Lunch på stan

Idag var det riktigt trist väder. Det var grått och surt och temperaturen gick aldrig upp över tio grader. Det innebar att det inte var läga att fortsätta ute i trädgården och jag hade inte heller lust att såga och snickra på den nya uteplatsen (den är i stort sett bara på tänkestadiet ännu).

Trots detta rann förmiddagen iväg innan vi bestämde oss för att åka på stan och äta lunch. Ute eller inne? Vädret gjorde valet lätt då man nästan hade behövt vinterjacka för att stå emot östersjövindarna som vände rätt in i centrum. Vi beslutade oss för att äta på stadens ena thairestauranger. Det är samma som vi alltid går till och här får man lunchbuffé för 80 kr. Ät så mycket du vill och det brukar vi göra. Nu hade de gjort om till det bättre och både husmanskosten och thaimaten var på buffébordet. Toppengott med båda delarna.

Därefter for vi upp till Ica som hade matmässa. Dom kallade det så, men var egentligen bara ett stort antal olika tillverkare som ville ha oss att provsmaka (egentligen köpa) just deras produkt. Det var inget som lockade egentligen utan det var typ Pågens bröd, Skönero korv, Findus räkor osv. Ganska ointressant. Däremot tyckte nog många kunder det var spännande. För trots att det bara varit igång en halvtimme när vi kom var det överjävligt mycket folk.

Man säger att småläningar är snåla och här stämde det nog. För folk slafsar urskiljningslöst i sig och vissa tar både en, två och tre omgångar utan att skämmas för sig. Man kan ju faktiskt spara in en hel måltid på det viset.

Jag fann en fin present åt Sivan på stan (hon gillar orange och grönt)


Underskattat i trädgårdslandet

Här om dagen åt vi bakad potatis. Vi passade också på att grilla lite kött och starka, goda chorizos och en massa grönsaker. Vi funderade en bra stund på vad vi skulle ha till potatisarna och var egentligen inte speciellt sugna på någon av de färdigköpa rörorna. Inte heller de färdiga aromsmörsorterna var något som lockade. Föresten har jag bestämt mig för att sluta köpa färdigvaror med vitlökssmak då jag tycker att de i flertalet fall smakar lite gammalt, lite surt (ger föresten en väldigt äcklig smak i munnen efteråt jämfört med färsk vitlök).

Vi kom hur som helst på att vi ville ha gräslök. Vi har en rejäl knöl i landet och nu är den extra fin i början på våren. Sagt och gjort, vi köpte gräddfil och finhackade massor av gräslök. Sedan åt vi. Fytte katta va gott det var!

Nu väntar i bara på färskpotatisen och sedan ska vi äta massor av gräslök, givetvis med gräddfil till.


Nässelsoppa

I många år har jag tänkt att jag skulle prova att göra nässelsoppa. Den soppan som en del pratar om som en riktig och sällsynt delikatess. Kanske är det för att det är under en relativt kort tid de unga spröda skotten kan plockas, eller så är det att man får leta en stund innan man får ihop ett par liter. Eller kanske det kort och gott är för att de bränns och man måste ha både hanskar och rejäla skodon för att inte bränna sig.

Jag har i ett par dagar haft lite matidétorka, men det har löst sig i sista minuten ändå och idag kom det alltså över mig att det var nässelsoppa som skulle intas till lunch.Sagt och gjort. Medan Sivan målade bänkar i allmänningen tog jag cykeln, en påse och et par rejäla hanskar och begav mig iväg. Det blev en del cyklande innan jag fann de första späda skotten, men sedan var det som med kantareller. Jag fann fler och fler små dungar av brännässlor och efter en halvtimme hade jag plockat en hel påse full.


Väl hemma satte jag mig hos Siv och rensade skörden. Det tog en stund att knipsa bort tjocka skaft och rensa ur löv och kvistar. Därefter gick jag in och satte igång en kastrull. Det tog just bara en halvtimme så var lunchen klar och kunde avnjutas ute i solen på verandan. Tillbehören var kort ägg, smörgås och finhackad gräslök.


Hur smakade det då?

Ja, möjligen lite som spenatsoppa, fast klenare, fattigare liksom. Det var helt enkelt inte speciellt gott. Eller som Sivan sade.... hade vi hållit på att svälta ihjäl hade vi nog ätit upp hela litern. Nu valde vi att kasta det som blev över. Det dög alldeles förträffligt att vattna varmkomposten med.

Nu har jag i alla fall provat och det är det som räknas. Jag har inget behov att göra det igen...

Speedwaypremiär

Så börjar en ny säsong. Det är naturligtvis speedway jag pratar om då vi bor i Västervik.

Efter ett turbulent 2009 där Västervik drogs med stora ekonomiska bekymmer, men även med en del skador i laget blevtrots detta tabellplaceringen relativt bra, även om man inte nådde ända fram. Sedan dess har en hel del åkare lämnat laget och man tvingas därför satsa på nya, vilket såklart kan bli spännande. Dock är både Gollob och Harris kvar i laget.

I kväll åker man borta mot Dackarna som tagit ut ett starkt lag. Det är lika bra det så vi får sätta det "nya" Västervik på prov direkt.

Nästa vecka är det hemmamatch och är vädret fint försöker jag få Sivan med mig upp en tur. Vi bör i alla fall hinna minst två besök även i år. Det brukar vara folkfest, grillad korv, öl, vänliga människor och såklart.... en massa fin speedway!Söndagar

Söndagar är märkliga dagar. Allt segar sig fram och oavsett vad man gör blir det inget ordentligt med dom.

Igår var det återigen fullt solsken och härligt varmt ute. Vi var tidigt igång och medan jag tog tag i vårstädning av våra kajaker påbörjade Siv rengöring av vitmålat trä. Det är märkligt hur skitigt det blir över vinterhalvåret.

Kajakerna var inte i mycket bättre skick men efter en riktig tvätt vaxade jag dom och tvättade ur invändigt. Däckslinor spändes och luckor oljades och därmed är allt klart för årets första tur.

Vi är inte så jätteivriga att vi sticker ut nu. Det är kallt ute på havet och skulle något gå tokigt så är det ännu kallare i vattnet. Nej, vi väntar nog ytterligare ett par veckor om det inte blir en extrem värmebölja. Dessutom lämnade jag in bilen på verkstad i morse för att lackera en parkeringsskada och utan den blir det att använda benen, cykel eller vespa en vecka.Efter lunch bar det iväg ner på stan med cykel. Det var lite småsaker som skulle inhandlas och så hade vi på fredagskvällen sett att det var hopptävlingar på Målserum i helgen. Alltså tog vi den vägen förbi när vi cyklade hemåt.

Det var varmt och härligt på läktaren där vi satt. Massor av folk och likaså hästar. Det var kul att titta då det var höga hinder som hoppades. Nästan som på tv, fast det är klart, lika galant och smidigt gled dom ju inte över. Mitt under hoppningen fick vi (det var Sivan) syn på en stor örn som på låg höjd cirklade över tävlingsbanan. Kort därefter kom ytterligare en seglande över himlen. Det är fantastiskt att se hur de långsamt kan glida runt runt utan att ta ett enda vingtag.


Efter detta åkte vi hem och fikade. Därefter fortsatte vi i trädgården med att flytta blommor, gräva rabatter och fixa med staket. Det är märkligt, men trots att trädgården är väldigt liten finns det alltid något man kan gå och plocka med.

Nu är det dags att sätta fart. Vädret ska bli sämre säger dom på radion, men vi hoppas de har fel. Kanske blir det en tur till stan, eller till trädgården. Eller kanske vi bara slappar hemma i varsn  solstol.

På hemmaplan

Så var arbetsperioden över för den här gången. Som du kära läsare märkt bli det allt svårare att finna ämnen att skriva om under arbetsperioden. Det beror på att vi jobbar, äter och sover. Vi sitter lite ute och vi går dagligen ett varv runt campingen, vilket tar ca 10-15 minuter.

Natten till fredag var min sista natt för denna gång (jag tror det är semester om tre arbetsperioder) och jag sov ett par timmar på sjukhuset innan Siv, som städade och packade på morgonen, hämtade upp mig. Resan gick fort och innan vi visste ordet av var vi i Göteborg. Här stoppades det återigen för en snabb middag på IKEA innan vi for vidare.

Nästa stopp var på vårt gamla lunchställe, Rasta mellan Jönköping och Ulriehamn. Dom har en stor parkering med skogsområden och här stoppade vi för att rasta katterna. Minoe tyckte det var kallt och ville fort in i bilvärmen igen, medan Desmo som vanligt var glad i att utforska det mesta i omgivningen.

Var var hemma redan vid nio på kvällen och det gjorde att det fanns gott om tid att gå igenom all post och packa upp. Det var en natts skön sömn i egen säng och vi var pigga och raska redan halv åtta morgonen efter (i alla fall jag) och efter avslutad frukost begav vi oss ut i trädgården för inspektionsrunda.

Det märktes att det inte varit jättevarmt då det inte var så väldigt mycket som hänt på 10 dygn. Det hade såklart kommit upp en del tulpaner och annat smått. Påskliljorna är på gång och gräset är grönt och långt.

Vi hade fått en lapp i brevlådan att det var städning av gemensamma ytor på förmiddagen. Ett bra sätt att träffa de nyinflyttade. Det blir gärna att man hejar, men inte så mycket mer. Men när man håller på och jobbar ute blir det lite mer prat. Det krattades, klipptes häckar och sopades grus. Sopor och annat som vi fann lite övarallt samlades upp och efter två timmar var det snyggt och prydligt överallt.

Därefter var det dags att fara på stan och så gick den dagen. Till kvällen plockades grillen fram och det blev grillspett på fläskfilé, kyckling, chorizo, paprika och majs. Till detta blev det halloumi, tzatziki, klyftade potatisar och morötter och såklart rött vin. Det var toppengott och maten intogs framför tv:n d'är vi såg en märklig Wallander. Jag måste nog säga att jag inte helt förstod varken filmens mening eller dess slut. Av alla filmer var detta definitivt den sämsta vilket gjorde att Sivan sade godnatt och gick till sängs mitt i.

Nu skiner solen och det är inte ett moln på himmlen. Planen för idag är att rensa rabatten på kortsidan där någon planterat pärlhyacinter (som sprider sig värre än det värsta ogräs).  Förra året fick jag ihop en hel kärra med lökar och blad. Det tar över och lämnar ingen plats för något annat.

Vi hörs!

En av många tulpaner på framsidan


Strandtomt

Eftersom det blir alltmer folk omkring oss här ute har katterna fått bli mer inne och efter en liten episod igår då Desmo gått in i en vagn för att kika (troligen efter något ätbart) kände vi att gränsen var passerad. De har därmed blivit innekatter eller gå i bandkatter. Ett annat alternativ är när vi fått tätt i förtältet, att de blir där ute så länge vi är med.

Lite klagan är det nu, men de brukar anpassa sig rätt så fort.

Eftersom vi båda jobbar natthelg så var vi nyfikna på hur det skulle gå då de inte varit ute och rasat. Jag kan bara konstatera att det gått över förväntan. Katterna har i stort sett varit snälla hela dagen. Däremot har det varit lite störande moment runt oss. Grannar som anlänt och håller på med diverse.

När klockan sedan var två väcktes vi av att det bankade i väggen. Sivan som har morgonrock med sig fick gå upp och det visade sig vara bonden som äger campingen. Han lurade på om vi var intresserade av en sjötomt nere vid strandkanten. Lite kul eftersom vi häromdagen hörde att det var flera års köande och dessutom väntelista innan man kunde på någon av de bättre tomterna.

Randsfjorden är tappad på vatten för att möta snösmältningen

Nu står vi här i bryderi. Ska vi flytta lite längre ner eller inte? Mindre grannar, javisst. Mer vind, ja.  Mindre bråk och ljud, troligen men betydligt längre till disk och toalett, vilket känns nog så viktigt den mörka och snöiga tiden på året. Dessutom köpte vi för ett par månader sedan virke till ett trädäck för många tusen kronor. Nu har vi krånglat med förtältet (mest Siv) och det sitter hyggligt uppe. Ska vi riva det? Riva trädäcket eller köpa av de som flyttar och försöka sälja vårt? Jag vet inte!


Snösmältningen från höjderna fyller snart på så vi har vatten i sjön igen

Vi gör så att vi låter internetuppkopplingen avgöra. Den är lite svajig här och är den sämre eller inte fungerar alls där nere får det nog vara. För en sak är säker, vi är helt beroende av internet här för att fördriva tiden...


Norrsken

På väg till Norge denna gång berättades det på radion om norrsken. Det var just nu en period där det var väldigt vanligt och dessutom att man ofta kunde se det ända ner på Skottlands breddgrader. Man rekomenderade att folk skulle kika sent på nätterna.

Sååå, därmed löpte jag ut och in de första fyra nätterna. Kikade i norr, men inte såg jag något.

Det har varit varma dagar och kalla nätter i perioden, men inte hjälpte det. Mörkt och stjärnklart, men inte den minsta lilla antydan till något norrsken. Vi får nog ge oss mer norrut ett år på jakt efter det.
Inget norrsken utan en vanlig nattbild fick jag fångat

Campingliv

Så är våren kommen även i Norge.Sedan vi kom har det varit toppenväder med strålande sol på dagarna. Varmt och skönt i solen, men fortfarande kyliga nätter med en temp strax över nollan. Det sista av snön har försvunnit (med lite hjälp av spade och räfsa) även om det fortfarande är helt vitt en bit upp. Skidsäsongen är långt ifrån slut överallt även om det börjar bli lite väl mycket vatten i det som fortfarande ligger.

Jag har varit ledig i två dagar, men had börja.e turen att få en extrakväll igår. Det är skönt när vi ändå är här. Där emellan har vi hunnit sätta upp förtältet och det var en speciell historia. Eftersom vi inte fann vad tältet hette så fick jag dra ut från internet de beskrivningar jag trodde det kunde vara. Därmed var det bara att lägga ut allt och börja plocka. 

Utifrån dessa förutsättningar tycker jag det var lite imponerande att vi två timmar senare hade det uppe på plats. Nu återstår bara ett par smärre justeringar. Det visar sig att vi varit lite väl ambitiösa med att bygga trädäcket. Det är ett trädäck som kommer stå och hålla i minst 20 år men tyvärr är det lite för högt i förhållande till vagnen. Likaså står vagnen lite på skrå vilket försvårar justeringen lite grann. Vi tar två tänkedagar och sen ska vi nog finna ut en lösning.

Härligt är det i alla fall att kunna sitta därute. Vi har köpt ett enkelt bord och 4 stolar så vi kan ha kaffegäster eller bara kan sitta ute och njuta solen och värmen nu när den årstiden börjar.

Sivan som till och med köpt en flitiga Lisa


En plats i solen

Idag var det rejält grått när vi vaknade. Det hade dessutom regnat så gräsmattan som tidigare nästan torkat upp återigen var rejält våt och lerig igen. Hur som helst så var det varmt ute och vi gick tidigt ut i trädgården för att inte missa chansen att vara ute.

Jag samlade ihop grenar och tog fram min favoritmaskin, kompostkvarnen och körde igenom allt så det blev små träflisor. De läggs sedan på komposen och på ett par månader har de förmultnat och återgår i hushållets kretslopp.Därefter klipptes ett antal lavendelbuskar och de rosor som var mogna ner till en mer hanterbar nivå. Den stora klätterrosen ansades i år igen eftersom jag tycker det är så fult med en tunn stam som en och en halv meter up grenar sig och blir tät. Rent generellt tycker jag folk är för ivriga på sina växter och låter dessa växa alldeles för högt innan man klipper. Personligen tycker jag det är finast med täta växter vare sig det gäller blommor eller buskar/häckar.Nu har vi avslutat lunchen ute på altan. Sivan ville ha våfflor och det är klart hon fck det. Våfflor, glass och hallonsylt. Eller på norskt vis, med brunost skuren med osthyvel. Äckligt, ja vet!
Tiden ilar

Igår försvann dagen på bara småsaker. Vi hade bokat tid för att byta däck på bilen hos ett av stadens företag. Priset gällde fyra däck i den övre klassen och det låg på 1600 kr. När sedan Sivan var inne i ett ennat ärende hade det ökat till 1720. Det kändes inte helt riktigt och vi bytte därför däckfirma. Ett par av likartat märke och kvalitét blev i stället inköpta för 1500 kr/st, dvs 6000. En hel del pengar för två deltidsarbetande.

Medan däcken byttes passade vi på att gå upp till badhuset. Vi har börjat simma på fredagar (det var bara andra gången nu), och att vi valt just fredagar är av två anledningar. Den första är att badhuset är öppet hela dagen. Den andra och kanske ändå större skälet är att i bovlinghallen har de som oftast något extra gott som dagens lunchbuffé på fredagar. Dessutom med dessert till. Ät hur mycket du vill för 75 kronor är en alldeles perfekt avslutning på simhallstiden tycker vi.

Igår gjorde vi också stan efter lunch. Inte så mycket att säga om utan vi gick snabbt igenom de butiker som skulle besökas. Vi var en tur på bibblan där jag läste lite tidskrifter och blev så förtjust i utemagasinet att jag var tvungen att köpa den senare. Det var nämligen ett reportage om att paddla till Blå Jungfrun utanför Öland. En härlig idé som dessuto en kompis till oss varit inne på.

Väl hemma blev det en del plock ute i blomsterlanden. Vi har rätt så mycket blommor och eftersom våren verkligen är här så gäller det att sköta om dom. Tanken är att årets land ska vara så fullt med perenner att det inte ska gå att skymta en enda liten jordplätt. Vi får se om vi lyckas. Färgerna har tidigare varit blått, gult och lite rött och i år tror jag vi kommer bygga ut ännu mer av de röda färgerna genom ett antal dahlior och anemoner jag har köpt. Det ska bli spännande att se.

Nu ska vi snart bege oss till trädgården. Vi har bestämt oss för att ta bort staketet (som för övrigt har börjat ruttna bitvis) och i stället plantera häck. Sivan vill ha en lavendelhäck och kanske det är fint. Det kommer i alla fall lukta väldigt gott. Därmed ska vi åka och kika vad de har att erbjuda och till vilket pris. Man ska väl gynna den lokala trädgårdsmästaren så långt man kan tänker vi.


Bilden lånad på: www.baselineconsulting.se/.../3/lavendel.jpg

Eftersom vädret är riktigt grått och trist så börjar jag nog med resematen på eftermiddagen. Extrajobbet över påsken gjorde att ledigheten denna gång bara blev dryga veckan, men sett till pengarna som kommer in i maj så känns det helt okej.

Vi snakkes :)

Behöver du en ny (begagnad) bil?

I så fall kan du lika gärna köpa en fräsch SAAB 9-3 av oss. Bilen köpte vi i november och är nöjda så här långt. Men här om dagen var vi på SAAB i ett ärende och fann en nyare och i en annan färg. Såklart blev vi lite sugna på att byta.

Eftersom vår bil blev betald på en gång så ser vi möjligheten att kunna byta upp oss ett antal år i modell. När vi dessutom hade vårstädat den och lackrengjort, vaxat och lackförseglat insåg vi att den var så fin att den borde säljas.Sagt och gjort. Igår fattades beslutet och vi for ner till hamnen för att ta ett par bilder. För dig som inte vet det så verkar det som om de flesta som ska sälja sin bil tar fotona just nere på Reginelundspiren. Till och med ett av stadens bilföretag gör det.Vi ska snart åka och jobba och behöver den då, men anonnsen går troligen ut om dryga veckan. Går det så går det och blir det inget av gör inte det heller något för då har vi fortfarande två fina bilar.


Torsdagsvandringspremiär

Så var det då äntligen premiär. Torsdagsgruppens vandringar för dagslediga är åter igång. Vi, Siv och jag har nu varit med i ett år och har på detta sätt fått med oss stora delar av Tjustleden genom sommar såväl som vinter. Vi är ett gäng i blandad ålder som träffas torsdagsmorgnar klockan halv nio vid COOP och där fördelar vi oss i så få bilar som möjligt för att transportera oss ut till den sträcka vi väljer gå.Idag valde Siv och jag att möta upp med cykel i stället. Detta beroende på att turens startade vid Marsbäck som är en friluftsgård för scoutförbundet. Här följde vi vägen mot Gäddeglo och gick sedan in i skogen. Efter ytterligare ett par km var vi åter ute på grusvägen och den följde vi ytterligare ett stycke.Klockan började gå mot lunch och vi valde att gå in i skogen igen. Vi tog sikte på en sjö, men hamnade uppe på ett berg som för oss fungerade precis lika bra. Eld sattes igång och detta trots att vi inte hade Stig med som alltid tar lite hjälp av en skvätt bensin.Det dröjde inte länge innan det började lukta korv. Från att ha varit ett gäng som åt vilken korv som helst så är det idag ett gourmetgäng som köper köttiga korvar och gärna med massor av smak. Likaså har det börjat exprimenteras med olika sorters korvbröd. Härligt att se och att få nya idéer. Just nu är det nog Willys som har det mest spännande korvutbudet både när det gäller smaker, men även när det gäller köttmängd.Min Sivan har ätit färdigt korven och går nu på nybakad bulle och apelsin i stället. Solen värmde oss skönt här och vi hann slappa en stund innan vi gav oss iväg för tillbakafärd. Då såklart i ett annat spår. Nu gick stigen genom gravfälten vid Skvagerfall och därefter bar det iväg upp genom skogen. Här på de öppna fälten fann vi de första blåsipporna och innan vi var tillbaka hade vi sett massor av dom.Här, uppe vid sjön Gagern finns det en del av berget som ligger lite extra högt. Här passade vi på att samla gruppen för ett foto. Utsikten är flott här och det är nästan så man ser ner till Gamlebyviken. Här uppe slumpade det sig så att gruppen delades i två. En grupp som trampade på i lite högre tempo då det var andra aktiviteter som pockade på under eftermiddagen. Den andra gruppen tog det troligen lite lugnare, men kom säkert fram ändå.På hemmaplan

Måndag och arbetet för denna extra långa period är över. Nu väntar bara nio timmars bilresande innan vi återigen är hemma i Västervik. Tyvärr alltför kort tid denna gång.

På resan genom Sverige ser vi hur all snön försvunnit på det tio dagar vi varit borta. Hemma har det torkat upp hyggligt och till och med grannens snöberg har smält undan. Jag ser att det är stor skillnad på tomterna då vi bar bort snön innan den hann omvandlas till vatten, för att sedan bli klaffsig lera.

Igår vakande jag dock strax före sju och efter frukost serverades kaffe till Sivan och sedan var vi i full fart. Jag började med att klippa ner pelargonerna som fariit illa denna vinter. De har haft ideliga lusangrepp och var nu i dåligt skick. Jag har klippt ner dem en gång förut men sedan dess hade det blivit ytterligare skott så nu sitter jag med minst 50 sticklingar som ska göras något med. Lite sent, men jobbet har gjort att blommorna fått stå tillbaka.


Därefter var det dahliornas tur. Jag hade fått en hel hög med nya spännande modeller på posten och de som övervintrat ska nu väckas upp. Det är likadant här, lite sent men inget att göra något åt.

Vi gav oss sedan på trädgården. Vi krattade upp så gräsmattan fick chans att lufta lite och så gick vi igenom rabatterna. Det krattades här med och så klippte vi bort allt som inte ska vara kvar. Rosorna är inte helt klara för sitt ännu men om fjorton dagar så tar vi dom. När vi ändå höll på tog vi ett riktigt tag i allmänningen utanför. Vi klippte ner Ölandstoken, vilket skulle gjorts för länge sedan och så krattade vi och fixade med gräsmattan så den blev snygg efter vinterns härjningar med snö och grävmaskiner.


Därefter var det tidig kväll och vi tog oss ett glas vin samtidigt som grillen startades. Det var grillad högrev med halloumi och hasselbackpotatis som var dagens rätt. Toppengott efter 14 dagar med micromat under arbetsperioden.

Idag är det växlande molnighet och vi passar på att vaxa saaben och så fortsätter vi ute med småplocket.

God dag till dig!

Sing á long i påsketid

Jag vaknade redan klockan 13 idag.

Säkert hade jag behövt sova längre sett till den helvetesnatt jag hade på jobbet. Det var fullt överallt redan när vi kom och så fortsatte det genom hela natten för att nå sin kulmen klockan fem då det kom in massor med folk tätt efter varandra. Trösten i det hela var att jag i alla fall hann få i mig lite mat. Samtidigt är det okej eftersom natten går fort.

Väl hemma med en sprängande huvudvärk var jag fortfarande uppe i varv och det tog en stund innan jag somnade. Sömnen har varit jämn och god och som sagt ända till klockan 13. Då vaknade jag av musik och jag trodde först det var kamraten min, Sivan som missat volymen. Det var det inte!


Desmo som är en glad utekatt till vardags, väljer idag att vara inne

Jag låg en stund till och tänkte att det säkert skulle försvinna, men efter 20 minuter var det bara att inse, det skulle inte göra det. Efter frukost blir det bara högre och högre och tillslut är det bara att inse att jag inte kan överrösta (o)ljudet med radion inne.

Det spelas typisk norsk musik (med allt vad det innebär)och därmed mycket DDE och Hellbillies (vilket dock är det bästa på repertoaren). Så långt allt väl, men efter lite mer än en timme har den som spelar funnit en microfon och kan på det sättet delge hela bygden vad som spelas. Tyvärr så går ju den microfonen även att sjunga i, vlket görs, alltmer ivrigt. Kareoke??

Nu har de hållit på i över tre timmar. Jag kikade ut för att se om det var någon folkparksgreja, men jag ser bara ett fåtal vuxna (typ en familj) och ett gäng barn nere vid vattnet. Vädret är ok, vlket gör att det kommit en del nyanlända, kanske är det dessa som vill  liva upp lite?

Det ska bli spännande att se hur det blir till kvällen natten, men jag som personligen inte är så glad att varken behöva umgås, eller överhuvudtaget behöva förhålla mig till folk inser att jag nog ganska snart måste köpa mig en lägenhet, långt bort från den här sortens människor.

Nu börjar de sjunga/skråla på sången Hallelluja och därmed tror jag att det får vara nog. Det fr bli en våldsfim med massor av skjuting och öronproppar att lyssna i.

God middag till er och en fortsatt god påsk tillönskas

FILM KOMMER HÄR

Påskgodis

I våra jobbarperioder äter vi massor av god mat, men också en hel del godiis. Det blir sällan karamellgodis (inte hemma heller), utan mer massor av choklad, chips, jordnötter och kakor (typ Jules Destrooper´s mandelkakor).

Innan jobbarperioden börjar storhandlar vi utifrån vad vi är sugna på, men det brukar bli mat som är enkel att värma. Exempel är köttfärsås, grytor av nöt, fläsk och kyckling, det är pajer och hemlagad pizza. Nerfryst och smidigt, bara att ta upp och så laga pasta, potatismos eller ris till.

Eftersom vi jobbar väldigt intensivt en kort period och dessutom sällan äter samtidigt fungerar detta ypperligt.

När man sedan inte gör så mycket annat på fritiden än att surfa, läsa eller sitta ute så är vi då framme vid gotterierna. Det är gott att ha något att tugga på. Så här långt har vi förbrukat en påse chips, en påse Daimkulor, två chokladkakor och en ask mandelkakor. Det har dessutom gått  åt en tredjedels vanlig Daim.

Jag konstaterar då att den vanliga, gamla sortens Daim är väligt mycket godare. Det upplev sprödare och den är jämnare i smaken. För hur det än är så kan jag inte låta bli att tro att Daimkulorna är en produkt som kommer genom att man fått småbitar över, bitar som man inte hade råd att låta förfaras.


RSS 2.0