Turistsäsongen 2010 är igång

Igår var det återigen en dag med vackert väder. Jag hade egentligen planerat för tur och hade tänkt ta Siv med mig endera till Kalmar med en kort tur över till Öland och dess djurpark. Eller så var alternativ nummer två att ta de 15 milen upp till Kolmorden och deras betydligt större park.

Vi hade på ett sätt tur för på eftermiddagen i förrgår fick Siv syn på lappen på kylskåpsdörren. Det var dags för besiktning (mer om besiktning kommer det i ett annat inlägg) av vespan.

Vespan som Siv köpte när vi flyttade hit, är ett perfekt sommarfordon

Eftersom den var redan klockan halv tre så ställdes mina planer in och dagen tillbringades i stället i hemmet med målning, maskrosborttagning, bilstädning och diverse annat fram till klockan två. Då for vi iväg.

Eftersom sommarvärmen höll i sig gick det faktiskt att åka i bara kortbyxor. Besiktningen gick bra och vi bestämde oss för att fira det med en kopp kaffe och en glass nere i centrum. Där var det massor av folk och det var helt högsäsong för turisterna. Husbilar och utländska språk både till höger och vänster.

Vi blev sittande en god stund nere vid fiskartorget (hamnen) och såg på allt liv, all rörelse. Siv frågade plötsligt varför det låg segelbåtar vid piren (det hade vi aldrig sett tidigare) och efter bara en kort funderare kom jag på att det var båtar som låg och väntade på broöppning för att ta sig ut från gamlebyviken till mer öppet vatten. Det var troligen säsongspremiär då denna helg är tradition att båten ska i.

Så har segelbåtarna lagt sig i farleden i väntan på broöppning

Siv sade att hon ville se broöppningen fick hålla ögonen på båtarna. Trots detta höll vi på att missa det hela. För plötsligt var dom inte längre vid piren utan hade lagt sig ute i farleden. Vi satte fart och hann precis fram när bron började höja sig. Trots att jag sett många broöppningar så kan jag inte låta bli att faschineras av kraften. För tänk det maskineri som orkar lyfta hela detta paket bestående av betong och asfalt. Det är inte så konstigt att det krånglar i perioder menar jag.

Båtarna sätter full fart igenom för att hålla öppningstiden nere

Nu gick i alla fall allt bra och båtarna tog sig snabbt igenom. Vi promenerade tillbaka till vespan och bilarna som fått stå i kö fick köra iväg. Broöppningen var halv fyra och inte vet jag, men det är strax innan alla sluter sitt jobb. Är det den bästa tiden?

Trots detta växer köerna ganska snabbt, trots att det är tidigt säsong

Nu ska vi sätta fart. Idag är det återigen stan som gäller. Vi ska handla lite smått och det är säkert ett eller annat evenemang på stan. Det kommer det säkert ett inlägg om i morgon i så fall. Solen skiner och vi passar på.

Vi hörs

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!

Härliga bilder.....Synd att åka ifrån detta



Sommaren är lång,så det blir fler upptäcksfärder.

Ha dä Å hälsa.

2010-05-22 @ 10:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0