Mer snö (del 32)

I går vände vi näsan mot Sverige igen efter avslutad arbetsomgång. Eftersom vi jobbat natt så sov vi fram till eftermiddagen och sedan packade vi det sista, städade och for. Då var klockan 15. Det blev en förfärlig resa hem. Genom Norge gick det i stort sett bra, men vid svenska gränsen var det ett rejält oväder som bara växte sig större och större.

Igensnöade vägar, kraftiga sidovindar, snörök och i perioder snö som vräkte ner. Det gjorde att lastbilarna började stå lite överallt efter vägen. Lite skumt då vi flera gånger bara såg baklysen på dessa och när man kom ikapp visade det sig att de stod still efter kanten (dvs, vi trodde de körde eftersom de inte använde blinkers eller varningsblink) och plötsligt var man uppe  bakpartiet på dom. Likaså yrde alla baklysen igen vilket i sin tur gjorde att man inte såg bilen framför förrän den bara var strax framför.

Vi var hemma klockan halv två i natt. Det innebär tio och en halv timmes resa mot det mer normala 8-9. Självklart såg vi fram emot att komma hem, men eftersom vi visste att det snöat en del var det bara frågan om hur mycket snö som låg på uppfarten. Sist var det minst 40 cm som vi var tvugna att ta bort innan vi kom fram till dörren.

Du kan då tro att vi blev förvånade när vi körde upp utanför huset. Det var dels plogat men vad som var ännu bättre var att någon snäll person varit och skottat vår uppfart. Det låg bara ett par cm som gott kunde ligga till morgonen.

Nu efter frukost har jag varit ute och tagit bort det som kommit under nattens timmar. Det blev ett antal dm (mellan 40-60 beroende på blåsten) och 40 minuters arbete på den lilla täppan vi har. Blir det inte plogat vid garagen idag kan vi glömma  att ta ut bilen. Då får vi ta varsin ryggsäck och gå till butiken. Det är trevligt det med.



Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Välkommen hem!!!!!!!!!!Visst kommer det snö alldeles för mycke,har snart inte rum med mer.Gatan blir smalare och smalare,Vi som bor här kastar ut snö, plogbilen plogar tillbak snön.Är det en trevlig granne som skottar din uppfart???Han kan väl få all din snö.För du är väl givmild av dig.Hoppas ni mår Å har det bra.Allt väl här.Ha det Å hälsa.

2010-02-20 @ 10:17:18
Postat av: HerrE själv

Jag vet inte ännu vem som skottar snön. Kanske grannen, kanske någon av grannungarna som går runt och erbjuder sig att skotta för en peng.



Vi ska reda ut det och så återkommer jag....

2010-02-20 @ 12:02:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0