Torsdag

Så har vännerna åter åkt hem till Norge. Det blir stilla i huset, eller i alla fall så stilla som det kan bli med ett par som Sivan och mig under samma tak. Den svenska flaggan vajar åter i trädgården och solen skiner efter en stund. Det var helt grått klockan 06, men nu vid 8-tiden är det blått på himlen igen. Vi bestämmer oss för att åka till Gränsö och sola, alternativt ta en tur runt vandringsleden.

Vespan packas och vi far iväg. Det är kyligt ute och så fort vi kommer upp i fart så blir händerna kalla. Märkligt, det är som om våren inte släpper taget i år och att så fort solen går i moln så är det återigen bara 13-14 grader ute.

Monseruds hästar på Gränsö

Det är fortfarande massor av bilar och folk på farta, även om det är lite mer stilla idag. Vi stoppar på turistbyrån för att hämta ett par biljetter som jag kom över till Gränsö Galore i kväll, mer om det i ett senare inlägg. Väl på Gränsö stoppar vi för att fota hästarna och för att kika på en hjortkalv som går och betar på en äng. Vi hade kikare med, men tyvärr blev det inga bilder då den var lite för långt bort.

Vriden trädstam utefter vandringsleden

Väl framme vid havet och klipporna är vi nästan helt ensamma. Den tidigare grå himlen och den kalla vinden har nog skrämt folk, eller så har man massor att göra i byn (det finns knappt parkeringsplatser att få längre, inte ens vid matbutikerna). Vi finner en flat klipphäll och lägger oss där. Jag somnar och Sivan löser ett sudoku i solen.

Söker skydd under en tall i den plötsliga regnskuren


Kollat badtemperaturen

Som svensk sommar är så växlar vädret fort. Plötsligt går solen i moln och det kommer bara någon minut senare en skur. Lika plötsligt är solen framme igen och vi kan fortsätta där vi höll på. Det blev ett par timmar innan det återigen blev grått och kom en regnskur. Då hade vi packat ihop och var på väg mot vespan.

Sivan ställer i ordning

Väl hemma passade vi på att smita in till grannen (dom är bortresta, men informerade) för att skrapa boden och planket som skiljer våra fastigheter åt. Vi tvättade också bort att smuts och svampangrepp. Den var i rätt så okej skick även om ett par plankor skulle behöva bytas ut. Det får bli vid ett annat tillfälle. I stället passar vi på att försöka hinna måla medan dom är borta denna vecka.

Middag inne

När det var klart var eftermiddagen gjord och vi tog oss en tur ner på stan innan det skulle lagas middag. Det blev inte grillat eftersom det återigen fortsate med de återkommande regnskurarna. I stället blev det "italienskt" med skinkfylld pasta, ost och basilikasås, sprödstekt, lufttorkad skinka och lätt rostat bröd som breddes med en blandning av basilika, tomat och vitlök som toppades med lite parmensanost. Gott och ännu godare blev det med ett glas vin till. Föresten, det var första gången vi satt inne och åt middag sedan vi flyttade tror jag.

Nattbild över nabolaget


Godnatt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0