Tack så jävla mycket då!

Det är sällan jag är upprörd nuförtiden på denna blogg. Den har blivit mer en pysmysig dagbok över det slumrande livet vi lever. Nu är jag i och för sig inte upprörd idag heller utan mer noterande över ett samhällsfenomen.

Det är just det uteblivna tacket. Eller att det är jag, jag och jag, Jag har sett det på butiken där framiljen med dignande vagnar utan att tänka sig för låter stackaren bakom med sin enda tidning och ett paket mjölk stå. Inte snack om att säga "varsågod du kan gå före".

Eller det som sker dagligen här nere nu när vi har så mycket snö. Det innebär att man inte kan mötas på vägarna längre utan lite överallt måste man köra in till kanten och stanna för att släppa förbi den, eller de mötande. Det är otroligt sällan någon tackar. Full fart och se så sur ut som möjligt.

Fast det är klart. Just i trafiken är det väldigt ovanligt att någon tackar. Gångare eller bilister, full fart och jag ska först. Tidens anda tänker jag och jag är rädd att det inte går att vända klockan utan att det snabbt kommer bli värre och värre.


Inte ens i skidspåren finns det plats för trivsel och gott humör

Kommentarer
Postat av: Ninni

Du har så rätt, inte ens i skidspåret kan man mötas med glada miner. I början på året var sambon och jag ute och gled runt på skidorna och mötte då en äldre herre som tydligen var bas över skidspåret och kunde alla oskrivna regler om vad som gäller. Vi blev bryskt tillrättavisade att vi minnsan åkte på fel sida. Det gjorde vi kanske men vi gick ju ur spår när vi mötte honom så han kom förbi utan problem. Tänk vad lite vänlighet kunde ha hjälp oss nybörjare i "hans" spår. Då kunde vi fått lära oss några av dessa oskrivna lagar....

2010-12-08 @ 11:00:07
Postat av: Håkan själv

Jo, det finns för många stressade "surgubbar" och svaret i skidspåret bör vara ett rapp över ryggen med skidstaven. Då lär dom sig den hårda vägen och är, om inte trevligare, så i alla fall försiktigare nästa gång :D

2010-12-08 @ 11:05:36
Postat av: Christoffer

Du har så rätt, jag har notera samma sak här fast i trapphuset. Det är väldigt sällan man säger hej eller är allmänt hjälpsam. De som är trevligast är oftast utbytesstudenterna som gärna kan hålla upp dörrar eller säger hej.

2010-12-08 @ 11:26:21
Postat av: Håkan själv

Utbytesstudenterna är lika med utlänningar. Dvs bättre fostran, mer respekt för andra och allmänt mer hyfs! Suck! Hopplöst läge med andra ord?

2010-12-08 @ 13:47:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0