårt eget utan virke som ska användas till garagelängan. Sen har jag handlat lite smått och gott inför arbetshelgen och så har jag fredagsstädat här hemma. Det ska väl se fint ut när dottern min kommer på besök för första gången...


Det har inte blivit några bilder idag, men det var någon som ville se mer bilder på Desmo och det kommer därför en här...

Ha det och på återseende


En nyfiken Desmo inspekterar kompostenEn flott svart katt vi mötter en dag på promenad

Nattligt trauma i Västervik

Desmo vår kära katt kom för en litenh stund sedan upp och gjorde mig sällskap vid datorn. Har var kelsjuk som han ofta är på kvällar och tidiga mornar och när han satt i mitt knä kände jag det! För första gången i hans 18 månader långa liv hade han en fästing.

Ingen stor blodfylld sak, utan en liten, liten rackare. Nättopp så liten att den bara anades under mina känsliga fingertoppar.


Så raskt ner på badet och fram med peangen och efter en del kamp (han är ju så förbaskat nyfiken katten) så fick jag tag i den (fästingen alltså) och med ett barmhärtigt ryck slet jag loss den med huvud, tänder och allt. Ett och annat abbesinerhår följde såklart också med. Fästingen har nu övergått till en annan livsform.
Själv går jag till sängs nu. Kanske Desmo blir med!

God natt

Kullen runt på inlines

Så har det äntligen blivit premiär för inlines. Det var något bland det första jag tänkte då Sivan och jag kom hit till Västervik. Från ett kuperat Norge med jättesmala vägar utan väggren och just inga cykelbanor, till här och nu med ett lätt kuperat landskap med asfalt, skapligt breda vägar och i stort sett cykelbanor överallt.

Välanvända inlines

Turen idag gick från Gertrudsvik, upp förbi polishuset och infartsrondellen (någon som vet vad den heter?) för att sedan åka vidare förbi speewaybanan, stallet och återigen Gertrudsvik. Turen tog nästan 25 minuter. Du hade jag stavar i de tyngre uppförslöporna. Det var en fin tur i värme och solsken och jag var rejält svettvåt då jag satte mig på trappan hemma för att dricka vatten.

Nyinköpt solstol

Efter duschen fanns det gott om tid för en stund i solen med boken jag håller på med.

En stunds avkoppling i kvällsolen

Nu är nu och då återstår bara en rad till Sivan den stackaren som jobbar nätter denna vecka. Hon skulle åka till stranden när hon vaknade, även fast det var lite molnigt. Jag håller tummarna för att det blev bra ändå...

Tre Kronor af Stockholm

Idag läste jag i tidningen att det gamla skeppet Tre Kronor af Stockholm kommit på besök till Västervik. Det kom igår och ska segla i morgon igen och eftersom att sannolikheten är liten att jag får med mig när dom far så åkte jag i stället ner till centrum för att få en bild på skeppet. Du kan läsa mer om det här.

Jag stoppade också för att äta lunch, men medans jag satt där så skingrades alla moln och det blev knallblå himmel. I stället för att handla som jag tänkt så skyndade jag mig hem för att lätta på klädseln. Underkläder, ja det kan jag väl köpa vilken dag som helst.

Föresten, appropå ingenting, vet du, att i Norge går inte herrarna i kalsonger. Nej dom går i truser!! Ha ha ha. DET får en att tänka en eller annan tanke om norrmän :-)
Intogs på Café Sahara i form av klyftpotatis, lövbiff och tzatziki

Jag kom på när jag satt på restaurangen att man i Väservik beslutat att trubadurer för så mycket oväsen att dom inte får spela ute efter klockan 22. Det har fått till följd att trubaduren slutar (jag har inte hört någon av dom vara högljudd) och restaurangen väljer i stället att gå över till inspelad musik från högtalare på väggen. Betydligt högre och alltför ofta den klassiska, trista musik som hela tiden spelas på våra komersiella radiostationer. Ett märkligt beslut må jag säga.

HA! Nu fuhngerar uppladdningen av bilder igen. Däremot tycks telefonen vara död, men det gör inget eftersom jag inte vill prata med någon (som vanligt).

Många har hört om UFF

Att dom numera kallar sig Humana Sverige kanske inte alla känner till. Det är dock samma organisation som svartlistades i början på 2000-talet. Då för oklarheter i bokföring och brister i redivisning var pengarna tog vägen.

I tidningen Sörmlands Nyheter berättar man idag att sörmlänningarna fortfarande skänker en god del kläder till detta företag. Jag anar att det till stor del är bekvämlighet (i alla fall om lådorna fortfarande står plaserade i anslutning till återvinningsstationerna). Men säkert också okunskap. Jag hoppas med detta inlägg kunna nå någon mer och påverka så kläderna i stället förslagsvis ges till Frälsningsarmen Röda Korset, eller något annat seriöst företag.

I dagens Västerviks Tidning har man en artikel som varnar för att skänka pengar till oseriösa företag. Där finns också Humana Sverige med. Tyvärr finns inte hela artikeln med i nätutgåvan, men det går säkert att söka på internet för den som är intresserad av vilka företag som är okej.
UPDATE: Själv är bästa dräng heter det och listan finner du här.

Hos Frivilligorganisationernas insamlingsråd ser du vilka som är medlemar, kontrolleras och redovisar var pengarna går.

DET, var en bra start på dagen. Nu ska jag gå och måla vidare..

Tills senare, god dag!

Kvällsrapport till Norge

Så har den första dagen på den sista semesterveckan gått. Det har varit okej väder med blandat moln och sol. Inte jättevarmt (utom när solen varit framme såklart) och heller inte jättekallt. Det har varit en slappardag med lite läsning och lite småplock inne.

Slapp i solsken

Jag har för sista gången i år (tror jag) oljat trägolvet på altan. Jag har tagit hela dagan på mig för att lasta upp en hög med bilder (det tar fortfarande minst tio minuter per bild) vilket gör att jag går en hel del upp och ner Senare på på eftermiddagen stack jag iväg på en löprunda. Det blev ca 6 km, vilket var precis lagom och faktiskt rätt så skönt. Det var fullt solsken och riktigt varmt och gott. Två svampplockare var allt jag träffade på

Så var det dags för kvällsmaten och därefter gick jag till garaget för att måla plankorna. Tre sidor är klara och den andra sidan tar jag direkt efter frukost. Då har vi gjort en tredjedel och får nog anses ha bidragit med vår del av lasset. I alla fall för denna omgång.

Grundmålat en gång

Vädret är utlovat växlande och blir det varmt far jag till havet, annars blir det bok och vilstol i trädgården. Norge verkar ha ytterligare en dag med dåligt väder om man ska tro nyheterna, men då sover man ju gott...

Så intill vidare fungerar allt här. Önskar dig en god vakt och en bra natt min Sivan....
Vi ses snart!Iblan
Uefa skämmer ut sig

Den som följt med i dagstidningarna den gångna veckan har säkert med fövåning (eller inte) noterat ordväxlingen mellan UEFA och hemburgerkedjan Max i Borås. Under veckan har turerna varit många, men går i korthet ut på att McDonalds som är huvudsponsor av U21-EM inte accepterar andra aktörer på samma marknad utan därför kräver att Max håller sina hamburgerrestauranger stängda under den tid som turneringen pågår.

Max i sin tur vägrar, men har ändå försökt kompromissa genom att acceptera fyra timmars stängning de dagar det är match mot att man i stället kan använda två mobila kök. Detta vägrar McDonalds och UEFA. Dom är heller inte villiga att förhandla utan vidhåller det ursprungliga kravet att Max ska hållas helt  och hållet stängt.

Så läser jag med stigande förvåning i BoråsTidning  att organisationschef för U21-EM, Karl-Erik Nillson är riktigt besviken på Max. Han menar på fullaste allvar enligt tidningen, att Max inte visar någon som helst sammarbetsvilja och att det helt och hållet är deras fel att Borås nu tappar turneringen.

Det är nämligen så att Max som  lät göra en omröstning i oberoende GT fick 94 % av läsarna som menade att dom skulle stå på sig och inte låta ett amerikanskt, multinationellt företag styra marknaden.  När dom nu står på sig så drar Svenska Fotbollförbundet tillbaka turneringen och letar efter ny plats att spela på.

Själv  hoppas jag såklart att vi lärt oss något av detta och att samma sak kommer upprepa sig igen och igen...
Hellman, Sigge Hill och en chiabatta med spekeskinka och mozzarella

Så har vi efter många om och men kommit fram till fredagskvällen och vårt konsertbesök på Gränsö slott. Att det tagit sin tid beror helt på svårigheten att lasta upp bilder. Bilder vi har massor av eftersom Sivan helt fräckt gick fram (om det är för att hon är så liten, eller för att hon har vassa armbågar törs jag inte tänka på) till scenen, trots rätt mycket folk och tog massor av bilder.

Hur so helst. Fredagen var en grå och kall dag med en hel del regn och det såg inte speciellt lovande ut att bege sig på utomhuskonsert. När tiden gick och det blev sen eftermiddag såg det i alla fall hur bra ut som helst. Molnen skingrades och jag var helt inne på at ta vespan för att slippa krånga med parkering. Sivan var inte alls inne på den tanken då hon gjort sig fin i håret (dvs finare än vanligt) och därför blev det såklart bilen.

Du kan tro jag var glad för det ett par timmar senare. Väl där så var det helt ok, men efter en stund så gjorde vinden sitt och det blev allt kallare. Molnen hopade sig och det kom under kvällen ett par smår regnskurar. Det var inte mycket folk, kanske ett par hundra varav många hade egen matsäck med sig. Andra köpte öl och vin och blev så småningom rätt så i hatten. Det gjorde ingenting för alla var glada, trevliga och nöjda.

Efter dryga en och en halv timme började folk hopa sig framför scenen (om 50 stycken kan hopa sig) och jag anade vad som var på gång. Mycket riktigt, det var Jakob H som klivit upp på scenen. Vi hade gått iväg en bit bort för att värma oss lite i den sakta sjunkande kvällssolen medan vi åt vår matsäck när Hellman med trevande, försiktig röst började sjunga.

Matsäck och öl i en kylslagen kväll

Han sjöng en och en halv låt då. Den första hade jag aldrig hört och den andra, en psalm, avbröt han bara mitt i utan att vi vet varför. Sen blev det Magnus Carlsson och Elin Sigurdsdotter?? som båda två var duktiga på att sjunga. Det blev paus och sedan fortsatte konserten. Mer Elin och Magnus och sen, sen var det dags igen. Jakob H som hade utlovat flera av de "gamla" sångerna. Ha kom så upp på scenen till folkets jubel. Det var detta man väntat på och dansgolvet framför fylldes av människor i alla åldrar. Här tog amgin slut. Han sjöng falskt, han sjöng fel, han sjöng inte alls i perioder och han hade en otroligt märklig mikrofonteknikgenom att gunga fram och tillbaka så att ljudet hela tiden svajade.

Så, det var detta vi hade sett fram till. Vi lyssnade på 5-6 låtar och när han sedan behövde hjälp av Magnus och Elin för att framföra sina egna låtar, då gick vi hemåt. Då var klockan lite över tio och vi var nöjda. Det fanns ju så mycket annat bra som vi fått lyssna på. Vi hade dessutom fått göra något ovanligt, något som vi tyckte om.


Ett vackert Gränsö slott på väg hem efter en trevlig kväll


Update

Så har bilderna från Västerviksträffen och Volvobilarna äntligen kommit på plats. Nu ska jag under kvällen få klart från slottet och  konserten vi var på i fredags.  Men först blir det en löptur, lite målning och kvällsmat...

Problem med att lasta upp bilder

Jag har sedan i lördags morse haft jätteproblem att lasta upp bilder. Ett tag trodde jag det var min dator som segade, men allt annat går i normal takt. Likaså när jag skriver mina inlägg.

Nej, det är när bilderna ska lastas in och läsas upp det tar tid och då segar allt ner så jag knappt kan vara på två sidor samtidigt. Någon annan som har samma problem? Jag vet att syster min hade detta tidigare, trots att det fungerade perfekt för mig då. Märkliga ting dessa datorer och internet. Blir aldrig klok på det.En funnen padda i stället för orm då det blev en hög med klagomål på sådant


Örtbakad sommarpotatis

Jag pratade tidigare i kväll med min dotter. Det var just som jag höll på att laga mat och hon blev lite nyfiken på vad. När jag berättade menade hon att jag var tvungen att lägga ut receptet här tillsammans med några bilder.

Så här kommer det (bilder bara om det fungerar nu).

1 kg färskpotatis
6 kvistar färsk mynta
3 saftiga klyftor vitlök
10 kvistar färsk timjan
50 gram smör
flingsalt efter smak
svartpeppar

Skrubba potatisen och koka den i 10-15 minuter, eller tills den börjar bli mjuk tillsammans med myntakvistarna. Skala och krossa vitlöklarna i en mortel tillsammans med timja, salt, svartpeppar och smör under tiden du väntar på att potatisen ska bli klar.

När potatisen är färdig, häll ur vattnet och häll över potatisen i en långpanna. Tryck sönder potatisen med en gaffel utan att mosa den och klicka därefter över smöret. Strö ytterligare lite flingsalt över tillsammans med timjan. Ställ i mitten av ugnen i ca 40 minuter på 200 grader, eller tills potatisen fått fin färg. De kan behövas vändas någon gång.

Servera gärna till grillad ox- eller fläskfilé...

Bon apetit

Potatis kokt i mynta. Luktar otroligt gott


Potatisen är söndertryckt med gaffelStekt i ugnen, färdig att serveras. Väldigt gott

Västerviksträffen

Det blev Västerviksträffen vi åkte på idag då vädret var lite ostadigt och regnet hela tiden låg och lurade på armlängds avstånd. Det har blivit ett par skurar. Vi bestämde at vi skulle köpa lite mer växter till trädgården och passade därför på att göra allt på en gång då vi ändå var ute.

Träffen var såsom man föräntar sig en bil -(Volvo)träff ska vara. Det var allt från gamla 142:or till nya C70, V70 och S60. Såklart var även alla andra modeller representerade också. Bilarna var i allt från rostigt, otvättat vardagsskick till otroligt påkostade, lackerade både ovan och under. Från bruksbilar i toppenskick till de som troligen åkt med transportkärra till utställningen. Dessa hade t om speglar under bilen där de stod för att man skulle kunna se allt krom och lackerade detaljer.

Vi gjorde oss en tur och förundrades. Fast den allra finaste var en mycket välvårdad S60 utan en massa pråligt tillbehör. Just bara svart, välputsad och toppenfin. Nedan lite bilder på de mest spektakulära och uppseendeväckande.

Jag har fortfarande problem med att ladda upp bilder. Dessa har tagit hela eftermiddagen...
I rabatt och kompost

Jag berättade igår att vi var på jakt efter en kompost till vår trädgård. När vi flyttade hit stod det två stycken fyrkantiga saker i alluminium? Inne i den djungel av barrväxter som var planterade ut mot gatan. Det var också mer eller mindre helt omöjligt att ta sig dit utan att smutsa ner sig eftersom dom stod i slänten, rabatten ut mot gatan.

Det som borde varit kompostjord, men mest var sopor

När vi öppnade dessa två så fann vi det mest märkliga och det märkligaste var att man slängt en hel del plast i dom. Både mjuk och hårdplast, ja t om ett kaffemått och en batman i plast fann vi till slut. Sivan har länge velat tömma dessa två och att vi sedan kör dom till tippen. Nu var stunden kommen i går eftersom vi inte kunde måla i det ostabila vädret. Jag brukade våld och hävde ner komposternai trädgårdslandet och så, medan jag höll dom halvvägs upp och ner fick Sivan ösa ur på ett par presseningar.

Sivan bygger kompost

Dom var som tur var inte fulla för då hade det nog aldrig gått att tömma. Den ena var nog lite, vad man kan kalla jord i. Den andra var en halvrutten, halvt komposterad sörja i. Nu ska det få ligga lite och sedan kommer vi blanda i det i den vanliga jorden som ska ner i slänten. Det är fint där redan nu eftersom Sivan fått ner en hel del blommor och finare kommer det nog bli.

Jordgubbsplantorna flyttas när plattorna är lagda

Nu flyttas komposten ner i trädgårdslandet som i sin tur kommer krympas ner till ett miniland för kryddväxter. Det räcker för vår del. Plattorna som vi har över läggs framför så det inte blir så lortigt av lera och annat som gärna samlas. I stället är tanken att man bara ska kunna spola av plattorna när det behövs. Det blir också både varmkompost och två (så småningom) vanliga trädgårdskomposter.

Sen flyttade vi bort växterna som satt utanför boden och planterade i stället ner en hel hög med lavendel som blivit Sivans favorit. Roserna, vallmon och allt det andra, det kommer pryda slänten ut mot gatan i stället.

Lavendel planteras i långa, väldoftande raderMer och mer blommor i stället för vildvuxna barrväxter

Vi har idag annars bestämt att det blir Volvoträffen om vädret är okey. Men innan dess ska vi göra färdigt i landet och försöka hinna måla boden och staketet innan grannen kommer hem. Det är skönt att slippa hålla på på deras tomt om dom är hemma.

Önskar alla en god dag tills vi hörs igen.

Försmak till systrarna

Jakob Hellman på Gränsö Galore

Tänk! Vi är några av dom få exklusiva som sett Jakob under senare tid. Vilken grej och Sivan som troligen ensam norrman.

Mer kommer!

Veteranbåtsmöte

Idag var vi nere på stan för att kolla lite priser på lavendel och varmkompost. Vi tänkte då också passa på att äta en hambrgare på McDonalds då et var ett tag sedan. Så väl nere i hamnen fick vi syn på en hel höh med gamla träbåtar och det visade sig då att det var veteranbåtsmöte. Det hade såklart stått i tidningen, men vi hade inte reagerat på det.

Så här kommer ett antal bilder på vackra båtar från Stockholm, Mariefred, Kalmar, Norrköping, Oskarsahamn osv.Hur gick det då med lavendel och kompost, undrar då vän av ordning? Jo, mer om det sedan...

En späckad helg (om vi vill)

Fredag och jag har fått tag i två biljetter till Gränsö Galore. Det är ett evenemang som utspelar sig vid Gränsö slott genom hela sommaren. Olika artister kommer och spelar och underhåller för ett par timmar. Just i kväll är nog den kvällen jag allra helst ville gå då det ärdet bästa artistuppbådet enligt mig.

Det bjuds på musik av Jacob Hellman, Magnus Carlsson (från (Whipping Willows), Sigge Hill m fl. Programvärdar är Svante Grundberg & swingband.

Biljetter till fredgskonserten

Konserten hålls på slottets utegräsplaner och jag har fått för mig att det är en lite mer intim spelning åt caféet till. Det lär finnas gott om yta att ta med en filt och lite god mat för den som vill. Den som inte kör kan t om få ett glas vin. Det blir nog Sivan det.Jag återkommer såklart med bilder och redogörelse om hur det var.

Sivan vinkar till folket från slottet

Lördag är det två saker som fångat mitt intresse. Det ena är en gameldags marknad som hålls i Mörtfors.
Det lär vara en massa knallar och som grädden på moset serveras helstekt vildsvin. Det låter gott och kan nog vara något för ett par nyfikna nyinflyttade. För jag måste ju erkänna att jag inte ens vet var Mörtfors ligger.

Det andra som sker är Västerviksträffen. Det är en träff för ägare till volvobilar med självkar tävling för den finaste volvon. Både Sivan och jag är lite glada i att TITTA på gamla bilar, inte att äga och det verkar som ett okej nöje då träffen hålls i på andra sidan stan, dvs vespa-avstånd. Inser just att det inte är ofta bilen tas ut numera.

Söndagen, ja det är fullt med aktiviteter då med. Marknader, utställningar och olika typer av "dagar" typ Rågödagen osv. Det får bli vädret som styr. Två saker som borde gjorts men som inte hunnits med är en tur till någon av stadens två golfbanor och en resa till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Vi får se vad som prioriteras.

För den som är nyfiken på vad som sker här kan jag rekommendera någon av dessa länkar

Evenemang

Turistinformation

Nog med reklam för Västervik. Nu ska jag ut då solen tittat fram...

Ciao

UPDATE: Jag får inte till länken till Mörtfors, men sidan finns på www.mortfors.se för den som är nyfiken och intresserad.

Torsdag

Så har vännerna åter åkt hem till Norge. Det blir stilla i huset, eller i alla fall så stilla som det kan bli med ett par som Sivan och mig under samma tak. Den svenska flaggan vajar åter i trädgården och solen skiner efter en stund. Det var helt grått klockan 06, men nu vid 8-tiden är det blått på himlen igen. Vi bestämmer oss för att åka till Gränsö och sola, alternativt ta en tur runt vandringsleden.

Vespan packas och vi far iväg. Det är kyligt ute och så fort vi kommer upp i fart så blir händerna kalla. Märkligt, det är som om våren inte släpper taget i år och att så fort solen går i moln så är det återigen bara 13-14 grader ute.

Monseruds hästar på Gränsö

Det är fortfarande massor av bilar och folk på farta, även om det är lite mer stilla idag. Vi stoppar på turistbyrån för att hämta ett par biljetter som jag kom över till Gränsö Galore i kväll, mer om det i ett senare inlägg. Väl på Gränsö stoppar vi för att fota hästarna och för att kika på en hjortkalv som går och betar på en äng. Vi hade kikare med, men tyvärr blev det inga bilder då den var lite för långt bort.

Vriden trädstam utefter vandringsleden

Väl framme vid havet och klipporna är vi nästan helt ensamma. Den tidigare grå himlen och den kalla vinden har nog skrämt folk, eller så har man massor att göra i byn (det finns knappt parkeringsplatser att få längre, inte ens vid matbutikerna). Vi finner en flat klipphäll och lägger oss där. Jag somnar och Sivan löser ett sudoku i solen.

Söker skydd under en tall i den plötsliga regnskuren


Kollat badtemperaturen

Som svensk sommar är så växlar vädret fort. Plötsligt går solen i moln och det kommer bara någon minut senare en skur. Lika plötsligt är solen framme igen och vi kan fortsätta där vi höll på. Det blev ett par timmar innan det återigen blev grått och kom en regnskur. Då hade vi packat ihop och var på väg mot vespan.

Sivan ställer i ordning

Väl hemma passade vi på att smita in till grannen (dom är bortresta, men informerade) för att skrapa boden och planket som skiljer våra fastigheter åt. Vi tvättade också bort att smuts och svampangrepp. Den var i rätt så okej skick även om ett par plankor skulle behöva bytas ut. Det får bli vid ett annat tillfälle. I stället passar vi på att försöka hinna måla medan dom är borta denna vecka.

Middag inne

När det var klart var eftermiddagen gjord och vi tog oss en tur ner på stan innan det skulle lagas middag. Det blev inte grillat eftersom det återigen fortsate med de återkommande regnskurarna. I stället blev det "italienskt" med skinkfylld pasta, ost och basilikasås, sprödstekt, lufttorkad skinka och lätt rostat bröd som breddes med en blandning av basilika, tomat och vitlök som toppades med lite parmensanost. Gott och ännu godare blev det med ett glas vin till. Föresten, det var första gången vi satt inne och åt middag sedan vi flyttade tror jag.

Nattbild över nabolaget


Godnatt

Hasselörodden 2008

Eftersom vi denna vecka åter har haft långväga gäster så har vi tagit det rätt så lungt. Det har också varit fint väder och har man då gäster som är glada i sol och bad så åker man gärna ut till någon strand för att sola och bada. Så gjorde vi även igår och valet blev Bondbacken och sandstranden.

Väl på väg ut till Gränsö fick vi syn på att det satt fullt av folk utefter kanalen. Vi funderade såklart på vad det var men ingen av oss hade sett något i tidningen om något evenemang. Dock stod det klart att de väntade på något.

Väl ute vid badet så fick vi syn på vad de väntade på. För ute på havet kom en hel hög med roddbåter i jämn fart. Vi kom då på att det var Hasselörodden som ägde rum.

Böj dig framåt och kika så ser du roddbåtarna som små prickar

Hasselösrodden är en årlig aktivitet som går ut på att ett antal båter ror från Hasselö som ligger i norra delen av skärgården, ner till Västervik. Man äter där lunch och dricker lite på en av stadens äldre och finare restauranger. Man vilar lite och sedan säter man sig flör de fyra timmarnas rodd hem igen.

I år säger Västervikstidningen att det var ett trettiotal roddare som företog turen. I motvind hela vägen till Västervik. Man hoppas vinden höll sig till hemfärden. I roddbåten ska det vara åtta mans besättning. En rorsman och sju som ror. Skeppet får vara max 7,5 meter och årorna av ursprunglig typ och dessutom inte överstiga 3,8 meter.

Rodden genomfördes nu för trettionde året i rad och evenemanget är gott etablerat hos Västerviksborna. Det innebar att det var fullt av folk som tog emot roddarna. Både genom kanalen och nere i hemnen. Vi som låg vid sjön och badade hann inte tillbaka. Men nästa år, då ska vi vara med och heja på.

Konserten...

...igår kväll var lyckad. Janne Schaffer ledde oss genom föreställningen och artisterna var Jan Johansen, Gunilla Backman, Sara Löfgren och Johan Boding (som för övrigt passade perfekt då han lät som en ung Ted, röstmässigt). På schenen fanns också en 8 kvinnor stark stråkorkester. Det var precis fullt i den lilla slottsruinen och vi som var där satt snällt, knä mot knä. Det var 1800 betalande, vilket innebar slutsålt.

Det var kul att se publiken. De var i ålder 10 år upp till 70 eller däröver. Det var faktiskt en man i publiken som satt med rollator men annars var nog snittålderna några och 40. Dvs vi som var där (som det heter).

Gunilla Backman och Johan Boding i duett

Sångerna var väldigt blandade från att Teds allra första skiva som släppes, fram till den sista, tung och kanske präglad av sjukdom. Däremellan spelades alla de gamla kända poplåtarna såsom sol vind & vatten och Eiffeltornet. Artisterna var bra även om Backman mest kändes som om hon gjorde sitt jobb. Johansen var bra och Löfgren var riktigt bra när låten passade hennes lite tuffare och rockigare stil.  Bäst var Johan Boding som kändes äkta på scenen. Glad och med härlig utstrålning sjöng han Ted och det kändes nästan som om det var ha bitvis. Han var också sen som lättast fick publiken med sig och drog ner de längsta applåderna.

Johan Boding tillsammans med en stråkorkester

Janne Schaffer på gitarr är såklart bra. Han pratade lågmält mellan låtarna och berättade små anekdoter från tiden då han och Ted spelade ihop. Vi fick även höra smålustiga berättelser om det som senare skulle bli ABBA. Det var också han som underhöll oss i den korta pausen. Ett långt gitarrsolo med Gärdestad fick oss alla att förstå varför ha är en så populär gitarrist.

Solen sken när vi tog Sivans vespa ner på stan. Sivan uppklädd med höga hälar och uppsatt hår och jag själv såklart i kortbyxor. Det molnade på senare under kvällen men var ändå varmt och skönt. Det var vår första konsert i slottsruinen och det var lite speciellt att sita och lyssna på bra underhållning samtidigt som solen sänkte sig ner i Gamlebyviken.

Sol vind och vatten

I kväll går Sivan och jag på konsert på slottsruinen.  Håll tummarna för att det fina vädret håller sig. De varnar nämligen för någon skur till kvällen.Desmo, tuffingen

Han har funnit sig väl tillrätta här i Västervik. Han kommer hem med olika damer i släptåg hela tiden och grannens långhåriga kattdam är nog helt såld på honom. Hon bor mer eller mindre här nu för tiden. Vi måste kasta ut henne när det är mat för Desmo och likaså på natten. Annars skulle hon nog bosätta sig här, vilket vi inte vill.

Desmo har nu kommit på att han kan ta sig upp på taket via ett plank vi har. Så nu struttar han omkring där ocj likaså på altantaket. Han ligger och spanar in det som sker med total översikt.

En riktig Konge som de skulle sagt i Norge.


Lurpassar


Genvägen


Vill INTE komma ner

Vackert fast på olika sätt


Ekar och körsbärBlåklocka


Vem vet vad denna heterVäxte vid stranden


Svart huggorm, den tredje i år

Vi fann ett nytt badställe

I början  på veckan var vi ute på tur med vespan. Efter ett stunds åkande bestämde vi att vi skulle kika på en badplats som vi hört talas om. Så väl där öppnade sig skogen och de flata klipphällarna låg framför oss. Havet var blått och med helt klart vatten.
 
Nyfunnen badplats vid släta klippor

Det var lätt att både ta sig i och upp ur vattnet och vi har nu varit där tre gånger. Ett toppenställe för den som gillarklippor som alternativ att bara från. Det fina här var dessutom att de var helt släta så de inte skavde i en för övrigt mager och benig kropp.

Favorit i repris; Sivans kalsongpelle

På hemvägen stannde vi vid Gränsö slott och kikade på en liten ö som ligger strax utanför. Det finns en fin gångbro dit och säkert går det bra att ligga där också en dag och bada.

Sivan spanar vid gränsö

Update

Jag har lagt in lite bilder på de tidigare inläggen

Felia 2

Så var problemet äntligen löst (verkar det som). Redan i måndags var internet igång igen och jag trodde teknikerna varit ute och ordnat något utan att ha sagt till. Just eftersom vi då varit helt utan i två dygn.

Så var inte fallet för i tisdags morse var det återigen borta. Det kom åter på kvällen en stund för att sedan återigen försvinna. Idag kom teknikern. HAN var inte alls förvånad att vi inte hade ett fungerande bredband.  Han visste ju att det inte skulle gå att få 8 MB bredband eftersom vi ligger 4 km från basstation. Han beskrev hur hastigheten faller i förhållande till avstånd och sade att det mest troliga är att jag får gå ner på två MB.

Han mätte idag (semestertider) och kom upp på en levererad bandbredd på 4,04 MB och det var precis på gränsen för det som gick att koppkla upp sig med.  Han menade att en normal vecka då alla var hemma så skulle jag hamna under det acceptabla och då inte få kontakt med basstationen. Vilket i sin tur skulle få till konsekvens att internet bara står och blinkar.

Han menade att man inte kommer göra något åt detta från Telias sida utan väntar på att det ska bli fibernät i stället. Det vet man dock inte när det blir idag. Han rekommenderade i stället att jag skulle gå ner till två MB oc menade då att med de fyra som kan levereras idag så kommer allt fungera. Så här långt har han rätt och nu ska vi bara ta ett samtal om vad jag ska betala. För nog tycker jag att det är bedrägligt att sälja 8 MB till ett hus där man borde veta att det inte går att få ut. Dessutom att ta betalt för samma hastighet när det inte överhuvudtaget går att uppnå mer än halva hastigheten. Mer om det en annan gång.

Mat-Tina

Ute på altanen. Jag på soffan, katten på stolen och Sivan sitter mitt emot och löser ett sudoku. Radion står på och det är sommar med mat-Tina. Hon är som vanligt glad, lättsam och lättlyssnad där hon berättar om mat, dans, sin rumpa och amerikanska matlagningsprogram.

Det åskar kraftigt och regnar lite lätt i perioder. Jag blir bara tröttare och tröttare. Tina lyckas inte längre fånga mitt intresse. Åskan kan inte heller hålla mina ögon öppna. Jag vänder över på sidan. Slumrar till. Hör Sivan säga något om hennes killar och hör att hon försvinner in. Jag här kameran surra och förstår att hon tar ett par bilder.

Orkar inte bry mig. Jag ska bara slumra en liten, liten stund.... till regnet, till åskan och till mat-Tina och Sommar i P1


ZzzzzzZZzzzzzZZzzzzz


Visfestival

Eftersom det för närvarande inte går att lasta upp bilder på bloggen (se Felia???) så nöjer jag mig med att skriva ett inlägg om de senaste dagarnas aktiviteter. Det är som många av er känner till visfestival här i staden denna helg. Den började i torsdags och avslutas i kväll.

För oss som aldrig varit med om det förut och som nyblivna Västervikare är det en upplevelse minsann. Att se så mycket sommarfolk av olika nationaliteter och i olika former är en fröjd för ögat. Var man än går och oavsett tid på dygnet är det folk, folk, folkj och köer. I butiken, på restaurangen, på systemet och i glasskiosken.

Väl nere i hamnen

Vädret har varit lyckosamt med strålande sol hela torsdagen, växlande molnighet och en liten skur igår (men återigen med sol när kvällen kommer) och idag med sol inledningsvis och nu på eftermiddagen lite regn och massor av härlig åska. Nu återstår bara att se om det klarnar upp till kvällen idag med.

Vi har två kvällar nu varit nere på staden och tittat på folk, ätit, druckit kaffe och lyssnat på musik. Vad som varit bäst vet jag inte utan det är nog kombinationen och helheten. Otroligt mycket folk som rör sig hela tiden från fiskehamnen bort till slottsruinen och runt för att sedan sätta sig en stund utanför och lyssna, eller sakta strosa tillbaka till hamnen igen.

På strandpomenaden påväg mot centrum

Hela strandpromenaden är kantad av olika stånd. Allt från det vanliga krimskramset (som tyvärr är de flesta stånden) till mat och Östkraft som försöker sälja el. Aggresiva försäljare från Telenor och Tele2 som nästan jagar folk i iver att få sälja ett nytt abonnemang. Trist och speciellt som inte ens folk får sitta ifred öch äta utan att dom kastar sig över.

Hur som helst... Både torsdagen och fredagen bjöd på underhållning av hög klass. Utanför på gräskanten ner mot Gamlebyviken satte vi oss. yssnade och tittade på folk som gick förbi, samtidigt som kvällssolen varmt och sakta sänkte sig ner i viken framför oss. Allt medan ett tjugotal båtar lagt ankar framför oss, medan dom också lyssnade till musiken.

Båtarna utanför ruinen lyssnar på visfestivalen

På andra sidan slottet var det fult med båtar i hamnen och det är också ett nöje att gå och titta på dessa. Drömma lite grann. Dofterna av mat som slår emot oss under promenaden tillbaka till hamnen. Väl där konstaterar vi att det är fullt vid varje bänk, varje bord. Det finns inte en chans att komma in på en restaurang för en öl. I alla fall inte om man vill sitta ute.

Picknick på Kulbacken samtidigt som folk lyssnar på konserten

I stället stoppar vi på McDonalds. Två kaffe med god mjukglass, 50 kr. Vi får tag i ett bord och kan sitta och titta på alla som flanerar förbi. Det är härligt att bo i en stad där det händer lite. Det är både Sivan och jag överens om och vi är för stunden glada att vi valde just Västervik. Det är vackert här och just nu är nog staden som vackrast.

Packat med folk som flanerar i kvällsolen

Baksidan av festivalen (det hålls en alternativ festival här samtidigt) är att det är mycket fylla. Speciellt bland de riktigt unga. Vi ser inte några vuxna som rör sig ute bland ungdomarna och några förädrar som stoppar och pratar med dom ser vi inte heller. Märkligt då det annars är önskvärt och till och med organiserat på en del ställen idag.

När skymningen sänker sig beger sig Sivan och jag hemåt. Vi har sett färdigt för denna gång. Nu håller vi tummarna att det klarnar upp till festivalens sista kväll. Vi ska ta cyklarna i kväll. Grillmat med lite vin står på menyn. Vi hoppas det blir genomförbart...

God kväll

Felia???

Så kallades dom förr. Ja Telia alltså!

Sedan vi flyttade hit för snart 6 veckor sedan har dom krånglat med oss. Det började med att telefonen och bredbandet som var beställd gott och väl över en månad innan flytt, för att allt skulle vara klart när vi kom, försvann. Det vill säga, abonnemanget hade sagts upp av någon redan innan vi fått det. Telia kunde inte svara på av vem!

Det fick till följd att vi satt utan telefon och bredband rätt så länge. Jag ringde efter någon vecka och då gick det att få telefon. Bredbandet skulle vi däremot vara tvugna att vänta på i 14 dagar. Jag protesterade och hävdade att vi som kunder borde få högsta prioritet då det var dom som slarvat bort vår beställning.

Nåväl, efter 8-10 dagar hade vi vårt bredband i alla fall. Det var en god del störningar, men när det fungerade var det både snabbt och bra. Tyvärr så blev inte störningarna bättre, utan snarare värre och det kunde till slut vara timmar per dag vi inte kom ut på internet. Jag provade såklart allt här hemma då felet kunde ligga hos mig. Jag provade olika datorer, olika kablar olika sätt att koppla via datorn och jag provade att ha det nerstängt i timmar för att sedan slå på (man var tvungen att göra så med tele2 när det inte fungerade).

Ibland gick det men oftast inte och när jag väl fick igång det så kunde jag egentligen inte säga att det var just det elller den åtgärden som gjorde det hela. Nu gick det så till att det i måndags just inte gick att komma ut överhvududtaget. Så därför satte jag mig vid telefonen på tisdagen.

Innan jag gjorde det så körde jag något som heter supportassistenten och som Telia menar man ska prova först. Den var inte glädjande eftersom den sade att jag hade internet som fungerade (trots att det inte gjorde det). Så när jag ringde till supporten på Telia och berättade hela historien kunde han inte svara på vad som är fel. Det ända han kunde berätta var att det inte fanns någon känd störning i området. Därpå sade han att han skulle mäta ledningen till vårt hus. Han ringde snart upp och sade att allt var som det ska vara och att det inte fanns mer han kunde göra.

Några timmar senare och efter att återigen ha försökt med allt mellan himmel och jord ringde jag telia igen. Jag fick denna gång prata med en ung tjej som var lite småsur redan i inledningen av samtalet. Jag förklarade hur det låg till och sade att jag nu vill ha hjälp. Hon menade att det kunde hon inte utan jag borde i stället låna ett modem av grannen för att se om det är där felet ligger.

Jag förklarar att jag dels är nyinflyttad och säkert skulle ses som lite märklig om jag gick runt och försökte låna ett modem av folk jag inte känner och som inte har en aning om vem jag är, dels att det är semester och att det just inte finns någon hemma (de som inte har semester jobbar ju dessutom). Jäntan hade ingen förståelse för detta utan menade att då fick jag nog, 1. köpa ett nytt modem om jag trodde det är där felet ligger, eller 2. ta ut en av Telias tekniker till en summa av 750 kr.

Nu blevjag arg för första gången på länge. Telia menar alltså att dom ska kunna sälja ett abbonemang med dålig funktion, eller dålig utrustning till mig. Ta betalt fyrahundra kronor i månaden för något jag nu inte ens kan använda och sedan kräva mig på ytterligare pengar för att dom ska få det i ett skick där jag kan använda det. Nu backar jäntan lite och säger att den kostanden får jag såklart bara betala om felet ligger i min utrustning. Jag får också ett telefonnummer till modemtillverkaren.

Så jag ringer dit och får tala med en trevlig man som berättar att det låter som ett vanligt modemfel. Jag får enligt honom åka ner till telia och hämta ut ett nytt modem redan dagen efter, vilket jag också gör. Väl hemma kopplar jag i efter konstens och instruktionsbokens alla regler ochse, det fungerar helt perfekt. Detta var i förrgår.

Redan dagen efter är det precis likadant igen. Jag ringar nu återigen Telia och förklarar vad som skett. Jag frågar också vad sannolikheten är för att två modem efter varandra ska drabbas av samma fel inom något dygn är. Mannen håller med om att det verkar osannolikt.

Han ber att få mäta vår linje och jag svarar att det redan är gjort för två dagar sedan av en kollega till honom. Han menar då att han vill göra det igen eftersom det trots att det ska stå en anteckning om det, inte är inskrivet. Så han mäter, ringer upp och ser att det finns något fel. Han vet inte vad, men han felanmäler det och en tekniker ska nu inom 3 dagar kika på det. Jag kan bara hoppas deta inte blir en följetong som som de internethistorer man läser om i dagstidningarna relativt ofta utan att en tekniker finner något fel som går att åtgärda.

Problemet som jag kan se är att vårt modem inte får fatt på internetleverantören. Lampan blinkar och blinkar och när den väl kopplar upp så är det bara i max 5 sekunder och sedan är vi offline igen. IP-nummer tycks inte gå att byta ut och frågan är om det är där felet ligger. I alla fall så har jag kopplat ur routern och kör direkt i den stationära datorn.

Har du som läsare någon lurig idé så lägg gärna in en rad. Alla svar kommer prövas :-)

Nu börjar det tålamodsprövande arbetet med att försöka lägga upp. Det kan ta mellan 2-10 minuter...

Ciao

Bloggen ligger till större delen nere tills vidare...

Detta beror på att jag har stora uppkopplingsproblem som sedan den senaste veckan bara blivit värre och värre. Återkommer så fort problemet är löst...

HerrEriksson

Återigen solsken

Efter ett par grå dagar, med bara lite sol, så sken återigen solen upp idag på förmiddagen. Sivan och jag har de senaste dagarna farit runt på Vespan och vi har som vanligt varit ute och ätit på lite olika ställen. Vad som slår mig när vi åker eller går runt här i byn är alla dessa vackra rosor. Överallt och i alla färger.


På vandring i staden


Lite nytta har vi såklart gjort också


Den årliga kanalsimningen

Ägde idag rum i kanalen som skär av Gränsö. Det är en årlig företeelse som i år lockade ett 20-tal simmare trots att det bara var 17 grader i vatnet. Vad som är speciellt är att det är inte den snabbaste som vinner, utan den som har den vackraste huvudbonaden.


Vem som vann, det vet vi inte eftersom vi åkte så fort simmarna dragit förbi. Tur var nog det då det var fullt med bilar. överallt och nästan in till stan. Dom är duktiga här i Västervik att ta sig ut och det märks övarallt att visfestivalen börjar i morgon. Vi rapporterar såklart därifrån via bloggen. Vädret är utlovat fint (i stort sett),

Har du lust att gå? Kom inom så bjussar vi på fika,mat eller sängplats! (obs, gäller släkt och vänner!)

Guidad tur

I kväll var Sivan och jag på guidad tur för nyinflyttade. Det var turistföreningen och inflyttarservice som stod som arrangör. Vi var ett gäng i blandad ålder, även om de äldre var i majoritet, som fick en vandring runt i centrum med en utbildad guide. Det är inte mycket man hinner på nitto minuter, men vi fick lite historia och fakta om Västervik. Vi fick också lite bakgrund till stadens utveckling från 1300-talet fram till idag.

Det var en trevlig tur som avslutades med kaffe i båtsmansstugorna.


Sankt Petrikyrkan eller Nya kyrkan som den kallas


Trädgården vid båtsmansstugorna


Den gamla delen vid båtsmansstugorna


Samma gata fast österut

Vi säger tack till Västerviks kommun som stod för pengarna till denna tur

Sommar i P1

Då vädret har varlit lite upp och ner den senaste veckan har vi i lugn och ro kunnat ägna oss åt inneaktiviteter. Det har också gjort att vi lyssnat lite på sommar, vilket för övrigt nu var en god del år sedan jag lyssnade på.

De jag hunnit med har varit Fredrik Skavland, Peter LeMarc, Olle Carlsson, Kajsa Bergqist och idag Michael Segerström. Jag kan inte påstå att jag lyssnat på alla hela tiden, men mer eller mindre har det blivit. Det började med LeMarc som jag blev sittande och lyssnade på den sista timmen. Allmänt prat, men med massor av bra musik och kanske det häftigaste som dyker upp i sommar... När han spelade "De sista ljuva åren" med sig själv. En låt som han spelat in själv på demo, bara för programmet och som han menade aldrig skulle spelas igen. I alla fall inte hans version.

Skavland i sin tur var lite trist att lyssna på. I alla fall den lilla stund jag orkade. Jag undrar dessutom hur många svenskar som "orkade" med honom när han dessutom pratar norska och som vi av tradition är ganska dåliga på att förstå.

Så var det prästen Carlsson. Säkert intressant, men inget för mig så han gick bort på en halvtimme. Kajsa Bergqvist hade jag bestämt mig för redan innan att inte lyssna på, men det gjorde jag i alla fall. Jag slås över hur lätt det är att sitta i radion, mångmiljonär och säga att vi måste stötta de fattiga. Likaså att som idrottsstjärna kunna ta sig lite ledigt för att åka till asien, afrika, eller var det nu är för att visa vårt deltagande. Alla har det inte så förspänt Kajsa!

När hon sedan sätter igång och berättar om sin privata person och sitt privatliv så har gränsen för det jag orkar nästan nåtts. Vad får henne att tro att svensken flest är road och intresserad av det. Var det därför hon valdes ut som en intressant person till sommarprogrammet??? Ännu värre blir det när hon avrundar med att ge tidningar en känga över det dom skriver om (kändisar och mest Kajsa själv såklart). Snälla någon... Det vet väl alla att det är en symbios mellan dagstidningar och veckotidningar och kändisar. Oavsett dom är såpastjärnor eller idrottsmän. Dom behöver varandra och slickar och ryggdunkar hejdlöst för gratis pr eller lösnummerförsäljning. När sedan kändisstatusen börjar dala och man inte längre är jagad, då kan man få betalt för att intervjuas, visa upp hemmet, eller sälja sitt bröllop.

Att som stjärna låtsas att man inte vill ha med dessa aviser att göra blir bara falskt och patetiskt...

Idag var det sedan Segerström som pratade. Jag låg på sängen och lyssnade men hade tyvärr lite svårt för honom. Jag har aldrig gillat hans framtonoing på tv och kan bara konstatera att han inte gick hem på radion heller.

Så sammantaget så har sommar inte varit någon hit för mig såhär långt, men det är ju det som är grejen. Detska tillfredsställa mängder av smakriktningar och människor...

God dag på er!

Inomhusarbete

Det var grått idag med och därför valde vi att fortsätta med det vi påbörjade igår. Dvs allmän upprustning och målning av hallen. Sivan hade börjat igår men misströstade då tapeten släppte från underlaget på samma sätt som när vi tapetserade. Återigen förklarade jag att det skulle gå tillbaka och återigen blev hon så less att hon packade ihop färg, roll och penslar. Återigen torkade tapeten fast på underlaget :-)

Sivan målar längst in under trappen

När det sedan hade torkat och såg så ljust och fint ut var hon glad igen. Så idag körde hon igång tidigt och har nu grundat den nedre hallen. Vi får se vad hon gör med den övre. Sen har boden gjorts färdigt och själv har jag gått över bänkskivorna i köket. Med en tapetserarkviv och målarskrapa fick jag till slut bort all linolja som satt fast på bänken. Det var så tjockt att det var närmare två mm som jag skrapade bort innan jag var nere vid den trärena bänkskivan. Nu är dom oljade med parafinolja och jag sitter här i trettio minuter medan det suger in. Därefter blir det kvällsmat.

Linolja i massor


Oljat och fint. Ska torkas av efter 30 minuter

Solen tittade fram på lunchen och då vi skulle ner på stan för att köpa kattmat tog vi såklart vespan. Det var varmt och gott och vädret höll sig ända tills vi skulle hem. Då kom regnet. Vi hade regnjackor med oss och dom klarade sig bra, men benen och kroppen för övrigt var helt genomsura. Dessutom gick det inte att köra fortare än 50 då det regnade in i ögonen så det inte gick att se ett endaste dugg. Så lärdomen av det är att INTE köra vespa när det regnar. Regnet varade ca en timme och sen var solen framme igen. Det är lite grått i horisonten nu, men för övrigt fint med bra värme.

Jag skulle i förrgår ta en bild på hästar på en av Gräsnös ängar. Hästarna blev inte så mycket med men bilden blev läcker i alla fall så jag lägger upp den här ändå..

Hästar bakom ormbunke

Nu tar jag strax kväller.... Vi hörs!

Sommar och allt är som vanligt

Det märks gott och väl att att är sommar. Tiden står liksom lite stilla och tidningarna har som vanligt inte så mycket kul att rapportera. Det är någon våldtäckt, någon knivstickning (inte kul någon av dom!), ABBA återförenas och så alla recept och framgångsteorier om hur du ska lyckas med det perfekta köttet på grillen, samtidigt som man fortsätter prata om GI-metoden. Rödvindernas a-ö och tio i topp finns såklart med och så på toppen av allt... sommardeckaren eller sommarkrysset för riktigt lata dagar i hängmattan.

Men vi som inte gillar att ligga i hängmattan? Eller vi som gillar at vara på farten, vad ska vi göra?

Inga problem. Man kikar på internet och så ser man ganska snart vad det finns i utbud. Vi för vår del, ja, vi har ett sovrum som ska fixas. Vi ska nog åka och kika på tapeter och färger idag och sen får vi se vad som mer blir gjort. Sovrumssängen ska dessutom målas och vad det blir för färg, det vet vi inte det heller. Det blir väggfärgen som får styra det.

Det är annars en jämn grå färg på himmlen idag. Om det blir lite ljusare kanske jag föreslår för Sivan att vi åker till Vimmerby för att se Astrid Lindgrens värld. En utflykt med picknick. Jag tror inte smalspåret går förbi där, men det ska jag strax kolla. För det kunde annars vara ett trevligt alternativ en gråtrist dag. Smalspårig järnväg, ut på landet och med ett besök i Emillandet.

Appropå inledningen och torra, trista tidningar. Norska dagsavisen hade denna bild för ett par dagar sedan och som jag tycker skildrar Norges uppfattning om arbetsmoral. Det är en parkeringsvakt som blev så trött att han satte sig för ett par timmars siesta (på arbetstid såklart) och som om inte det räckte så var han så trött och sliten att han parkerade olovligt. Jag har till och med en svag känsla av att det var generellt parkeringsförbud på stället.

Över två timmar sovande alldeles för nära korsning

Med detta säger vi godmorgon och önskar en riktigt god dag till alla

Sverige-Norge 2-0

Igår var det som för dom flesta i landet fint väder. Det var till och med alldeles väldigt varmt här hemma, men eftersom vi hade bestämt att vi skulle ta ett ryck med boden och altanen blev det ändå så att vi avstod sjön. Nu spelade det ingen roll alls då jag framåt kvällen var både röd och brun efter i stort sett hela dagen i solen. Boden är nu i stort sett klar, det är bara den sidan som vetter mot grannen kvar, och den räknar Sivan med att ta i nästa vecka om det är tomt där då.

Nymålad och blänkande fin bod

Medan Sivan målade skrapade jag färg och skurade alger på altanen. Sen är jag också matfixaren j huset vilket innebär att hon har möjlighet att gå till dukat bord både lunch och middag. Middagen bestod förresten av pressad potatis (den har säkert något fint franskt namn) och grillad kyckling med tomat. Till det hade vi ett par kalla såser som vi fick över från ett tidigare tillfälle.

När jag frågade Sivan vad hon ville göra till kvällen så blev svaret revanch i golf. Först sade jag nej tack, men när jag sedan tänkte efter så kom jag på att varför inte. Var det vad hon ville så. Dessutom hade dom pratat om dåligt väder i helgen och då är det ju inte speciellt kul att spela golf. Så sagt och gjort. Sivan gjorde en kanonomgång, men räckte inte ända fram då jag var lite jämnare än henne. Men jag ser att jag kommer få akta mig.

Sivan fokuserar på bollen för revanch

Då det blev vin till maten fick vi ta cyklarna och då bestämde vi att vi skulle ta en öl nere i hamnen. Sagt och gjort.... Vi fick leta en stund innan det blev ett bord ledigt då klockan var lite över åtta (tydligen den tid ALLA äter här i Västervik). Det blev en öl på Räken och så gick vi vidare. Tvärs över gatan hamnade vi då Räken inte hade något på menyn som passade oss. Det var stora rätter och vi ville bara ha en liten retare eftersom vi hade ätit ett par timmar innan.

Kafé Sahara med goda libanesiska smårätter


Vi fann då att det fanns libanesiska smårätter för 30 kr styck där vi satt och beställde raskt in ett antal sådana. En öl senare var vi både mätta och otörstiga och kunde nöjda bege oss hemåt. Då var klockan bortemot halv tio, tio.

Solnedgång över Gamlebyviken på hemvägen

Nu är nu och strax ska vi bege oss ner på stan med vespan. Det är loppis på stan den första lördagen i månaden. Spännande då det verkar som at det är en stor grej här i Västervik. Den förra loppisen var vi i Norge. Sen är det något evenemang i stadsparken som vi stannar till vid på hemvägen. Mer om det senare tänker jag.

Landskamp Sverige-Norge

Igår åkte våra långväga gester hem strax före lunch. Så trist tyckte vi och så trist för dom att sätta sig i bilen för 7-8 timmars resa när det var klarblå himmel och strålande varmt. Men hur som helst. Det var kul att ha dom här och vi önskar dom välkomna åter.

Vi själva packade som vanligt väskan med badgrejor och for iväg med vespan till Gränsö. Det blev sol och bad och det vi glömde igår var bullarna som vi skulle haft till fikat. Dom låg kvar på köksbordet. DET var ju inget som gjorde något. Vi hade det bra och på sena eftermiddagen åkte vi hem och duschade innan vi satte igång grillen. Kött, färskpotatis med gräddfil och gräslök stod på menyn. Toppengott som vanligt. Det har blivit en hel del färskpotatis, både kokt och stekt med gräddfil till i sommar.

Segelbåt från gårdagen

Efter maten blev Sivan så trött att hon var tvungen att inviga soffan på altanen. Såklart var den invigd men den var inte inkörd på att sova middag i ännu. Nu är den det och det verkade gå toppenbra.

Så närmade klockan sig sju och vi stack iväg på vespan igen. Denna gång var det bangolf som gällde. Sivan var inte helt glad för detta, men blev ändå snällt med. Väl där så gick det inget vidare för henne. Men när första banan var spelad fann hon snabbt både teknik och rytm och det gick betydligt bättre. Själv var jag också nöjd. Det var ju trots allt över fem år sedan jag spelade sist. Kul var det och jag anar att Sverige gick hem med segern. Sivan sade nämligen inte hur det gick, ett rimligt säkert tecken på att hon förlorade. Hur som helst (igen) hon hade det kul och vill ha en ny match i helgen (revanch tänker jag)...

Och den satt. Rätt igenom hela banan...

Efter detta blev det såklart hamnen. Sivan köpte en , sin favoritglass, polkastrut medan jag köpte en kopp kaffe. Det märks att det är semester för köerna är långa överallt, vad än man ska göra och det är i stort sett fullt på restaurangernha i hamnen, oavsett veckodag och tid på kvällen. Dom har öppet till 01-02 alla dagar i veckan förutom fredag, lördag då dom har öppet till 03.

Solnedgång över hamnen i Västervik

Nu är nu och frukosten är avklarad för länge sedan. Sivan är på väg till snickarn för att köpa plank till boden. Jag gissar att hon tänker måla vidare idag då vädret är växlande molnighet. Det är varmt och gott och själv har jag lite innejobb som ska göras, men dom skjuter jag nog på till helgen då dom spår dåligt väder.

Desmo ligger och väntar på att få en bit, kanske

På återseende!

Ombord på MS Freden

Gårdagen bjöd oss som så många andra på strålande sol, saltstänkta klippor och ett dopp i Östersjön framåt eftermiddagen. Vi packade tidigt och lastade dessutom kajakerna på biltaket och for iväg till Bondbacken som planerat.

Kajaking vid Gränsö

Det var lagom mycket folk och vi fick en fin dag. Vi turades om att vara ute med kajakerna fram till eftermiddagen. Då åt vi en hemgjord pastasallad med varsin öl till och därefter blev troligen alla så trötta att vi bara lade oss ner och var tysta i över en timme. Någon vilade medans någon annan gick steget längre och till och med gav från sig märkliga strupljud....

Väl hemma vid femtiden blev det kaffe, konjak och en dusch innan vi tog stadsbussen ner till hamnen. Vi hann med en öl innan det var dags att äntra båten. Väl ombord var det uppdukat med räkor, bröd och ost och det enda vi behövde göra var att beställa vinet. Det blev en vit för oss och en röd för gästerna våra.

MS Freden som blir räkbåt på kvällen

Så kryssade vi oss runt i Västerviks skärgårds södra delar. Vissa ställen otroligt vackra, medan andra mer bara var. Vi satt inomhus pågrund av båtens utformning, men efter maten var vi ute på däcket. Det var en härlig kväll med god mat, trevligt folk, bra service och i tillägg... det var en riktig sommarkväll, på alla sätt.

Väl hemma igen vid halv elva stoppade vi på en av restaurangerna i hamnen för att ta en öl, innan vi begav oss hemåt.

Hamnen Västervik

Sååå vi sammanfattar räkbåten i Västervik som MVG. Vi kan göra det igen med någon annan som kommer på besök. Säg bara till :-)

Fortsatt trassel med bredbandet

Gör att det inte går att få upp texter och bilder som önskat.

Igår var vi i alla fall ute på tur i staden. Våra norska vänner guidades genom vår nya hemstad och jag tror dom gav staden godkänt. Det var lite grått på morgonen, men lättade ganska snart upp och Västervik visade sig från sin somriga och bästa sida. Så vi tog bilen ner till staden och så gick vi. Runt i stort sett övarallt och kikade på rosor, hus, vatten och allt annat som vi fann intressant. Det blev en del äta och fika innan vi till slut på eftermiddagen var hemma. Då somnade alla utom HerrEriksson ute. Det var siesta innan speedwaymatchen mellan Västervik och Rospiggarna.

Startögonblicket

Ingen hade varit på något sådant tidigare, men alla tyckte det var kul och spännande. Såklart mer spännande då det blev lite dramatiskt. Västervik förlorade, men vad gjorde det oss.

Efterår blev vi bjudna på middag ute. Mat och en god öl i hamnen var en perfekt avslutning innan vi begav oss hemmåt för ett glas vin och lite småprat innan vi klev i säng strax efter midnatt.

Gränsö slott

Idag väntar kajak, bad, sol och picknickmat då det är strålande sol ute. Inte ett moln och nästan vindstilla. Det blir Bondbacken. Kvällen har vi bestämt ta på sjön. Det blir räkbåt med allt som tillhör. Jag återkommer med bilder från detta så fort det låter sig göras...

Tills dess... Hasta la vista

Efter frukost

Idag är det solsken igen, men det blåser som vanligt. Dock med skillnaden att det de senaste dagarna blivit en allt varmare vind som påminner om en lummer sommarbris. I går däremot satt vi ute med våra norska vänner. Vi åt lite och drack lite vin samt pratade om ditt och datt. Då var det inte mer än 11-12 grader framåt midnatt. Lite för dåligt för att snart vara i juli.

Vi fann i sista minuten trädgårdsmöbler. Grannkatta är på besök

Nu är frukosten avslutad och vad vi ska förgylla vår dag med, det vet vi inte helt. Kanske vi ska börja på byn och kika. Ta en kopp kaffe på ett kafé, vandra och titta på rosorna och kanske avsluta eftermiddagen på Gränsö med en promenad och lite mat på slottet. Jag får förhöra mig om vad sambo och gäster vill och känner för.

Dagen till ära med Norsk flagga


I morgon har dom nästan lovat fint väder. Då mhoppas jag vi kan bjuda på båttur och en tur i skärgården på kajak.

Biloder kommer säkert från ett eller annat senare...

See ya

RSS 2.0