Mordhot på snöröjningen

Det är inget skämt tyvärr!

Debatten har under de två månader det varit snö här i Västervik bitvis varit hätsk. Det började redan efter ett dygns snöande med arga insändare i tidningen. Man var riktigt förbannad för att de som plogat inte kunde få undan snön tillräckligt fort. Man har klagat på snöröjarna och politikerna. Man har varit förbannad på tjänsemännen och på budgeten.

Man menar på fullaste allvar att man som skattebetalare kan kräva snöfritt, nysandat och att alla plovallar tas bort inom något dygn. I ett par omgångar har man på nyheterna berättat att chaufförerna utsatts för både hot om fysiskt våld, men även regelrätta mord/dödshot.

Vad sker med folk?

I kväll åkte vi ner på stan och på vägar där det numera bara får plats en  bil åt gången kastar sig folk ut och kör som grisar. Detta trots att det är rejält halt. Likaså vid möten blir det så trångt eftersom man inte hjälps åt. Det är bara tur om man tar sig hem utan att ha kört bort en backspegel.

Man har under dagen fått bort en del snö från centrum och man fortsätter framför allt nattetid. Problemet är bara att folk inte respekterar parkeringsförbuden och därmed blir det inte rent trots skyltar och vettig planering.

Nu har nästa oväder börjat. Denna gång återigen en klass 1 varning, men med futtiga 1-2 dm snö under natten. Det är ju ingenting det. Dock bör vi nog fortsätta med matning av fåglar en tid framöver. Mer om det senare!

UPDATE 21.10:
Trots hejarop och OS-mössa gick det inte vägen för damerna. Kalla gjorde ett fantastiskt lopp, men vad hjälpte det när någon tappar en minut på 5 km. Kanske det hade gått om vi haft full styrka, men nu håller vi tummarna på lördag i stället.


Kommentarer
Postat av: P3

vilket snyggt fruktfat ni har!! ;)



ang snön och trafiken tror jag det bästa vore om alla taggade ner lite och inte gav sig ut om man inte kan köra med kontroll, eller bete sig som vuxna vettiga människor.



kram

2010-02-26 @ 09:36:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0