Påsktur

Påsktur - den 28 mars 2013, kl 08:58 Eftersom tisdagens vandring på snötäckta isar i havsbandet gav mersmak, beslutade vi att vi redan dagen efter, onsdag, återigen skulle bege oss ut på tur. Sol var utlovat och undertecknad var nyfiken på hur det såg ut i skogarna norr om Västervik. Därmed var vi några som träffades på parkeringen vid Sjöstaden Gertrudsvik och bestämde färdväg. Vi enades om att gå förbi Marsbäcken och upp i skogen. För den som inte gått där kan jag berätta att bara en kilometer upp ligger det ett vindskydd vid sjön Gagnaren. Stigen var upptrampad, men väl framme vid sjön valde vi i stället att gå ut på isen i solen.
kvarnsjön Vi fortsatte efter sjön på stigen som egentligen är en del av Tjustleden. Vi passerade längs med Kvarnsjön där vi gjorde ett kort stopp för en kortare paus och lite att dricka. Efter femton varma och sköna minuter i solen vandrade vi så vidare. Vi hade bestämt att gå ut på Gagaren, där det för övrigt ligger ett litet fint utkiksberg, och korsa den för att så småningom komma ner till Gäddeglo.
påsksnö På norrsidan av sjön gjorde vi upp en eld och grillade korv, drack kaffe och åt lite choklad, innan vi återigen satte fart. Nu bar det iväg in i skogen och här var det massor av snö. Vi pulsade i 3-4 dm snö innan vi nådde en timmerväg och det blev bättre framkomlighet. Därefter var vi snart nere vid den stora grusvägen som var plogad. gagern Den valde vi dock att bara korsa och i stället gå ner till Gamlebyviken. Eftersom det är så sällan man kan gå på isen så valde vi att ta den vägen tillbaka. Det var betydligt mer snö än vad det var vid Händelöp och kort kan väl sägas att det var mycket pulsande innan vi var tillbaka vid Gertrudsvik. Då visade gps:en att vi gått lite över elva kilometer. Summerar vi turen så blir betyget toppen på alla sätt! /Håkan Kommentera Påsktur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0