Söndagstur i skärgården

- den 17 mars 2013, kl 18:33

 

Denna helg var det upplagt för tur ute i skärgården. Därför åkte ett par av oss ut i går i går för att prova isen ute vid Bonnbacken. Det visade sig snart att det skulle blir svårt att få till någon skridskoåkning då det kommit så pass mycket snö att det inte var lätt att åka. När vi sedan kom till nyisen var det inte mycket bättre. Mjukt och så lite hållbart att undertecknad gick igenom isen och hade stora problem att komma upp igen. Till slut och med lite hjälp var jag återigen uppe på isen och den enda bestående skadan var min mobil som inte var vattentätt packad.

 

Turen började vid Bonnbackens strand

 

Väl hemma vid köksbordet funderade jag på vem som kunde tänkas vilja bli med ut på skridskor under de förutsättningar som rådde. Jag kom snabbt fram till att det endast var ett fåtal medlemmar som skulle klara detta och jag valde då i stället att bjuda till skid- och grillltur med samma start och slutmål.

 

Hundra meter nyis innan öppet vatten tar vid

 

Därmed var vi ett gäng skidåkare som klockan 10 skidade ut från Bonnbacken i medvind och sol från helt blå himmel. Vi satte kurs mot Torrö och rundade snart dess västspets och kom i lä för vinden. Vilken värme! Vi var tvungna att ta av oss lite ytterkläder innan vi fortsatte mot ett rastställe på S:a Malmö. Här blev det lite fika och en chokladbit samtidigt som vi njöt solen och den fantastiska utsikten mot öppet vatten.

 

En del dagar är bättre än andra, det här blev en sådan

 

Efter en dryg halvtimme fortsatte vi så färden mot Bonnbacken. Vi gick nu runt Mjödö och kom på så sätt tillbaka till viken vid Bonnbacken. Här fick vi ta en rejäl sväng runt Sandholmarna då det var nyis som var alldeles för tunn innan vi var tillbaka vid start. Här väntade ytterligare kamrater som i stället för skidor hade tagit en rejäl promenad. Nu återstod bara gemensamt fika och korvgrillning i eftermiddagssolen. Kunde en söndag ha varit bättre?

 

/Håkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0