Sommar och allt är som vanligt

Det märks gott och väl att att är sommar. Tiden står liksom lite stilla och tidningarna har som vanligt inte så mycket kul att rapportera. Det är någon våldtäckt, någon knivstickning (inte kul någon av dom!), ABBA återförenas och så alla recept och framgångsteorier om hur du ska lyckas med det perfekta köttet på grillen, samtidigt som man fortsätter prata om GI-metoden. Rödvindernas a-ö och tio i topp finns såklart med och så på toppen av allt... sommardeckaren eller sommarkrysset för riktigt lata dagar i hängmattan.

Men vi som inte gillar att ligga i hängmattan? Eller vi som gillar at vara på farten, vad ska vi göra?

Inga problem. Man kikar på internet och så ser man ganska snart vad det finns i utbud. Vi för vår del, ja, vi har ett sovrum som ska fixas. Vi ska nog åka och kika på tapeter och färger idag och sen får vi se vad som mer blir gjort. Sovrumssängen ska dessutom målas och vad det blir för färg, det vet vi inte det heller. Det blir väggfärgen som får styra det.

Det är annars en jämn grå färg på himmlen idag. Om det blir lite ljusare kanske jag föreslår för Sivan att vi åker till Vimmerby för att se Astrid Lindgrens värld. En utflykt med picknick. Jag tror inte smalspåret går förbi där, men det ska jag strax kolla. För det kunde annars vara ett trevligt alternativ en gråtrist dag. Smalspårig järnväg, ut på landet och med ett besök i Emillandet.

Appropå inledningen och torra, trista tidningar. Norska dagsavisen hade denna bild för ett par dagar sedan och som jag tycker skildrar Norges uppfattning om arbetsmoral. Det är en parkeringsvakt som blev så trött att han satte sig för ett par timmars siesta (på arbetstid såklart) och som om inte det räckte så var han så trött och sliten att han parkerade olovligt. Jag har till och med en svag känsla av att det var generellt parkeringsförbud på stället.

Över två timmar sovande alldeles för nära korsning

Med detta säger vi godmorgon och önskar en riktigt god dag till alla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0