I rabatt och kompost

Jag berättade igår att vi var på jakt efter en kompost till vår trädgård. När vi flyttade hit stod det två stycken fyrkantiga saker i alluminium? Inne i den djungel av barrväxter som var planterade ut mot gatan. Det var också mer eller mindre helt omöjligt att ta sig dit utan att smutsa ner sig eftersom dom stod i slänten, rabatten ut mot gatan.

Det som borde varit kompostjord, men mest var sopor

När vi öppnade dessa två så fann vi det mest märkliga och det märkligaste var att man slängt en hel del plast i dom. Både mjuk och hårdplast, ja t om ett kaffemått och en batman i plast fann vi till slut. Sivan har länge velat tömma dessa två och att vi sedan kör dom till tippen. Nu var stunden kommen i går eftersom vi inte kunde måla i det ostabila vädret. Jag brukade våld och hävde ner komposternai trädgårdslandet och så, medan jag höll dom halvvägs upp och ner fick Sivan ösa ur på ett par presseningar.

Sivan bygger kompost

Dom var som tur var inte fulla för då hade det nog aldrig gått att tömma. Den ena var nog lite, vad man kan kalla jord i. Den andra var en halvrutten, halvt komposterad sörja i. Nu ska det få ligga lite och sedan kommer vi blanda i det i den vanliga jorden som ska ner i slänten. Det är fint där redan nu eftersom Sivan fått ner en hel del blommor och finare kommer det nog bli.

Jordgubbsplantorna flyttas när plattorna är lagda

Nu flyttas komposten ner i trädgårdslandet som i sin tur kommer krympas ner till ett miniland för kryddväxter. Det räcker för vår del. Plattorna som vi har över läggs framför så det inte blir så lortigt av lera och annat som gärna samlas. I stället är tanken att man bara ska kunna spola av plattorna när det behövs. Det blir också både varmkompost och två (så småningom) vanliga trädgårdskomposter.

Sen flyttade vi bort växterna som satt utanför boden och planterade i stället ner en hel hög med lavendel som blivit Sivans favorit. Roserna, vallmon och allt det andra, det kommer pryda slänten ut mot gatan i stället.

Lavendel planteras i långa, väldoftande rader



Mer och mer blommor i stället för vildvuxna barrväxter

Vi har idag annars bestämt att det blir Volvoträffen om vädret är okey. Men innan dess ska vi göra färdigt i landet och försöka hinna måla boden och staketet innan grannen kommer hem. Det är skönt att slippa hålla på på deras tomt om dom är hemma.

Önskar alla en god dag tills vi hörs igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0