Kort om kort

 
- den 6 mars 2013, kl 07:43

sol

 

Jag tänkte bara helt kort berätta, inte om kort egentligen, utan om bilder. Sedan digitalkamerans intåg i friluftslivet har det skett en del med hur vi tar våra bilder. Efter en paddel- eller skridskotur är det inte ovanligt att jag kommer hem med 50-100 bilder. Den lätta biten är att hitta saker och händelser att fotografera. Det svåraste tycker jag är när jag kopplat kameran, eller minneskortet till datorn och ska börja föra över bilderna.

 

 

Själv grovstädar jag samtidigt som jag flyttar över bilderna till vår stationära dator. Där har jag en speciell mapp där jag lägger de bilder som blir kvar och där får de ligga en tid innan de flyttas över i respektive månadsmapp och en extern hårddisk som jag har säkerhetskopior på. Under tiden de ligger i vänteperiod hinner jag städa två gånger till och slutligen har jag kanske 6-8 bilder kvar utav femtio. Det är bilder som är extra vackra, eller av något speciellt  som vi vill minnas.

 

 

Är man som vi ute på en eller annan aktivitet flera gånger i veckan så bir det mycket bilder. Nästan ohanterligt många, och vi har gjort så att vi har lagt mappen ”mina bilder” som skärmsläckare på datorn. Då byter skärmen bild ett par gånger i minuten och det är fantastiskt trevligt att sitta och titta på alla dessa bilder och minnas när de var tagna.

 

Jag vill i sammanhanget säga att de bilder som används här på bloggen är privata och tagna av undertecknad. Självklart får man låna dessa och använda i privat syfte, men vill man använda dem i offentliga sammanhang får du gärna säga till.

 

/Håkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0