Torsdagsvandringspremiär

Så var det då äntligen premiär. Torsdagsgruppens vandringar för dagslediga är åter igång. Vi, Siv och jag har nu varit med i ett år och har på detta sätt fått med oss stora delar av Tjustleden genom sommar såväl som vinter. Vi är ett gäng i blandad ålder som träffas torsdagsmorgnar klockan halv nio vid COOP och där fördelar vi oss i så få bilar som möjligt för att transportera oss ut till den sträcka vi väljer gå.



Idag valde Siv och jag att möta upp med cykel i stället. Detta beroende på att turens startade vid Marsbäck som är en friluftsgård för scoutförbundet. Här följde vi vägen mot Gäddeglo och gick sedan in i skogen. Efter ytterligare ett par km var vi åter ute på grusvägen och den följde vi ytterligare ett stycke.



Klockan började gå mot lunch och vi valde att gå in i skogen igen. Vi tog sikte på en sjö, men hamnade uppe på ett berg som för oss fungerade precis lika bra. Eld sattes igång och detta trots att vi inte hade Stig med som alltid tar lite hjälp av en skvätt bensin.



Det dröjde inte länge innan det började lukta korv. Från att ha varit ett gäng som åt vilken korv som helst så är det idag ett gourmetgäng som köper köttiga korvar och gärna med massor av smak. Likaså har det börjat exprimenteras med olika sorters korvbröd. Härligt att se och att få nya idéer. Just nu är det nog Willys som har det mest spännande korvutbudet både när det gäller smaker, men även när det gäller köttmängd.



Min Sivan har ätit färdigt korven och går nu på nybakad bulle och apelsin i stället. Solen värmde oss skönt här och vi hann slappa en stund innan vi gav oss iväg för tillbakafärd. Då såklart i ett annat spår. Nu gick stigen genom gravfälten vid Skvagerfall och därefter bar det iväg upp genom skogen. Här på de öppna fälten fann vi de första blåsipporna och innan vi var tillbaka hade vi sett massor av dom.



Här, uppe vid sjön Gagern finns det en del av berget som ligger lite extra högt. Här passade vi på att samla gruppen för ett foto. Utsikten är flott här och det är nästan så man ser ner till Gamlebyviken. Här uppe slumpade det sig så att gruppen delades i två. En grupp som trampade på i lite högre tempo då det var andra aktiviteter som pockade på under eftermiddagen. Den andra gruppen tog det troligen lite lugnare, men kom säkert fram ändå.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0