Det står stilla just nu

Hemma för en längre period, men av olika anledningar blir det inte något uträttat. Dels väntar vi på lite papper från myndigheter, dels är jag för stunden lite indisponobel (sjukskriven) för en överansträngd armbåge och så är det ett förfärligt väder.

Bilderna från igår då på FB undrar du? Jo, det är  riktigt fint varje morgon och en liten bit fram på förmiddagen, men sedan kommer dimman. Jag kom hem i tisdags nat och det har varit såhär sedan dess. Det var riktigt kallt i natt och solen verkar inte hinna mota bort dimman innan det är eftermiddag och mörkt igen.

I stället ägnar vi oss för stunden åt promenader, fotografering, matlagning och att dricka gott vin. På måndag ska vi ha upptaktsmöte för skridskosektionen, men det lär väl dröja ett tag till innan vi står på sjöis.

Det har heller inte blåst på över två veckor så någon träning på kitesurf har det heller inte blivit. Nej,  det blir nog fortsatt stilla. Låta kortisonet verka (eller värka) i armbågen och vänta. På snö, vind eller sol. Vi får se!


Dagens bild från ångbåtsbryggan vid Norra Sjukhuset, Gertrudsvik

Ny leksak

Vi har nu i ett par år stött och blött om vi skulle köpa en ny kamera eller inte. Den vi har ger oss fantastiska bilder både från kajak och skridskoturer. Så det är inte det. Det är i stället alla dessa vackra och spännande miljöer vi hamnar i där den lilla kompaktkameran inte räcker till.

Så fick vi ett par kronor över och köpte så en spegelreflexkamera. Efter att ha läst och kikat runt på internet föll så valet på en Nikon D90. Den är i grunden ganska enkel att ta enkla och flotta bilder med, men fungerar även för den som blivit lite varm i kläderna. Därför håller vi nu utkik efter en eller annan fotokurs så vi kan bli ännu bättre på foto och vem vet, kanske vi får en ny hobby också.


RSS 2.0