Skidor i Tjust skärgård

I går kväll när vi var på väg hem från Stockholm fick vi ett trevligt sms. Det var från vår turkamrat Stig som undrade om vi var intresserade av att följa med ut på tur idag, söndag. Dom var några som var ute i fredags (vi kunde inte på grund av Stockholmsresan) och turen gick då från Udden, Åldersbäck, ut på havet och där stoppade dom i strålande solsken på en ö för att som vanligt göra upp en eld och grilla lite korv. På bilderna vi sedan fick hemsända såg vi gnistrande vit snö med strålande sol.



Idag var det dryga 6 minus på morgonen och det såg ut att kunna klarna upp. Dessväre gjorde det inte det utan det var grått hela tiden med mörk himmel borta i norr. Ett par snöflingoar föll, men mer än så blev det inte. Temperaturen steg och det var varmt och skönt ute trots gråvädret.



Turen var i stort sett densamma som i fredags. Vi kryssade mellan öarna och ett par av de större öarna gick vi upp och rakt över på skidorna. Fina skidförhållanden utom på ett par ställen där det var lite blött.




Det var kul att vi blev så många idag. Vi var femton stycken och det visar vilket behov folk ändå har att ta sig ut när man väl sänder ut en inbjudan. Tempot var måttligt, men varm på ryggen det blev jag i alla fall.




Vi åkte mellan ett antal öar och det är så fantastiskt vackert. Här ovan en ö med en fastboende, men med säkert ett trettiotal hus som befolkas varje sommar.




Här är hela gänget samlat. Elden är igång och snart plockas de första korvarna fram. Sivan och jag grillade idag chorizo som var både starkt och gott. Med lite varmt kaffe i magen är vi sedan, någon timme senare klara för avfärd. Ofta på ett led och med isdubbar runt halsen skidar vi så iväg. En del går lite fortare (som alltid) och andra kommer lite senare. Det innebär att den första gruppen förr eller senare stoppar för at invänta de andra.



Till onsdag har vi bjudit in till skidtur i Tolvmannabacken. Vi får se hur många som kan och vill mitt i veckan. Så håller vi tummarna för bra väder.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0