Tiden ilar

Igår försvann dagen på bara småsaker. Vi hade bokat tid för att byta däck på bilen hos ett av stadens företag. Priset gällde fyra däck i den övre klassen och det låg på 1600 kr. När sedan Sivan var inne i ett ennat ärende hade det ökat till 1720. Det kändes inte helt riktigt och vi bytte därför däckfirma. Ett par av likartat märke och kvalitét blev i stället inköpta för 1500 kr/st, dvs 6000. En hel del pengar för två deltidsarbetande.

Medan däcken byttes passade vi på att gå upp till badhuset. Vi har börjat simma på fredagar (det var bara andra gången nu), och att vi valt just fredagar är av två anledningar. Den första är att badhuset är öppet hela dagen. Den andra och kanske ändå större skälet är att i bovlinghallen har de som oftast något extra gott som dagens lunchbuffé på fredagar. Dessutom med dessert till. Ät hur mycket du vill för 75 kronor är en alldeles perfekt avslutning på simhallstiden tycker vi.

Igår gjorde vi också stan efter lunch. Inte så mycket att säga om utan vi gick snabbt igenom de butiker som skulle besökas. Vi var en tur på bibblan där jag läste lite tidskrifter och blev så förtjust i utemagasinet att jag var tvungen att köpa den senare. Det var nämligen ett reportage om att paddla till Blå Jungfrun utanför Öland. En härlig idé som dessuto en kompis till oss varit inne på.

Väl hemma blev det en del plock ute i blomsterlanden. Vi har rätt så mycket blommor och eftersom våren verkligen är här så gäller det att sköta om dom. Tanken är att årets land ska vara så fullt med perenner att det inte ska gå att skymta en enda liten jordplätt. Vi får se om vi lyckas. Färgerna har tidigare varit blått, gult och lite rött och i år tror jag vi kommer bygga ut ännu mer av de röda färgerna genom ett antal dahlior och anemoner jag har köpt. Det ska bli spännande att se.

Nu ska vi snart bege oss till trädgården. Vi har bestämt oss för att ta bort staketet (som för övrigt har börjat ruttna bitvis) och i stället plantera häck. Sivan vill ha en lavendelhäck och kanske det är fint. Det kommer i alla fall lukta väldigt gott. Därmed ska vi åka och kika vad de har att erbjuda och till vilket pris. Man ska väl gynna den lokala trädgårdsmästaren så långt man kan tänker vi.


Bilden lånad på: www.baselineconsulting.se/.../3/lavendel.jpg

Eftersom vädret är riktigt grått och trist så börjar jag nog med resematen på eftermiddagen. Extrajobbet över påsken gjorde att ledigheten denna gång bara blev dryga veckan, men sett till pengarna som kommer in i maj så känns det helt okej.

Vi snakkes :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0