På skidor runt Gamlebyviken

Idag var vi lite i tvivel om vi skulle sticka ut på sjön, sitta hemma på altan och sola, eller hänga med på en liten minitur skridskor ute vid Idö och Horns udde. Efter en del prat fram och tillbaka bestämde vi att vi skulle ta skidor även idag.



Sagt och gjort. Ägg stektes, smörgåsar breddes i en flygande fläng och ryggsäcken packades. Skidorna som vi plockat undan igår togs snabbt fram och så begav vi oss ner till Gamlebyviken. Från huset vårt är det inte mer än 400 meter, men en del hus gör att det blir lite längre att gå.



Nere på isen var det varmt och gott. Solen sken och det var säkert någon eller några plusgrader i både snön och luften. Det blåste en nordanvind i ryggen på oss så det gick lätt när vi korsade Gamlebyviken och satte av in mot centrum på nordöstsidan av vilken.



Väl framme vid Lögarebergen stoppade vi vid klipporna för att få oss lite sol i ansiktet. Vi kände dock ganska snabbt att det blev kallt så Sivan  gick lite längre upp i skogen och där fann hon ett annat berg vi kunde sitta emot. Här var det så varmt och gott att jackor knäpptes upp och vi blev sittande i gott och väl en timme.



Nedanför oss såg vi Västervik med turistbyrån, kyrkorna och de höra kranarna som idag håller på att bygga ny akut och ambulanshall. Hade vi lutat oss bara aldrig så lite framåt hade vi också sett Stegeholms slottsruin, Unos torn och hamninloppet.



Här blev vi i alla fall sittande i lä. Det dröjde inte alltför länge innan kaffet och smörgåsarna kom fram. Tänk att det är så gott att äta utomhus.



När maten var klar begav vi oss iväg igen. Det var lite moln på himlen och vinden skulle ligga på emot oss hem. Vi tog oss närmre staden och förbi Unos torn innan vi gick iland vid slottsruinen (eftersom det är hamninlopp här var det öppet vatten). Här gick vi genom centrum innan vi nere i Fiskarhamnen klev ner på isen för fortsatt färd.



Jag hann bara kliva ner på isen så känner jag något i luften. Något som susar förbi mig där jag går. Det visar sig att det är den danska svanen som jag tidigare skrivit om på bloggen. Den flög förbi mig på max en meters avstånd och landar två meter bort. Den kommer bestämt gående emot mig och jag upplevde den aldrig som hotfull. I stället fick vi massor av fina bilder på oss två tillsammans när svanen tigger mat med de karaktäristiska hamnbyggnaderna i bakgrunden.



Vi ledsnade på svanen och hon tyckte troligen att vi var ganska snåla. Vi hade nu ca 5 km kvar hem och vinden hade ökat. Det var bara att sätta upp farten norröver igen.



Nästan framme stoppade vi för att ta denna bild. Gamlebyviken med ön Finland i bakgrunden. En otroligt härlig dag som vi säkert kommer minnas länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0