Bildblogg den 16/3 -10

Lite enahanda kan man tycka vi lever. I går kväll fick vi en förfrågan om vi ville bli med på skidskotur ute vid Idö och Horn. Det var nyis på 5-7 cm och dessutom spegelblankt. Vi valde därför att åka ut och var där strax före klockan tio.



Från Horns brygga såg vi isen till största delen ligga spegelblank.



Vi var ett gäng på 10-talet personer som såg fram emot en av vinterns få skridskoturer.



Det var en större yta mellan just Horn och Idö som vi kunde åka på. Ett varv var nor ca 5 kilometer och därför blev det lite fram och tillbaka. Här har jag "tvingat" Sivan ut på kanten för att kolla hur den tunna isen känns att pika.



Här utanför Idö som är stängt vintertid, men är ett mycket populärt ställe att åka till på sommaren. Här ligger det en flott restaurang på¨berget och man anordnar dessutom kajakturer med både örn och sälsafari.



Stilstudie vid båken, Västerviks signum. Det var så häftigt att åka skridskor där vi så många gånger paddlat. Det som var spännande idag var att isen sprack upp under tiden vi åkte på den. På de två rundorna blev det mer sprickor och öppna partier.



Spegelblankt och så härligt att skridskorna nästan inte fick fäste. Det gick inte att låta bli att förundras att något kunda vara så vackert!



Efter skridskoturen tog vi oss billedes ner till Åldersbäck. Vi bytte där om till skidor och begav oss ut för att reka tur till helgens aktiviteter.



En otroligt vacker skärgård som tyvärr inte kommer till sin rätt när det gäller djup med en vanlig digitalkamera.



Det blev ytterligare en mil i mellan- och ytterskärgården innan vi var åter vid bryggan i Åldersbäck.

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!!

Ja säger bara,tusen tack för vackra bider.Ha dä!!!!!!!!!!!

2010-03-16 @ 21:11:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0