Dagstur på cykel del 2

- den 5 maj 2013, kl 08:44

Dagstur på cykel del 2

 

I går var det så dags för den planerade cykelturen från Västervik till Tofvehults café. Som jag skrev i förra bloggen var det återigen Friluftsfrämjandet som arrangerade turen och när klockan var halv elva var vi tio stycken i olika åldrar som samlats vid Rödsle. Gänget var blandat och några hade proffscyklar för terrängcykling, medan några hade helt vanliga cyklar.

 

rödsle

 

Vi åkte den gamla vägen ner till Verkebäck och vidare till Gunnebo. Här var det full fart då man på Folkets hus höll någon form av bo-mässa.  Det var mycket folk och massor av trafik. Kul att dom fått så många besökare. Vår tur fortsatte på stora vägen ner mot Västrum och Skaftet, men innan dess bestämde vi oss för att dela oss i två grupper. En som tog en längre väg och via småvägar och skogsstigar, medan den andra gruppen höll en jämn fart på stora vägen.

 

 

Efter ett par kilometer svängde vår ledare av och så blev det skumpig cykling i skogsmiljö. Var vi cyklade är inte lätt att svara på för en sörmlänning som jag är, men trevligt var det. Farten var hög och pulsen också och efter några kilometer kom vi så ut på Västrumsvägen igen.

Vi var lite före den andra gruppen så vi tog ytterligare en liten omväg innan vi så var framme vid Tofvehults café. Här vankades det kaffe och en Tofvehultare för undertecknad, medan några andra åt paj eller morotssoppa. Mitt fika var riktigt gott och de andra såg också nöjda ut. Här blev vi sittande i solen någon timme innan vi kände oss klara för återfärd.

 

 

Innan vi åkte tog vi en promenad upp till sjön och några kikade också på den gama kraftstationen.

 

 

Vi bestämde att vi även nu skulle åka i två grupper tillbaka till Västervik. En grupp som följde vägen tillbaka till Gunnebo och så mountainbikegänget som skulle svänga av mot Gladhammar och därefter köra via Österdal och längs Långmalmen via Karlby tillbaka. Här var tempot återigen högt och innan vi var uppe vid Karlby var i alla fall jag rejält svettig. Att få åka genom skogar som man aldrig varit i är trevligt och speciellt om man är ute och åker med ett gäng vältränade orienterare som kan området utan och innan.   

 

 

Väl tillbaka vid stora vägen stod det första gänget och väntade på oss och vi cyklade i samlad tropp tillbaka till Rödsle. Sammanfattningsvis cyklade den första gruppen nästan 4 mil, i huvudsak på asfalt. Den andra gruppen fick ihop 55 km i mycket varierad terräng. Det var sol och varmt och fikat i Tofvehult gjorde ingen besviken. Därmed ser vi redan fram till nästa cykeltur.

 

/Håkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0