En stund i solen

Igår var det hyggligt väder igen. Därför passade vi återigen på att vara ute en stund på eftermiddagen. Desmo, rotehuet vårt har fått den sedvanliga våroron i kroppen och springer in och ut. I huvudsak är det nog fåglarna som håller till under altantaket som driver honom. Han gömmer sig intill snödrivan och så sitter han och väntar.

Tålamodet är stort, men än så länge har han inte fått utdelning.

Däremot tycker han om när vi är ute tillsammans med honom. Det har han alltid gjort och så länge vi gör något som han kan vara med på, eller sitter och äter, så håller han sig runt oss. Sätter vi oss däremot ner, ja då ledsnar han fort och sticker iväg på jakt efter andra och mer spännande saker.

Igår ägnade vi oss åt lite plcok ute. Jag fixade med blomkrukor och så fortsatte jag förflyttningen av den jättelika snöhögen på baksidan. Solen var framme i perioder och då var det väldigt varmt och skönt. När vi sedan satte oss ner på varsin stol för att sola lite, ja då ledsnade Desmo the cat.

Han tog vägen över min kajk, upp via spaljen och längs med planket till grannen. Där klev han upp på taket och satt en stund. Möjligen väntade han på småfåglarna eller trasten som han gärna vil bli vän med. När det inte gav resultat tog han vägen tillbaka och i stället upp på bodtaket. Där spatserade han runt en stund innan han återigen gick tillbaka till altantaket. Här parkerade han nu i väntan på att något skulle ske.

I skrivande stund sitter han i fönstret framför mig och piskar med svansen över något utanför


Ner från bodtaket



i balansgång över planket



och så upp på altantaket



spanandes efter småfågel eller annat spännande

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0