Välavlönad ungdom

På östersjöfestivalens dagar har hamnen och kajen varit full av allt möjligt. Inte bara skenande tåg, vargskinn och vildsvinskebab. Det har varit lite att prova på och en hel massa att titta och känna på. En av alla saker stod helt utanför programet.

En av dessa saker var en ung man i kanske 10-12 år (max) som var en hejare på att jonglera. Han hade ett bollsinne långt utöver det vanliga och klarade fem bollar i luften samtidigt. Inte nog med det utan han klarade då också att snurra ett snabbt varv samtidigt som har fortsatt hade alla bollar i luften. Han tog ner en boll på nacken samtidigt som han fortfarande  höll de andra i luften. Där låg den en kort stund innan han snärtade upp den igen för att låta den ingå bland de andra.

Han tog också upp en antal käglor som han också hanterade lika lätt (som det såg ut). Självklart samlades folk i hög för att titta och klappa händerna. Vi stod kanske och tittade i fem minuter innan han gav upp och av oss fick han 20 kr. Det var efter det massor av folk som gick fram och lade pengar och jag skulle tro att det blev ett antal hundralappar på den korta stunden. Något jag väl unnar honom då han alldeles säkert har tränat väldigt länge.

Vad som var lite kul var att se hans två kompisar som fick allt större ögon ju mer folk som gick fram och lade pengar i hatten. Jag anar att jonglören kommar vara hjälte för resten av kamraternas liv genom detta. När så föreställningen var över packades allt ner i ryggsäck och så sattes cykelhjälmen på huvudet och på små typ bmx-cyklar trampade så tre alldeles vanliga killar iväg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0