Bilder från gårdagens cykeltur

Igår vid lunch passade vi på att smita från hemmets plikter för att bege oss till Bökensved. Jag hade sett en liten rad om att det skulle vara uppträdanden där och det visade sig vara rätt. Det var fackförbundet Kommunals familjedag och men bjöd på gratis underhållning med Erik Flink, Abalone Dots och Martin Stenmarck. Väl på plats gick det att sitta på gräset i det varma solskenet och vi fick dessutom köpt varsin kebab som fick bli vår lunch.



Från Bökensved gick turen ner till centrum. Vi cyklade som vanligt och parkerade i hamnen. Där bjöd jag Sivan på mjukglass och kaffe som vi åt med vi solade och tittade på folk/turister och stressade bilförare. PÅ café Sahara hörde vi ishockeymatchem mellan Sverige-Tjeckien vilket kändes lite märklig i den 20-gradiga värmen och med fiskmåsar och båtmotorer i bakgrunden.



Efter att ha ledsnat på alla ljud nere i centrum föreslog jag för Siva att vi skulle åka ut till Lögarbergen. Det är en badplats som ligger strax utanför stan, åt piperskärr till. Här finns det klippbad och en rejäl plan med volleybollnät. Hur det är med badmöjligheter vet jag inte.



Trots detta badar folk hela tiden och speciellt barn och unga grabbar. De börjar tidigt i maj och det verkar inte besvära dom att våren är sen och att det är kallt i vattnet. Siv och ja, vi nöjde oss med att ligga på de varma klipporna en dryg halvtimme innan jag kände att det var dags att åka vidare. 



Turen gick nu tillbaka ut till vägen och över på andra sidan. Där ligger ett kolloniområde som vi var och tittade på tidigare i veckan. En av tomterna längst ut på nordsidan var till salu och eftersom den låg lite på kanten och med ett ljuvligt litet hus var den extra spännande. Nu var den tyvärr såld med vi fick se många vackra blommor som odlades.



Från koloniområdet är det bara två minuters promenad upp för backen för att hamna uppe på Kulbacken. Här finns den fina restaurangen Saltmagasinet och muséet samt Unos torn. Här finns också dessa gamla hus där men vid speciella evenemang kan gå in i.



Uppe från bergen på Kulbacken har man en härlig utsikt ner över stan. Här lyser kvällssolen och det är ett populärt ställe att sitta en stund på i solnedgången. Det är också fullt möjligt att ta picknickväska med för att njuta sommaren här.



Så var Kulbacken färdigt för denna gång. Vi kommer säkert snart åter dit igen, men nu beger vi oss hemåt för att börja med kvällsmaten. Det blir bara ett  kort stopp vid Stegeholms slottsruin för ett par bilder. Därefter väntar 4 km cykeltur längs gamlebyviken innan vi är hemma. Det blev en härlig dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0