Hasselörodden 2008

Eftersom vi denna vecka åter har haft långväga gäster så har vi tagit det rätt så lungt. Det har också varit fint väder och har man då gäster som är glada i sol och bad så åker man gärna ut till någon strand för att sola och bada. Så gjorde vi även igår och valet blev Bondbacken och sandstranden.

Väl på väg ut till Gränsö fick vi syn på att det satt fullt av folk utefter kanalen. Vi funderade såklart på vad det var men ingen av oss hade sett något i tidningen om något evenemang. Dock stod det klart att de väntade på något.

Väl ute vid badet så fick vi syn på vad de väntade på. För ute på havet kom en hel hög med roddbåter i jämn fart. Vi kom då på att det var Hasselörodden som ägde rum.

Böj dig framåt och kika så ser du roddbåtarna som små prickar

Hasselösrodden är en årlig aktivitet som går ut på att ett antal båter ror från Hasselö som ligger i norra delen av skärgården, ner till Västervik. Man äter där lunch och dricker lite på en av stadens äldre och finare restauranger. Man vilar lite och sedan säter man sig flör de fyra timmarnas rodd hem igen.

I år säger Västervikstidningen att det var ett trettiotal roddare som företog turen. I motvind hela vägen till Västervik. Man hoppas vinden höll sig till hemfärden. I roddbåten ska det vara åtta mans besättning. En rorsman och sju som ror. Skeppet får vara max 7,5 meter och årorna av ursprunglig typ och dessutom inte överstiga 3,8 meter.

Rodden genomfördes nu för trettionde året i rad och evenemanget är gott etablerat hos Västerviksborna. Det innebar att det var fullt av folk som tog emot roddarna. Både genom kanalen och nere i hemnen. Vi som låg vid sjön och badade hann inte tillbaka. Men nästa år, då ska vi vara med och heja på.

Kommentarer
Postat av: Fru G.

Lycka till med kära Felia! Men det är tur att du har lite internet nu iallafall. Ha tålamod käre bror! Fina bilder & bra dagsskildringar som vanligt, MEEEEEN var snäll & varna med stora blinkande bokstäver om du ska visa fler ormbilder. Jag erkänner villigt att jag är en larvkärring & är urrädd för ormar, japp även bilder & berättelser om dem.... Ha det bra & hälsa Sivan! Kram

2008-07-17 @ 12:07:55
Postat av: Petra

Jag måste nog hålla med soffan. En varning för räddharar är nog på sin plats till nästa gång! =P

Dessutom, kan du inte räkna ned till något annat än julen?Jag kommer runt den 2-3/8. Eller om ca tre månader fyller du år. Eller att du åker till norge om nån vecka. ??? Kram!

2008-07-17 @ 18:18:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0