Slutet närmar sig snabbt

Jag är åter tilbaka i Norge och turen hemma blev totalt inte många timmar. Det var inget att göra åt då det bara är fjorton dagar kvar på campingen och vi har en god del som ska göras. Det ska packas, städas och återställas i samma skick som när vi tog över. Eller rättare sagt, det mesta är i ett betydligt bättre skick än när vi tillträdde, men i kök och reception ska en massa saker ställas tillbaka. Det är grillplattor, korvkokare, stekbord för att räkna upp några exempel.

Samtidigt ska det städas i hyttor och sanitärbygg så det är rent och fint då vi lämnar området. Jag vil också kratta undan löv och klippa ner det som ska klippas eftersom jag antar att det inte blir gjort annars. Det handlar lite  om att gå med flaggan i topp och att driva hela vägen fram till sista dagen. Med precis samma gnista som vi drivit allt det sista året.

Som jag tidigare berättat har jag blivit helt skadad av att ha egen pizzaugn och har inte alls samma längtan efter köpepizza längre. Det handlar om god tomatsås lagad från botten och det handlar om goda råvaror, inte billigskit för att optimera en pizzerias vinster. Det har en hel del att göra på smaken. Att man dessutom gör pizza i den storlek man är sugen på för stunden är också speciellt. Tjock eller tunn, helt som man är sugen på, men även de färdigbakade pizzabottnarna som har fallit mycket väl ut.

Den senaste veckan har det blivit pizza två gånger (eller var det redan tre?) och på 14 dagar kommer jag hinna ett par till. Jag är helt övertygad att jag måste köpa en pizzaugn för privatbruk. Jag ska bara hitta var man får tag i en sådan i Sverige.


familjepizza med tonfisk och vårlök

Kommentarer
Postat av: Siv

Pizzan ser verkligen god ut. Hoppas du hittar en stenugn så du kan fortsätta baka pizzor.

Har tittat igenom bilderna ni lagt ut på Facebook från året vid Slövika camping. Känns det inte vemodigt att lämna den mysiga platsen efter allt arbete ni lagt ner för att få gästerna att trivas och lyckats så bra? Synd att inte förutsättningarna fanns för er att bli kvar ett åt till.

Nu väntar vi med spänning på hur det ska lösa sig för dig med arbete i Sverige och önskar dig lycka till.....

2012-04-16 @ 20:44:15
Postat av: Anonym

Hejsan!

Jag vet inte hur det känns. Skönt att slippa dubbeljobba och att alltid vara tillgänglig, men samtidigt trist att inte träffa alla hyggliga människor och inte ha möjligheten till utearbete med blommor, gräs och buskar. Likaså var maten rätt kul, även om den var slitsam. Det hade gått att göra enklare. Likaså hade allt annat gått så mycket smidigare då vi var inne i verksamheten.Dock är inte livet slut för det. Jag letar alternativa jobb inom egenbranchen och finner jag inte det fortsätter jag bara som sjukklöterska ett tag till.

/Håkan

2012-04-17 @ 17:30:46
Postat av: Anonym

Hasselö,Vore det något att jobba på.Det ser mysigt ut och är sesångsbetonat......en stilla undrar då jag inte vet något eller är helt nollad vad gäller turism där nereoch livet över huvud taget.....Kram på er å Hadet ......2012-04-21 @ 21:59:57
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!

Missade det på innlägget.....Kram i alla fall!!!!!!

2012-04-21 @ 22:01:51
Postat av: Anonym

Hasselö vore trevlig, men är redan i full gång av familjen Johansson/Rindmyr som driver skärgårdstrafik, kafé vandrarhem m.m....

/H

2012-04-29 @ 10:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0