Visfestivalen fredag

Fredagen tillbringades på stranden som alla andra dagar de senaste två veckorna. Temperaturen var stabli runt ca 30 grader och det var helt vindstilla på förmiddagen. Nu väntar lite gråväder och åska innan det på måndag vänder igen och ska bli sol. Dock med mer moderata temperaturer.

På kvällen igår lagade jag en potatissallad och Sivan som köpt kyckling sönderdelade den innan allt förpackades i picknicklådor tillsammans med bröd, lite vin och en cider till mig. Därefter begav vi oss cyklande ner till stan och i sedvanlig ordning (tredje året i rad) placerade oss utanför slänten mot sjön och borgruinen.

Här intogs maten medan musiken spelades. Man hör sådär, men grejen är både musiken, folket och bilarna som åker förbi. Varefter tiden går blir det allt mer folk för att vid 21-tiden vara så pass många att det börjar bli trångt att komma fram. Det är stor skillnad mellan torsdag, fredag och troligen ikväll lördag.

Medan solen sänkte sig i Gamlebyviken packade vi ihop och strosade sakta ner tillbaka mot centrum och hamnen. Där fortsatte festen med massor av folk på gatan och torget. Fulla restauranger och en fullbelagd kaj  med diverse olika båtmodeller, även här många gånger med massor av folk, hög musik och alkoholkonsumtion. Jag hoppas att kustbevakningens täta turer gjorde att det gick lugnt till när alla skulle hem.

Polisen jobbade i stort sett enligt tidigare mönster, fyra åt gången eller sex, ibland åtta som valde att stå bredbent, tuffa och tätt tillsammans. Dock med skillanden att denna kväll var de ute på promenad några gånger. Hur som helst, ett otroligt trist beteende som inte borde förekomma. För nog är de väl medvetna om hur de uppfattas när de agerar som nu.

Efter en glass och en kopp kaffe från McDonalds var det så dags att säga tack för i kväll och cykla hem genom den varma sommarnatten. Uppe i ett skogsparti satt det en igelkotte, men jag hann tyvärr inte få fram kameran innan han fnyste och sakta begav sig in i den höga vegetationen igen.


Tidig kväll och det är stilla i hamnen


Så har vi dukat upp till mat på ungefär samma ställe som vanligt


Motljus gör det mörkt, men har låg de fint i kvällssolen


Vy ner mot hamnen och kvällsstrosande människor


Det var inte bara vi som satt i gräset och åt, här ett 15-tal pizzaätande


Det börjar fyllas på i hamnen av båtar såväl som människor


Ny bild som ser ut som en gammal, men lika vacker år 2010

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nydelige bilder må jeg si. Er du egentlig fotograf??

Hils Siv.Klem

2010-07-19 @ 19:54:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0