Tågdramatik i Västervik

Idag begav vi oss ner till stan för att kika vad det var som hände då vi igår kväll såg att det stod en massa tält och saker på torget.

Det visade sig vara skärgårdsmarknad med massor av aktiviteter och olika knallestånd där det såldes allt mellan himmel och jord. Mer om det i morgon i en annan blogg. Vad man hade var också en liten järnväg på ca 50 meter där ett ånglok var en mycket populär attraktion. Folk betalade (tror jag) och fick åka alla 50 meter fram och tillbaka medans det tuffade ånga och visslade. Ett vackert lok och allt verkade väldigt stillsamt.



Vi hade gått runt och tittat och precis satt oss och fått in maten på bordet då det hände. En märklig duns och så skrik.

Inte ett skrik utan massor av folk som skrek. Det var fullt med folk och det blev en förfärlig röra då folk kastade sig i olika riktningar. C och jag fattade redan vid smällen vad som skedde och det var att loket inte stoppade som det skulle utan tog sig över det lilla stoppet och som det heter i dagspressen, löpte amok bland åskådarna.

Ett par meter bakom rälsen låg ett utställningstält och loket fortsatte över kanten och in i det. Bakom tältet var det en barnkarusell (som var full) placerad men som tur var stoppade loket ett par meter innan. En pappa som satt på loket med sitt barn ropade och försökte få av barnet till någon passerande och en vuxen dam föll handlöst i marken. Det var ett kort kaos med andra ord innan allt blev stilla.



Sivan och jag tog varsin väg ut från restaurangen för att kolla om någon hade blivit överkörd eller var allvarligt skadad på annat sätt. Turligt nog var det inte så utan vi kunde efter ett varv återgå till vår mat. Den gamla damen var gott omhändertagen (när ambulansen väl kom verkade det vara lindrigt). Mer att läsa om detta här.



Det var nog ungefär så mycket spänning som vi alla behövde. Nu har vi vilat middag och ska bara äta innan vi beger oss till idrottsplatsen för konsert med Winnerbäck. Det ska bli kul och vi berättar mer om det i morgon....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0