Skidor och skridskor (bilddagbok)

Idag bestämde vi oss efter frukost för att återigen ta en tur ut från Bonnbacken. Denna gång med skidor då isen var så dålig igår. Trots att det hade varit kallt inatt  så var det just inte bättre. Någon av snön hade stöpt ner, men annars var det precis lika mjuk som dagen innan.

 

Från Bonnbacken blev det ett par hundra meters skridskor innan vi bytte om till skidorna. Det var ca en dm snö med ett tunnt skikt skare som gjorde det skapligt att ta sig fram till skillnad mot den tröga och tungåkta isen.

 

 

Vi höll oss idag inomskärs, även om vi flera gånger såg havet långt där ute. Här inne har isen legat sedan länge och därmed är det också gott om snö på den. Vi följde för dagen skoterspåret mellan öarna upp mot Hasselö-Sladö som var riktningen vi beslutat oss för. Här dök det också upp en svävare som mjukt for förbi oss.

 

 

Mellan S Malmö och St Flatholmen öppnade sig naturen igen. Ett par km bort såg vi plötsligt Sladö och Torrö. Vi konstaderade också att det var snöfritt med farbar is. Här träffade vi på två män som vi pratade med en längre stund innen vi begav oss iväg åt varsitt håll. Vi tog skridskor på och tog skoterleden mot Sladö och dom svängde in i en vik på S Malmö.

 

 

Vi tog oss halvägs över isen innan det återigen blev ett snötäcke. Eftersom vi nu hade lämnat skidorna under en tall där den blanka isen började tog också vår tur slut här. Det hade gått att åka mitt i fjärden norrut, men eftersom isen även här var så pass mjuk fann vi ingen glädje i det utan stoppade ungefär mitt på, vid L Tallskär. Här åt vi hemlagad kycklingsoppa med smörgås och kaffe och därefter var vi återigen starka och kunde bege oss  vidare.

 

 

Det var nu dags att bege sig hemåt igen. Klockan var nästan halv två och enligt min plan bör man vara iland senast kl 15 för att hinna packa innan mörkret sänker sig. Likaså kan det vara bra att ha lite extra tid då men gärna blir lite trött på slutet av dagen.

 

 

Vi tog oss således med skridskor tillbaka samma väg som vi tog ut till lunchstället. Solen som tidigare värmt härligt låg nu i ansiktet, men det gjorde tyvärr även en rätt så kylig motvind. Vi tog oss därför lite närmre några öar och därmed kom vi åter i skydd vilket var härligt.

 

 

Både dagens och för den delen, gårdagens turer har gett oss en del djurupplevelser. Här ovan ett av flera rävspår. Annars har det bägge dagarna varit gott om örn och vi har även sett en hel del rådjur. De förflyttar sig nog det de kan på isen då det är upp mot 60 cm snö i terrängen. Då går det betydligt fortare att ta sig fram på isen.

 

 

Dagens tur blev ca 13 km och jag var ganska så trött i kroppen när vi kom iland. Igår blev det ungefär lika mycket. Nu är det vilodag i morgon för att sedan på onsdag försökta se om det dykt upp isar i något vädersträck. Kanske vi tar en tur till Horn och grillar en korv i morgon samtidigt som vi kikar på hur det ser ut där på fjärden.


Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!

Härliga vinterbilder,,,,,Va skönt att vara ledig för snöskottning och vintersporter,,,,Ha det bra å hälsa.

2011-01-05 @ 16:26:53
Postat av: Håkan själv

Tack för det. Här har det återigen kommit en dm snö, men det ger bara fina skidspår så det är ok. Annars är det planering för ny arbetsvecka som gäller...



Hälsa du med!

2011-01-05 @ 18:51:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0