Konsten att plurra

- den 4 mars 2013, kl 09:37

 

Så fick vi äntligen en helg med riktigt fint väder. Av någon anledning hade, på bara ett par dagar, snön på Gamlebyviken stöpt ner i isen och frusit till en relativt hård skorpa. Så i lördags var vi ett gäng som bestämde oss för att prova om det gick att åka skridskor och klockan nio satte vi därmed av norrut från Gertrudsvik och gamla ångbåtsbryggan. Det gick fort och lätt i medvinden och innan vi visste ordet av var vi nästan framme i Gamleby. Där låg snön och hindrade vidare färd in till centrum.

 

 is

 

 

Eftersom vi hade medvind upp så förstår alla hur vi hade det hem. Isarna hade mjuknat och motvinden bromsade ner farten till hälften så väl hemma igen var alla lite trötta.

 

I går var det varmt redan från morgonen och eftermiddagen var bokad till plurrövning ute i stadsfjärden. Då lördagens tur gav mersmak bestämde vi att vi därför skulle ta en kortare förmiddagstur i lite stillsamt tempo innan övningen. Så klockan tio begav vi oss iväg från Tändstickan.

 

dopp

 

 

Vinden var kraftig men det var inga problem då vi hade den i ryggen. Det är en härlig känsla att bara stå på skridskorna, hålla ut armarna åt sidorna och så glida iväg. Så står man stilla och farten bara ökar och ökar. Då är det fint att ha stora åkytor. Efter bryggfika hos en kompis och ett par timmars åkning var vi så tillbaka i hamnen för att sätta oss i solen äta lite.

 

dopp

 

Så blev klockan ett och vi började vår lilla teorigenomgång inför den tänkta plurrövningen. Vi gick teoretiskt igenom alla moment och hur utrustningen ska användas. Vi pratade om vad som sker när man hamnar i kallt vatten och hur man går tillväga efteråt. Det blev en lyckad övning och alla som var i vattnet var eniga om att det inte var så farligt som man trott. Publiken på isen och vid slottsholmen verkade också nöjda. Efter ombyte blev det så samling och genomgång i solen som värmde gott. Jag vill påstå att det var en mycket lyckad söndag som vi med glädje gör om nästa år.

 

dopp

 

Vill du se hur det gick finner du filmer från övningen här: http://www.youtube.com/watch?v=ILQeP-uy0aI&feature=youtu.be


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0