Trafikljushelvetet!

En dag för ett par år sedan kom Siv hem och berättade att man använde Hønefoss (staden vi tidigare bodde i och nu arbetar i) som ett exempel på högskolan över hur misslyckad en stadsplanering kunde bli. Staden har i stort sett inte förbättrat möjligheten för trafiken sedan 50-talet  och som alla då föstår så har det hänt en hel del båder när det gäller fart såväl som antalet bilar.

När Siv för ett par år sedan jobbade på andra sidan stan hade hon ca 8 km och cyklade i stort sett alla dagpass. Var jag då ledig brukade jag i min tur ta egen cykel och möta henne. Det visade sig snart att det gick betydligt fortare att cykla än att åka bil.

Från klockan 14 stod det helt stilla på alla infarter på grund av trafik, trafikljus och en omöjlig trafiklösning. Alltför ofta fick man vid varje trafikljus stå över både två och tre ljusväxlingar innan man kom hundra meter till nästa korsning och ljus.

Det finns idag sju trafikljus genom staden. Alla i otakt och ingen som egentligen ger någon grön våg. Vid hälften av ljussignalerna är det kanska mycket trafik som ska ut från korsande väg innifrån centrum. Det gör väntan, väntan och väntan. Inte ens mitti natten kan man åka igenom stan utan att behöva stoppa en eller ett  par gånger. Det är så illa att söndagar som är fotbollskväll tvingas man slå av trafikljusen för att förhindra ett totalt kaos.

Så ser det ut, alla dagar i veckan. Idag lördag eftermiddag när jag åkte hem var det ett av sju som var grönt, sen var det rött, rött och rött. Stillastående! Hopplöst!



Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!

Hallå där!!!!!!!!!Undrar om denna julgran finns i Norge eller???I vilket fall som helst är den snygg och ovanlig.Dax för ny vecka så det är spännande med förslaget som han skall komma med.Hoppas det är bra för er...Idag strålande sol,hoppas det fortsätter några dar till.....Hälsa Å ha det,,,Kram.

2011-02-06 @ 19:59:48
Postat av: Håkan

God morgon! Här fortsätter det växlande vädret och det har i stort sett varit bra även om snön för stunden vräker ner. Hoppas ni också har det bra....



2011-02-07 @ 16:13:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0