Vårens programblad


slövika

 

Så har det äntligen kommit. Jag pratar om Främjandets programblad för våren 2013. Jag ska utan omsvep erkänna att trots att jag medverkar eller till och med leder ett par verksamheter är det alltid med spänning jag väntar på att säsongens blad kommer. Alla grenledare får tidigt en förfrågan om vad man vill ha med och hur texten ska formleras. Så är det upp till varje sektion att besluta vad man vill göra, hur man vill göra och när man vill göra under den kommande säsongen.

 

Eftersom jag inte vet hur de andra ledarna tänker är det därmed alltid lika kul att se hur de tänker sig den nya säsongen. Är det några nyheter, har det tillkommit några aktiviteter eller finns det någon som eventuellt försvunnit?

 

Eftersom vi som relativt liten ideell förening inte har råd att sända ut detta program till alla hushåll utan får prova de möjligheter som finns att nå ut till allmänheten. Därför lägger jag en kort sammanfattning här. Vi lägger också upp programblad på Team Sportia.

 

 

Årets programblad inleds med ”mina” två aktiviteter. Långfärdsskridsko som vi hoppas kunna hålla på med i ytterligare ett antal veckor. Som medlem får du information via mail och sms om kommande aktiviteter. Vi håller just på att planera årets ”plurrövning” för våra deltagare. Då blir det teorigenomgång för att sedan bege sig till en svag iskant någonstans och där med full utrustning åka rakt ut till dess att man går igenom. Det är learning by doing!

 

Vi fortsätter den nystartade powerwalkgruppen som började i höstas. Där går vi med eller utan stavar 5-6 km i högt tempo. Vi varierar turer efter årstiderna och när nu ljuset och värmen kommer åter förläggs flera turer till Lysingsbadet, Gränsö, VO osv. Tempot är så högt att vi blir svettiga och andfådda. Denna tur genomförs på tisdagar kl.18:15 

 

Därefter följer barn och ugndomsverksamheterna.

 

Skogsknopparna vänder sig till de allra minsta barnen, 1-2 år.  Dessvärre har vi på grund av ledarbrist varit tvungna att ställa över denna grupp under våren.  Om du som läsare känner att du skulle vilja bli ledare för denna (eller för den del vilken grupp som helst) grupp, var inte blyg för att höra av dig.

Skogsknytte är barn mellan år. Barnen får vara tillsammans med sina föräldrar eller annan vuxen och upptäcka och ha roligt i skogen.

Skogsmulle, 5-7. Barnen får bekanta sig med skog och mark, kanske får de lära sig allemansrätten. Självklart kommer Mulle på besök

Strövare, något jag själv minns från bardomen. Tidning i plastpåse att sitta på och choklad i termos med kork och så självklart ostmacka till. Här lär man sig friluftseknik som att såga, tälja, bygga vindskydd med mera.

Wildkidz 10-15 år. Det hörs lite på namnet vad det kan gå ut på. Friluftstekiken blir alltmer avancerad med t ex. kanoting, längre vandringar, övernattning i vindskydd eller matlagning över öppen eld. Här tar deltagarna själva ansvar för aktiviteterna.

 

 

Vandring för torsdagslediga är en av våra mest populära aktiviteter. Här vandrar man på torsdagar med start morgon, 10-15 km, ofta längs Tjustleden. Turerna tar ofta 4-6 timmar och då stoppar man för fika och korvgrillning. På grund av stort medlemsantal måste deltagande föranmälas till ledare i gruppen.

 

 

Stavgång finns också för de som är lediga dagtid. Vi har en grupp som på onsdagar går med start kl 09:00. Mer info kan fås efter kontakt med ledare.

 

 

Kajak, den ultimata sommaraktiviteten om jag får bestämma. Här kan du som medlem hänga med ut på fantastiska paddlingar både på insjö och i den härliga skärgård runt omkring oss. Kunniga ledare och trevliga kamrater hjälper dig som är ny inom området. För dig som är mer van paddlare finns det goda möjligheter till mer avanceradepaddlingar i vind och öppet vatten, eller med helgpaddlingar med övernattning i skärgården.

 

Till detta kommer tillfälliga aktiviteter såsom cykelturer, vandringsturer, ridning på islandshäst, friluftsmatlagning med mera. Aktiviteter som medlemmarna själva har på önseklista och som kan återkomma flera gånger under säsongen.

Finner du ett eller flera alternativ intressanta av detta kontakta vänligen respektiva gruppledare. Mailadress och telefonnummer finns på vår hemsida eller skriv ett mail till undertecknad så ska jag försöka svara eller lotsa dig rätt.

 http://www.friluftsframjandet.se/vastervik/vastervikstart

 

Programbladet finns i sin helhet att ladda ner som pdf-fil här: https://www.facebook.com/#!/groups/262521390848/

 

/Håkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0