När vi skådade Paradiset

I går var Sivan och jag på tur.

Det var internetföretaget GetOut som bjöd in till  vintermässa. Som dom skrev på sin hemsida så är det i huvudsak vår och sommartid det är sport och friluftsmässor och det var med spänning vi stod upp tidigt efter alldeles för få timmars sömn för att bege oss de 13 mil tillbaka i samma riktning som vi åkt bara några få timmar tidigare då vi kom hem från Norge.

GetOut ligger i Bodafors och det i sin tur ligger ca tre mil söder om Eksjö och det var i stort sett allt att säga om detta samhälle. Själva mässan var inte heller mycket att säga om mer än att det var ett rejält slöseri med både pengar och tid att åka hela den vägen. Det var en väldigt dålig vintermässa och utbudet var klent för att inte säga obefintligt.


På väg till Bodafors passerar vi Paradis

Det var tält och ryggsäckar, kajaker, väskor och jackor. Det är klart att det fanns några skdior och lite skridskor, men i det stora hela var det för vår del ett väldigt klent utbud. Köldknäppen som mässan kallades var relativt missvisande då det bara handlade om att tömma förråden. Det var få fynd att finna och de 30-50 procentiga rabatterna som utlovades på en del ställen bestod som alltför ofta i udda varor  och extrema storlekar som man hade svårt att bli av med. Sivan fann ett par paddelhandskar till 7 kronors rabatt och det var allt.

Vi slog ihjäl ett par timmar innan vi vände norröver igen. Vi satte näsan mot Eksjö där vi stoppade på pizzeria Victoria. Vi försöker variera ställen varje gång och denna gång fann vi alltså denna. Det var garanterat både första och sista gången vi åt där. En sur gubbe bakom disken och pizzan bara bara sådär. Nej, världen är för stor stor för att äta mer än en gång på restauranger som är sådär.....


Och på Willys har man till och med julägg, det senaste i Västervik?

En släng av sjuklighet

I går vaknade jag med en förkylning. Halsont och en massa segt snor som dels rann ur näsan, men som också fick fräsas upp från djupare regioner. Ett våldsamt kliande i halsen gjorde inte saken bättre.,

Trots detta lyckades både Siv och jag sova nästan ända fram till lunch och när väl dessa förkylningssymtom lättade lite begav vi oss in till närmaste by, Jevnaker. Vi skulle egentligen ha satt upp fört'ltet, men ett ihållande ösregn gjorde att vi i stället fick ta till plan B. Shopping!

Vi gjorde Hadeland Glassverk och där fanns det både stort och smått. Vi fann ett fyrpack med toppensnygga caffe latteglas och även ett par andra småsaker som kan vara bra att ha. På ljusstöpteriet (där dom även har hantverk i garn och skinn) fann jag för första gången i mitt liv en mössa som jag själv tyckte jag klädde i, eller som Siv sade när jag protesterade över priset, att jag aldrig i livet hade varit så snygg i en tidigare mössa.


Efter att ha varit runt överallt gick jag såldes tillbaka och slantade upp en halv tusing för en jäkla stickemössa av märket Dale. När väl det var gjort var det mathandling och sedan hemresa inför jobbarnatt. Men på vägen var vi tvugna att återigen stoppa vid Glassverket för att ta ett par bilder av den alltid lika vackra Randsfjorden.....Flyttfåglar

Som jag berättade igår fick vi för någon vecka sedan ett telefonsamtal från Norge. Det var bonden som äger och driver campingen som ringde för att höra om vi var intresserade av att byta plats på vagnen.

För ett år sedan då vi flyttade hir hade vi två platser att välja på och ingen av dessa var helt hundra. Vi valde därför den som låg längst från vägen och närmast sanitetsanlägget. Om det var smart eller inte, det kan jag inte svara på men det var i alla fall ingen vidare plats. Trångt och för tätt inpå alla andra. Det var genomfart både för bilar och gående, vilket gjorde det, i bästa fall svårt att sova, i sämsta omöjligt.

Därför var det självklart att tacka ja då vi nu blev bjudna en plats i ytterkant, näst längst ner mot fjorden. Här har vi en granne framför och en bakom. På ena sidan en väg och på den andra en liten bäck som kommer från fjället. Den bråkar lite på våren då det är massor av vatten i den, men annars relativt stilla. Vägen är lite trafi på dagtid, kvälls och nattetid stilla.

Jag hoppas nu det blir så bra som det verkar. Från fönstren har vi utsikt över fjorden och det är betydligt ljusare  och trevligare. Vi håller tummarna.


Då vi byggt trädäcket så stort var vi tvugna att demontera innan flytt


Siv skruvade isär medan jag bar och lodade in för husvagnen


Efter mycket slit var den så på plats, trots nattens snö


Såhär blev utsikten från matbordsfönstret


Och så var nästan alla spår borta från den gamla platsen

Full fart in i vintern

Så fick de rätt, meterolognerna. Det blev snö och till och med precis på dagen som dom sade. Här i Norge har kylan fortsatt (som jag antar den gjort även i Sverige) och det är ett par minus på dagarna och ner till 4-5 på nätterna. Fortsätter det såhär kommer vi ha en rekordtidig skridskosäsong.

Vi har i denna period flyttat husvagnen ett hundratal meter (mer om det i morgon) och det var såklart att det skulle komma snö då. Strömmen tog slut i den laddbara borrmaskinen och vi var därmed tvungen att ta kväll tidigt i förrgår och när vi vaknade på morgonen var den här, snön alltså. En dm lätt pudersnö som jag var säker skulle försvinna på ett par timmar. Det gjorde den inte utan ligger i stort sett kvar ännu på grund av kyla. På radion varnar man hela tiden för halkan, men som tur är har jag inte märkt av den på jobbet ännu. Tids nog kommer det.Höstens sista paddeltur?

För ett par dagar sedan fick vi ett telefonsamtal frän ledaren i kajaksektionen. Han ringde och undrade om vi ville bli med på en informell paddeltur under den gångna lördagen. Dessvärre kunde vi inte det då vi var på 60-års fest hos en av alla mina fastrar.

Sivan beklagade att det inte gick, men passade också på att säga att om, om det skulle ske någon förändring så turen skulle gå söndag i stället, ville vi absolut bli med. Tur hade vi och i fredags fick vi ett nytt telefonsamtal. Turen var framflyttad till söndag och vi kunde således vara med.

Det var så att en journalist från ett eller annat ställe ville komma hit och göra ett reportage om friluftsfrämjandet och just kajaksektionen. Det skulle inte bli mycket till reportage ute i trädgården så därför planerades denna tur i all hast.

Vi utgick från Östra Skälö, i övre delen av Misterhults skärgård och det fina här är att på en halvtimmes paddling är man ute i ytterskärgården och att det dessutom ligger massor av öar och skär som man kan paddla i mellan. Nu tog  vi oss ner till Lilla Bergö, en av paddlarnas favoritöar eftersom det är långsträkta bergshällar som är varma och sköna. Det är dessutom badvänligt med varmt vatten (på sommaren) då det ligger i en lagun. Här finns det dessutom plats för gott och väl 10-12 tält om man ska övernatta.

Här stoppade vi för lunch. Eftersom det var en reportagepaddling tod allt lite längre tid då det skulle tas massor av bilder. Ibland paddlade vi framåt och andra gånger bakåt. Vi ett tillfälle paddlade vi samma sträcka om och om igen för att fotografen skulle få hyggligt ljus och bra bilder. Vad gör man inte? Djuren för dagen var en grävling, en fisk, en örn, highland cattles och så tre fasaner. Vet i tusan om det inte var ett rådjur och en räv också (fast dom kan också ha varit en annan dag?).

Hur som helst... det var inte ett moln på hela dagen. Det var varmt och skönt och det var nästan ingen vind, Siv fick äntligen sin Norgeflagga på plats och det blev jättesnyggt. Nu hoppas vi att Mario kommer med en chilensk så blir vi ett ännu mer internationellt sällskap (fast flaggan är egentligen till för att öka synligheten).

Nedan ett axplock av bilder från dagen...

Så har jag fyllt 50 år för första gången

Idag var det så födelsedag. 50 ÅR!

Inte var det mer med det än någon annan av mina tidigare 49 födelsedagar. Klockan 7 stod jag upp som vanligt, åt min frukost och läste mina tidningar för att strax före halv nio gå in och väcka Sivan. Jag hade lovat att göra det (gåoch lägga mig igen alltså) så kunde hon smyga upp och hämta ett paket eller två.

Sagt och gjort. In kom hon med ett antal paket hon köpt och bland det bästa var en hushållsmaskin (en manuell) som man skivar potatis med, strimlar grönsaker eller river ost, i små eller stora strimlor. Finast var den snygga kontorsstolen från Dan Form.

Den gamla som säkert var 20 år hade gått sönder nästan överallt så det var verkligen behov av en ny. Denna trendiga sak i skinn har Sivan dessutom lovat komplettera med ett fårskinn till den kalla årstiden.

Efter att förmiddagsbestyren var avklarade begav vi oss så iväg ut. Solen sken för fullt, men eftersom det fortfarande är nordanvind var det lite kyligt. Då var det skönt att bege sig till sporthallen för en simtur. Efter det och lite hopp och dyk blev det bastu för att sedan bege oss ner på stan för lunch.

Det blev då grillbuffë på Sahara. Det var toppengott med stekt potatis, fin sallad och grillad kalkon och revbensspjäll. Vi skulle hämtat om, men var så mätta att det fick räcka med en portion. Vi var därefter inom Väster om viken och hade tur i att få tag i en present jag ville ha till en faster som fyller år (29 tror jag) och så skulle Siv ha lite smått vilket föranledde ett besök på Ählens. Där hade vi såhär kul medan vi väntade på att kön skulle bli mindre i kassan.
Så har dagen gått och nu är det alldeles strax en allldeles vanlig lördag. Det ska bli skönt. Då beger vi oss norröver till Flen för att fira faster och hälsa på min familj helt kort.....

SABOTASJE!

I dag har jeg i all hemmelighet gjort innbrudd i Håkan`s blogg.

Anledningen er at Håkan fyller 50 år i dag!

Et tre ganger tre hurra for en skikkelig svensk spreking!Liten og søt!I farta selv når han var liten....Langhåret kjekkas!En herlig og sporty kompis!50 og uforskammet flott!

GRATULERE MED DAGEN MIN KJÆRE LIVSKAMERAT!

Puss og kram fra Siv som håper at du ikke tok det ille opp at jeg brøyt meg inn på bloggen din!Lurad?

En dag då Siv och jag var på stan för att handla slumpade det sig så att hon blev ensam på butiken. Jag gick på Plantagen och hon skulle börja fylla vagnen själv. När jag kom in såg jag henne lite längre bort ställa ifrån sig vagnen för att gå iväg till några hyllor längre bort utom synhåll.

Jag fick då idén att snabbt pila fram och stoppa ner en hel krtong med choklad i vagnen, bara för att se hur hon skulle reagera. Sagt och gjort. Bredvid fanns en massa stora kartonger med Mars och Bounty och allt vad de nu heter. Kvickt lade jag en sådan kartong mitt i vagnen och sedan retirerade jag snabbt ett par montrar bort.

Det tog bara ett par minuter innan Siv var tillbaka. Jag stod och försökte gömma mig så gott det gick och tänkte ta ett kort när hon förvirrad skulle börja fundera på vad som skett.

Så blev det dessvärre inte. Jag såg ingen som helst reaktion förutom möjligen att hon stod helt stilla en kort sekund. Därefter tog hon försiktigt upp kartongen med chokladen, lade tillbaka den i hyllan och gick vidare. Inte en blick runtikring för att se vem som spelade henne sprattet......

Nu har de grå molnen försvunnit så nu sticker vi ner på stanEn rejäl höstpaddlingstur

Egentligen skulle vi ha varit ute på sjön och paddlat igår. Nu lovade Yr att det skulle bli ännu bättre väder idag men dessvärre hade de ändrat sig redan till kvällen och lovade då i stället moln och 6-7 grader varmt.

Nåväl, Siv och jag hade bestämt oss och efter lite funderande insåg vi att det mycket väl kunda vara den sista dagen den här veckan det kunde vara lite skapligt. Det kunde vara den sista dagen i år vi paddlade. 

På väg ut från Tättö camping

Så i morse stod vi upp tidigt och gjorde oss i ordning. Tanken var att vi skulle bege oss upp till Loftahammar för att därifrån bege oss söderöver. Siv var ju inte med på den fina paddelturen vi hade i augusti då vi gjorde Rågö såväl som Hasselö och därför tänkte vi nu ta och besöka dessa.

Det var ett fantastiskt klart vatten idag


Vi började turen i solsken från Töttö camping. En otroligt härlig sandstrand i söderläge med kiosk och restaurang. Det måste vara fantastiskt fint här på sommaren. Det var lite kallt i vattnet när vi steg i, men väl igång fick vi snart upp värmen. Jag fick ett lite hjärnsläpp och villade bort mig på kartan, vilket resulterade i att det blev Rågö först och inte sist på turen. Sedan paddlade vi lite kors och tvärs och nådde så småningom Björkö där vi var inom och kikade.

Kort paus på vägen


Klockan närmade sig nu lunch och vi satte fart ner mot Hasselö. Det tog en stund och dessvärre hade det under tiden dragit ihop sig till gråväder och därmed blivit betydligt kyligare. Siv hade lite problem med en höft och det i sin tur gjorde att vi paddlade lite mer koncentrerat än vanligt. Så väl på Hasselö blev det bara en snabb lunch bestående av kaffe, choklad, varm hemlagad nyponsoppa och goda bröd med ägg och skinka.

Lunchdags på Hasselö

Så begav vi oss återigen borrut. Vi skulle ha rundat Hasselö och gått genom kanalen för att återigen nå Rågö. Där hade jag då tänkt att vi skulle stoppa för att gå iland och titta samtidigt som vi kunde ta lite kaffe och bulle. Nu, men Sivs onda höft valde vi i stället att ta snabbaste vägen hem.

En sista poseringsrunda innan vi var åter vid Tättö

Allt gick bra. Vi kom tillbaka trots att det var första gången vi var på okänt vatten och jag var navigator. Sivs höft höll hela vägen hem och vi var tillbaka så vi hann titta på själva Loftahammar innan vi vände åter mot Västervik. Vi bestämde att vi ska åka hit fler gånger, både för att paddla, men kanske även för att ta en baddag och kanske äta pizza och glass i själva samhället.

En rejäl vitaminkick

Så kom vi äntligen iväg.

För en tid sedan kom jag återigen med förslaget att vi skulle göra vår egen nyponsoppa hemma. Sivs svar kom spontant och omedelbart och även om jag inte direkt minns ordagrant så löd det i stort sett som... Är du inte klok, varför i hela friden ska vi bry oss om det?

Som ofta när vi säger så om ett eller annat brukar det väckas intresse när lite tid får gå. Så även för Sivan och bara ett par dagar senare var hon igång. När, när ska vi plocka nypon? Nu blev det inte av eftersom vi snart därpå var tvugna att åka iväg och jobba och i arbetsperioden gör vi otroligt lite produktivt.Idag var så dagen som passade. Vi skulle egentligen varit ute och paddlat, men beslöt oss för att skjuta det till i morgon då de utlovade ännu bättre väder (det var igår och gäller inte längre idag dessvärre). Vi skulle också passa på att köra iväg diverse till tippen och då passade det bra att slå samman alla saker till denna dag.Vid 11-tiden for vi så ut till Gränsö. Jag menade att jag sett ett antal nyponbuskar där och jag trodde inte någon skulle ha plockat av bären (frukterna?). Det visade sig vara korrekt antaget. Massor av buskar var det och massor av nypon var det också. En del var övermogna men det stora flertalet var i gott skick. Det var bara att riva av och efter en dryg halvtimme hade vi plockat ett par liter.När vi ändå var ute där passade vi på att ta en tur efter strandkanten. Det var gott om folk och kanske var det det vackra vädret som gjorde det. Det blåste lite kyligt från norr, men inte mer än att jackan höll vinden utanför. Det blev bara en kort tur innan vi åkte hem för att göra resten av dagens göromål.På eftermiddagen var det så dags. I ugnen står min stormaktslåda som jag gör efter Ica-kurirens recept och när den väl gått in satte jag igång med nyponsoppan. Jag fann ett recept som verkade gott och följde det utan att krångla till det och vips, en halvtimme senare hade vi vår första hemlagade nyponsoppa. Jag smakade först och därefter gick jag ut med ett glas till Siv som höll på i blomrabatterna.Hur smakade det då? Jo, tack, succë var nog ordet och Sivan har redan önskat att vi ska åka ut och plocka mer för att torka (jag håller på att torka 1,5 liter nu) och sedan använda för höstens och vinterns behov. Helt okej tycker jag.Höststädning

Som jag nämnde igår var det höststädningsdag av allmänna ytor på vår gata. Det finns speciella områdesvärdar som kallar samman på de olika gatorna och nu var det alltså vi igen. Jag tror vi var först ut denna gång också vilket flera av de medverkande påtalade. Den stora eken som står utanför, på andra sidan gångvägen har bara så vitt börjat fälla, så med den får vi ställa vårt hopp till att vinden höststädar.

Annars blev det både krattat och klippt och eftersom det är ganska välskött här så tog det just inte mer än nittio minuter innan vi var klara. Att vi sedan var en 7-8 stycken gjorde såklart sitt till. Siv och jag passade då på att klippa ner lite hemma när vi ändå var ombytta. Vi ska hyra kärra och köra lite ris i veckan, bl a det stora äppelträdet som jag klippte och sågade ner. Då är det lika bra att passa på att ta vårt eget också.


När det ändå var gjort blev det ett hål på framsidan efter en stor buske. Efter bara ett par minuters funderande bestämde vi att den kommer tas bort till förmån för något mindre och att vi sätter lavendel även den sista biten mot grannen. Siv som gillar stora projekt gick igång med spade och spett medan jag klippte buskar och gräsmatta.


Efter bara någon timmes jobb var det klart. Då hade hon även flyttat häcken som satt paralellt med gatan som lagt jord för att sedan så gräsmatta. I stället väljer vi att ha planteringen på båda sidor om gången fram till ytterdörren. Vi får se hur det blir till våren.


Medan vi höll på ute kom det en flygmaskin (trodde jag) men Sivan pekade och då visade det sig vara den flygande gummibåten som var på tur. Kanske var han vilsen, eller bara extra flygglad för det vackra vädret då han flög runt flera varv ovanför oss inan han försvann mot inlandet.Höststicklingar

Igår var det återigen dags att rensa lite bland pelargonerna. Det var egentligen bara den stora, lila hängpelargonen som skulle tas ner från ampeln och vinterplanteras i kruka innan kylan slog till. Det resulterade i att den var tvungen att klippas lite då den var så väldigt stor och yvig. Dete i sin tur gjorde att jag hade 7 nya sticklingar och för at få plats med dessa i drivbänken var jag tvungen att göra något med de nio som redan satt där.


Jag har inom plantagen för att köpa 11 centimeters lerkrukor, men det blev nitlott då de var slut. I stället fick jag använda vanliga små plastkrukor som kommer fungera det med över vintern. Jag hade egentligen tänkt ha alla dessa små sticklingar som fönsterblommor i år, men nu får dessa stå lite svalt och i stället tas fram till våren (det är i alla fall tanken).

Jag hade inte tänkt behålla så mångapelargoner, men det är bara att inse att jag inte har hjära att slänga dom. Det kommer bli så att de stora, de får gå i vinterförvaring som de är för att tas fram och klippas ner till våren. De små sticklingarna kommer jag dela, dels i det kalla gästrummet, men de med allra finast blommor kommer få stå framme. Man ska egentligen ta bort alla blommor denna årstiden för att sedan när värmen kommer kunna njuta av dubbel blomsterprakt, men jag måste nog ha en eller annan liten blomstjälk.


De senaste tillskotten är en lila som blir en fin ampelpelargon nästa sommer, en härligt varm röd som Siv fann i Norge och så är det en ljus-mellanröd som jag fann ett eller annat ställe. Jag har bestämt mig för att inte börja köpa, utan i stället utöka med de jag tycker är fina på annat sätt.....

För den som minns att jag tog sticklingar av rosorna kan jag berätta att det gått sådär. Av nio sticklingar har jag tre, eventuellt fyra rosor som verkar komma. De är gröna och det ser lovande ut, men det är klart.... vi har en lång, mörk och kanske kall vinter framför oss. Det finns nog skäl att återkomma i detta och lyckas de blir det även en bild tänker jag.

Tusen saker och fototävling på det

Så var vi återigen hemma efter en ovanligt lång period på jobbet. Denna gång är det dessutom en extra kort ledighet på bara tiotalet dagar innan det bär iväg igen.

Hösten är definitivt här och med den är det massor som ska fixas. Trädgården ska ha de sista hjälpane händerna innan vi går in i kyla och viloperiod. I brevlådan låg en lapp om att allmäningen ska höststädas i helgen och det är nog mer nöje än arbetsamt.

Dagen idag ägnas åt biltvätt, en massa småärenden på stan, montering av nya lysramper under diskbänksskåpen, då de gamla för länge sedan slutat fungera tillfredställande.  Det har sedan en tid varit så mörkt att det inte längre fungerar att laga mat utan det ljuset.

Sedan är det fredag och med det lunch på stan. Eftersom vi kom i säng vid tretiden inatt blev det inget badhus denna fredag, men däremot blir det säkert bowlinghallen och dagens då Siv pratat färdigt i telefon. De serverar rostad potatis, helstekt entrecote med bea. Passar perfekt en fredag efter en lång arbetsperiod med ganska lite varierad mat.

Hinner jag sedan ska jag fortsätta med mina foton. Lotaltidningen Utkik har en pågående fototävling där man efterlyser bilder att använda som vykort. Bara på kul har jag tagit ut ett tiotal bilder som jag tänker sända in så får vi se....


Här följer ett antal av kandidaterna
Ett gäng tama änder

En dag då det var fint väder och Siv och jag tog vår dagliga promenad ner längs med sjön fann vi ett gäng änder. Eller rättare sagt var det nog de som fann oss eftersom de snabbt tog sig in till land och kom springande emot oss.


Redan här skulle vi ha gissat vad det handlade om, men det gjorde vi inte.

Det var åtta till antalet och de verkade välidgt förtjusta i oss och då extra i mig. De var nästan helt tama och man kunde stryka med fingret längs sidan på dom innan de smet undan, just utom räckhåll. De pickade på byxorna och skorna mina och skosnörena tycktes extra goda. När jag sedan böjde mig ner och sträckte fram fingrarna tog de även dom. Men sina små anknäbbar bet dom och drog och det gjorde egentligen inte ont, bara nästan då de var som mest bestämda.


Hemma hade vi gammalt knäckebröd som skulle slängas och Sivan sprang därför hem och hämtade det. Under tiden höll sig änderna hela tiden runt mig och gick jag en bit följde de mig som katten brukar göra (han var som tur var hemma).


När så Siv kom tillbaka gick vi ner till vattnet och där blötte jag upp brödet och höll fram det mellan fingarna. Efter ett par nyp (som nu var betydligt hårdare) bytte jag strategi till att bryta sönder det och lägga det i handen för att låta de äta därifrån. Det gick betydligt bättre och efter fem minuters plaskande var så måltigen över.


Dagen efter fick vi se att en man gjorde precis detsamma fast med färskt bröd. Troligen är dessa änder otroligt bortskämda med bröd och annat gott av campingens gäster och om bara en liten stund ska jag gå ner och ge dem ett halvt bröd som blivit lite för torrt.


Nattfrost

Så är halva arbetsperioden gjord när denna natt är förbi. Det har varit en hel del att göra och från igår har man som vanligt stängt igen ett par avdelningar. Det kallas höst ferie här i Norge och Siv menar att det härstammar från den tiden bondelandet behövde ledigt för att hinna skörda potatisen. Den kallades till och med
potetferie.

Man håller många gånger hårt på traditionerna precis som vi gör i Sverige och nästa vecka går alltså strora delar var Buskeruds arbetare ut i höstsemester.

Man gör inte här som i Sverige, att man kan söka semester utifrån behov, utan grovt förenklat kan man säga att det tas 4 veckors semester på sommaren och så en vecka på höstferien, alternativt vinterferien som fungerar likadant. Det är inget snack om att ta en dag här och där eller en vecka mitt i mellan. Nixpix, ferie tas som oftast där det ska och då i stort sett alltid en hel vecka åt gången. De flesta ledare accpeterar inget annat.

Här har det i alla fall varit riktigt högtryck sedan vi kom. Sol och toppenvarmt på dagarna och med det följer som hemma kalla nätter. Ett par minus och rejält med nattfrost/is ute. Som tur är har jag haft bilen i parkeringshuset på jobbet så ännu har jag inte behövt skrapa rutorna.

Till helgen har de utlovat dåligt väder, men vad gör det. Folk vallfärdar ut till sina små låtsasbostäder för att kratta, snickra och ha en hygglig stund. Sivan och jag, vi håller oss undan så gott vi kan och väntar in måndagen då vi blir ensama igen. Det är då det är som bäst att vara här.

Nu ska vi snart åka iväg för att köpa varsin svenskepizza.

Återkommer......


RSS 2.0