Veckoblogg

Den här veckan har vi egentligen inte gjort så mycket som varit värt att skriva om. Sammanfattningsvis blir det nog en blogg i alla fall.



Trädäcket är klart och lavendelhäcken nästan planterad

Som jag tidigare skrivit om blev det ett nytt trädäck på framsidan. Där hade vi tidigare stenplattor som lutade neröver vilket omöjliggjorde alla försök att ställa möbler där. Solen dyker upp vid 4-tiden och vi tyckte det var synd att inte utnyttja den sidan. Dessutom har vi fått betydligt bättre kontakt med grannarna sedan allt blev klart.

Kul var det dessutom att flera grannar tyckte det var en bra idé och någon till och med undrade om det var tillåtet att kopiera. Helt okej tycker vi.


Favorit på IKEA, kyckling med pommes och bea

Ett tidigare mail avslöjade att vi varit i Linköping hos läkare och att vi samtidigt passade på att göra IKEA. Min arm och hand har inte blivit bättre utan snarare ännu märkligare. Jag misstänker att det är fel muskel som fått sig en omgång då jag är märkligt svag i vissa rörelser, men i de jag skulle korrigera kan jag inte märka någon skillnad. Kanske vi bara ska öka dosen och byta muskel till nästa gång, det finns ju ett antal att välja på.


Utanför Gertrudsviks sjöstads huvudkontor växer dessa rododendron

På kvällarna har det blivit slappande, fimtittande och någon promenad. Vi har gått igenom det nya området och ett par av tomterna är sålda. Det är i huvudsak de i mellanprisklass. Dvs de med hyggligt läge och medelhögra priser. De allra dyraste sjötomterna har ingen köpte och heller inte de som vetter mot fängelset. Jag förstår det gott och väl!

Förbaskade bårdmarodörer. Här har det slipats och spacklats

Efter att ha skruvat färdigt ute på trädäcket kom regnet och då flyttade in arbetsplatsen. Vi plockade ut sakerna ur sovrummet vårt. Sivan har länge velat byta golv och tapetsera och därför började vi med det. En limmad bård ställde dock till bekymmer då den var omöjlig att få bort. Till slut blev det sandpapper och bredspackel som fick bli lösningen. Vi har ett parkettgolv liggande, men tror vi placerar det någon annanstans då det är lite högt. I stället får det nog bli ett laminatgolv här inne.


Som gäst i huset får man sova i detta rum om man vill....

I tiden för renoveringen fick vi chans att sova i den nyinköpta gästsängen. Helt okej även om det är lite för varmt för mig. Vi hade tänkt tapetsera här med, men nu efter två nätter vet jag inte längre. Det är en blommig sommartapet som säkert har ett antal år på nacken och det klär rummet och oss på något sätt.  Bara man tar sig tid att titta på den.


Grus och lera, men det blir nog fint efteråt

I morse vaknade vi att ett förfärligt oväsen. Det var en traktorgrävare som kommit för att gräva bort asfalten utanför huset. Vi visste att det var beställt ny asfalt då den gamla både sjunkit och spruckit och det var det som skedde nu, klockan 07.00.

Vid lunch stack vi hemifrån för att åka iväg till vårt nya kajakförråd. Vi var några stycken som skulle snickra till kajakfack där vi ska ha våra farkoster och när vi kom hem efter ett par timmar såg det ut såhär på gatan. Det innebär grus och skit i helgen, men har vi tur asfalteras det på måndag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0