Hösttur Idö runt

i onsdags var det återigen fint väder och Siv och jag bestämde oss därför att sticka iväg på paddeltur. Då det inte blåste tänkte vi upprepa den kollosalt fina turen vi gjorde förra hösten. Att paddla rakt ut på öppet vatten och runda Idö för att stoppa på baksidan och ta lite fika. Därefter var planen att vi skulle ta och fortätta rhela vägen runt för att sedan fortsätta hem via Krokö, Spårö och baksidan av Grönö. Där kan man snirkla mellan smö öar och tillslut vara tillbaka där vi startade.

Det var nästan helt vindstilla när vi paddlade ut och endast små krusningar på vattnet gjorde att man knappt kunde skilja himmel från hav. Det var bara några få¨segelbåtar ute och det var så pass varmt att det gick bra att paddla i t-shirt.

Som vanligt på tur blev det en del djurupplevelser även om vi dessvärre inte fick se säl denna gång. Däremot fick vi se havsörn, en h3el del hägrar och då även på riktigt nära håll, vilket är kul eftersom dom är så skygga att dom oftast flyger iväg så fort man kommer lite nära.

Vad som var extra kul var att väl iland på Idö fick jag syn på två minkar. Det var säkerligen ett par och de kom farande som ett par små lurviga raketer ut ur ett buskage. Jag hann bara ropa på Siv så var de i full färd med att vända och fly. En valde dock ett dåligt gömställe så den hann vi titta lite mer på.

Vi såg också en riktigt stor och grön groda, men den var defenitivt mer död än levande. Synd för annars ser vi inte så många grodor, mest bara de bruna paddorna.

På väg från Idö krog mötte vi också på ett av försvarets fartyg. En stor grå sak och det är inte ofta man ser dom här ute. Det blev ett par hyggliga bilder medan han passerade och sedan satte han uppfarten och försvann söderut med ett härligt mullrande. Vi passerade strax därpå Spårö båk och som vanligt är det omöjligt att passera förbi utan att ta ett par bilder.

Kvällspaddlingen stod vi över denna dag. Vi hade fått nästan två mils paddling och var därmed nöjda. Att sedan kvällspaddlingen skulle utgår från Skaftet som är en lång och relativt öppen vik in spelade också roll när vi själva i stället kunde välja paddling i ytterskärgården och på öppet vatten.





























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0