Pasta carbonara

Så har Sivan fått sin pasta carbonara...

Såklart lagad från botten med färskpasta (hemlagad) och med parmaskinka och parmesanost. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i rätten då jag tycker den blir lite fet med ett par ägg, grädde och smällfeta bacon. Nu hade jag turen att hitta ett recept där man föreslog just parmaskinka i stället för bacon och det blev något helt annat.


Pastan gjordes på två tredjedelar durumvete och en del vanligt vetemjöl. Det gav en lite annorlunda smak är tagliatellen vi åt härom kvällen och den var annorlunda, men precis lika god. Nu är maten avklarad och vi har i alla fall kommit på fem nya pastarätter vi framöver ska prova, däribland lasagne och ravioli av något slag.


Hemligheten i att lyckas ligger i degen och det blev toppen idag med (efter lite justeringar).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0