Försmak av våren

Jag har i ett par år försökt spara pelargoner. Bara de finaste och så har jag försökt att få tag i årets pelargon som Västerviks kommun planterar i rabatterna. Det blir några stycken och i höstas stoppade jag undan ett 20-tal som jag ville ha kvar och dessutom försöka föröka till detta år. Det var ett par fina röda som vait med från början. Det var en ljust rosa med rötti och såklart den vilda lila från förra sommaren. Självklart försökte jag med den vita och den lite mörkare rosa jag kom över på ett eller annat ställe, och såklart den som kom allra sist och kanske därför var den finaste. Det var en klarröd som jag fann på komposthögen på Slövika camping. Den har jag stor tro på att den kan bli årets finaste.

Nu har i alla fall värmen kommit i huset. Därmed har också pelargonerna vaknat och börjat dra iväg på höjden. Alltså är det dags att klippa ner, föryngra och ta ytterligare skott som får rota sig nu för att sedan pryda en eller annan blomlåda fram emot sommaren.

Därmed har det köpts krukor idag. Jag har kliptt, rensat och satt i jord och vatten. Nu ska de ha ett par veckor innan vi vet vad som klarar sig. Jag har behållt ett par av de stora rotblommorna och har vi tur kommer de växa till jättestora pelargoner med massor av blommor.

När detta är klart kommer nästa omgång. Då är det begonior, chokladblommor och dahlior som ska tas fram och väckas upp. Det kommer också att bli spännande. Var jag ska göra av allt blir en annan sak. Det får bli en historia för sig...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0