Söndag på Verkebäcksviken

Söndag på Verkebäcksviken

 

Nu var det ett par veckor sedan långfärdsskridskosektionen hade planerade aktiviteter. Det beror på snön som kommit och omöjliggjort skridskoåkning.  Eftersom det var tänkt riktigt fint väder denna helg bestämde vi därmed att vi i stället skulle ta fram skidorna. Något som vi inte trodde skulle göra överhuvudtaget när vi flyttade hit för fem år sedan.

 

 

Jag minns den första vintern i Västervik då vi hade en nästan tre veckors sammanhängande snöperiod. Då åkte vi på insjöar, i skogen vid Skogshagaskolan och nere i Gunnebo på motionsspåret. Det blev en vinter över förväntan då vi dessutom fick åka skridskor på havsis i slutet på säsongen. 

Vintern efter det var det massor av snö. Alla isar blev snabbt täckta av ett tjockt lager och därmed var det återigen omöjligt att åka skridskor. Det var då en kamrat kläckte idén om vi inte i stället skulle ta våra skidor och på samma vis bege oss ut på havsisen. Okej, vi kom inte lika långt och det gick inte lika lätt men vi kom ut och det bästa av allt var att det var precis lika vackert som med skridskor.

 

 

Det året gjorde vi skidturer både norrut och söderut och sedan dess har vi haft skidåkning på havsis som ett alternativ för våra medlemmar. Med ledarledda turer tar vi oss ut till havsbandet. Vi åker över några öar och vi stoppar för att rasta. Allt som oftast blir det en rejäl brasa och korvgrillning mitt på dagen innan turen fortsätter. Då med nya krafter.

 

 

Idag var vi ett gäng som packade ihop oss och åkte ner till Ytterhult vid Verkebäckvikens yttre del. Där parkerade vi bilarna och tog oss skidledes ner till sjön för att åka västerut. Det var lite vind, men med en del sol och kraftig stakning hade vi inga problem att hålla värmen. Vi åkte upp till baksidan av Torrön där vi gick iland för att via småvägar ta oss ner på isen igen vid Dagsbo. Därifrån var det inte långa biten över till Storön där vi på solbetäckta klippor gjorde upp eld och åt lunch. Så njöt vi solen en stund innan vi stakade iväg de sista kilometrarna tillbaka till bilarna.

En härlig söndag!

 

/Håkan

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0