Slöa dagar

Idag fortsatte veckan som tidigare. Sovmorgon för halva familjen till klockan åtta och därefter en snabb frukost innan vi satte igång med lunchpaket för dagen. Idag var det återigen skridskor vid Horn som gällde eftersom isen troligen bara ligger ett fåtal dagar till. Vi hade bestämt att träffas klockan tio eftersom VästerviksTidningen skulle komma och göra en intervju om skridskoåkning, isar och säkerhet.



Det hade kommit 1cm snö under natten så isen som igår var helt spegelblank var nu i stället vit. Det syntes också väl var vattnet gick upp då det var mörkare partier där. I stort sett var annars isen som igår. Den hade öppnat sig lite mer på en del ställen och vid de större sprickorna vi korsade var det så mjukt att isen luckrade upp. Dock inte mer än att det gick att kliva över.



Ute vid Idö var det mer och större sprickor. Dessutom kom det dyningar utifrån vilket gjorde att hela isen gungade. Vi var ett gäng som stod och tittade och det var verkligen som om det var bara vatten. Det syntes väldigt väl hur isen gungade upp och ner.



Vi åkte ett par varv och så var vi nöjda med det. Det blev lite över en mil och det kan vara lagom på en förmiddag. Vi gick iland och åt vår lunch som bestod av smörgås med stekt ägg och så kaffe. Vi var ett helt gäng som satt och fikade och då kom också solen. I och med det så blev det ännu varmare och det vita på isen blev på bara en halvtimme först grått och sedan hade det smält helt.

Nu hinner vi kanske en tur i morgon innan den isen försvinner. Kanske blir det åkbart ner mot Åldersbäck vilket vi får kolla upp till fredag. Det är skönt att veta hur isarna ser ut om man ska ut ett helt gäng där många kanske inte har is och sjövana.





Kommentarer
Postat av: Sivmorgentrøtten

Ha-ha! Jeg er ikke enig at sovmorgen er klokken 0800 på morgenen!

2010-03-17 @ 17:19:03
Postat av: Petra

Sovmorgon till åtta? har du blivit tokig? sovmorgon då pratar vi i alla fall 10, som tidigast 9!



kram!

2010-03-17 @ 17:52:10
Postat av: Sivantröttis

Heia Petra, heia Petra! Her er det en som vet hva som gjelder!

2010-03-17 @ 18:28:35
Postat av: Petra

Siv och jag kan gå ihop om det här. Precis som jag stöttar siv i majsfrågan =P

2010-03-19 @ 14:53:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0