Äntligen en ny torsdagstur

Turen denna gång gick mot Frödinge och Brantestad. Det var ett sällskap på 11 personer som igår morse tidigt begav sig iväg. Det var sol och varmt och jag passade på att kika på yr.no som utlovade tjugo grader vilket innebar att jag tog kortbyxor.

Eftersom det är en naturrunda, dvs en uppgjord vandringsled gissade jag på att det skulle bli en del öppen mark att gå på. Det visade sig vara riktigt även om vi också gick genom partier av skog. Turen var lätt och det var verkligen fint i ordningställt med en hel del bänkar som var strategiskt utplacerade. Det fanns en väldigt fin grillplats vid sjön Yxern där det fanns både vedlåda, två grilla, bord bänkar och t o m  en svensk flagga.

Turen avslutades vid tvåtiden och då passade Siv och jag på att ta den korta turen till Vimmerby. Vi skulle hämta ett nytt lås till husvagnen och medan det iordningställdes tog vi turen upp till centrum. Vimmerby har ett trevligt centrum uppe på en kulle och där ligger ett stort och fint torg, tillsammans med en god del gamla hus. Dessvärre har man inte nyttjat de fina husen runt torget för något kul (typ restauranger, eller annat) utan det är som vanligt banker, turistbyrå osv. En liten mini, mini tobakskiosk var allt vi fann att köpa varsin glass i.

Därefter gick turen hem och de resterande två timmarna det var sol, tillbringades i trädgården.


Väl skyltat och med massor av information läöngs själva leden


Glada? året runtutegrisar. Luktade helvete!


Såklart var det massor av blommor överallt


Två snokar och två (som här) kopparödlor fann vi under turen


Sista biten var skogspromenad innan grillplatsen vid Yxern


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0