En ny vecka

Vi är återigen hemma i Västervik även om jag inte bloggat på ett tag. Det beror i huvudsak på bloggtorka, men också på att vi i huvudsak varit hemma och fixat med diverse småtteri. Med andra ord inget direkt att blogga om.

Vi skulle ha varit ute på både kvälls- och heldagspaddling med friluftsfrämjandet men det ville sig inte. Eftersom vi åker SAAB hem nu så hade jag varit förutseende och beställt takräcke så att det skulle ligga och vänta på oss då vi kom hem. Det gjorde det också!


Som snigeln tar vi det med ro här hemma

Tyvärr hade esteten i mig beställt ett exklusivt räcke i aluminium för att det såg så mycket snyggare ut än i fyrkantsprofil. Det var bara det att när jag skulle testa det visade det sig två saker. Det ena var att räcket fått en smäll i frakten och var skadat i ena änden. Det andra var att profilen till kajakens fästen inte längre stämde. Det var för brett för att fästa kajakens anordningar på. Därmed blev det varken kvälls eller dagpaddling vilket i sig inte gjorde så mycket då vädret var lite växlande. Därmed blir det sänt i  retur och byte till ett gammalt hederligt...


Strax nedanför oss fann vi tre av denna sort. Bocken med två damer

I stället har vi gjort stan en tur varenda dag. Det var handlarnas dag i fredags och det var så mycket folk att det inte var att tro. Det var som i värsta turistsäsongen och överallt var det människor och handlarstånd som man kunde kika på. Dagens största behållning var nog Virum gårds nya glass, den från Jerseykorna som jag nämde i en tidigare blogg. Speciellt den med hasselnöt som blev min favorit (Sivan gillade pistagen).

Vi har också hunnit kika igenom det nya området här hemma. Flera tomter är sålda och ett antal tingade. Det var visningar i helgen igen och det var folk från hela landet lät det som. Nu har man också hunnit få fram bryggorna som ska ligga nere vid vattnet. Det blir nio stora båtbryggor och jag hoppas därmed att alla "privata" bryggor begränsas. Det räcker gott med de som ligger var tionde meter längs stranden hela vägen ner till stan.

De nya båtbryggorna. Det har blivit toppenfint längs strandpromenaden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0