Gamlebyviken i solsken

Idag skulle vi stå över badhuset med sedvanlig fredagssimning eftersom det var lov för skolorna. Varken Siv eller jag orkar simma med en massa skrikande och bråkande barn och ungdomar kring oss, i alla fall undviker vi det om vi kan. I stället valde vi att ta oss ut för att åka skidor.



Det blev en del prat om var vi skulle åka och om vi skulle åka racingskidor eller fjällskidor. Till slut enades vi om att ta Gamlebyviken och att följa den västra stranden norrut för att eventuellt och om möjligt vända och gå efter den östra sidan tillbaka. Sivan på fjällskidor och jag på racing.



Sagt och gjort. Snön var mellan 5-10 cm djup och det var trots värme i luften kallt i spåret. Siv och jag åkte i skapligt tempo med solen snett från sidan med en lätt vind i ryggen. Det var härligt!



Ganska snart passerade vi ett per öar som ligger mitt i viken. Här är det Kalklipporna på bilden. En ö med ett hus och ett par små bodar som ser otroligt mysigt ut. Dessutom är det garanterat sol hela dagen här. Någonstans på tomten. Söder om denna ö ligger ön Finland.



Det är inte alla ställen som har sol hela dagen. Längs Gamlebyvikens västsida ligger det en hel del fritidshus. Jag hoppas verkligen att ägarna till dessa hellre sitter i skuggan än i solen för den sistnämnda får man bara max  ett par timmar om dagen och då snackar vi tidig morgon.



Här har vi bestämt oss för att vika av genom att korsa viken och runda ön Högö för att därefter gå längs östsidan tillbaka. Det blev inte helt som vi tänkt oss för mitt på var det plaskvått med en till två dm stöp och vatten. Vi sicksackade oss  över till andra sidan och påbörjade färden söderut och hemåt.



Då kunde vi direkt konstaterar det jag befarat. Eftersom det oftast blåser vind från väster hade snön samlats på den sidan Det blev raskt 30 cm snö och med min vikt sjönk jag i stort sett hela tiden igenom. Det gick sakta, sakta och till slut var det bara att inse, vi skulle inte hinna hem om vi fortsatte på östsidan.

Alltså tog vi oss gående på skidor tillbaka till samma sida vi började och kunde så småningom följa samma spår hem som vi gått i ut Då gick det betydligt fortare. Klockan ett var vi hemma och hade då skidat strax under milen. Det blev lite bråttom på slutet då vi hade bestämt oss för lunch i sporthallen idag igen (nästan alltid på fredagar) och de stängde klockan två. Vi hann dock och mätta blev vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0