Paddelsugen?

 

Våren kom så med besked och plötsligt var den här med både sol och värme. Isen som ena helgen låg tjock på Gamlebyviken var på två dagar uppbruten och bortaoch därmed var definitivt skridsko- och skidsäsongen över för Friluftsfrämjandet.

 

Tidig morgontimme på ett av våra vanligaste övernattningsställen

 

I stället börjar inom kort kajaksäsongen. Kajakledarna hade sitt upptaktsmöte för två veckor sedan och enades om hur årets turer ska se ut. De börjar redan den 1:a maj med en kvällspaddling och sedan återkommer de varje onsdag med undantag för några få veckor mitt i högsommaren. Kvällspaddlingarna utgår från olika ställen och brukar pågå mellan kl. 18-21, något senare ibland.

 
 
Utsikt i kvällssol över vår skärgård i Tjust

 

Det blir också flera tillfällen med både heldags- och tvådagarspaddlingar. Jag ska inte avslöja alltför mycket men ofta har vi paddlat i Tjust, Gryt eller Misterhults skärgårdar. Då med övernattning i tält och med mat i massor med. Det är ofta ett tiotal paddlare på dessa turer och de genomförs med kunnig ledare som lägger rutt genom våra vackra sommarskärgårdar. I år planeras även en tur med tjejpaddling då deltagarantalet bland tjejer är så pass högt att de själva fyller en tur .

 

En vanlig passage mellan små öar vid en hedagspaddling

 

Vi har också prova på kväll och en kväll då vi planerar för stjälpövningar. Prova på vänder sig i huvudsak till dig som är nyfiken på om paddling är något för dig. Stjälpövning är kort och gott vad det låter som. Vi välter våra kajaker och över oss på att komma upp igen. Men likaså att tömma kajakerna på vatten och hjälpa våra kamrater om de hamnar i nödsituation.

 

Så för dig som har kajak men som inte tycker du kommer ut tillräckligt ofta, eller för dig, ung som gammal som gått och funderat på hur det är att padda, kontakta grenledare på kajaksektionens hemsida för att äntligen komma igång.

Länk till hemsidan

 

/Håkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0