På hemmaplan

Så var arbetsperioden över för den här gången. Som du kära läsare märkt bli det allt svårare att finna ämnen att skriva om under arbetsperioden. Det beror på att vi jobbar, äter och sover. Vi sitter lite ute och vi går dagligen ett varv runt campingen, vilket tar ca 10-15 minuter.

Natten till fredag var min sista natt för denna gång (jag tror det är semester om tre arbetsperioder) och jag sov ett par timmar på sjukhuset innan Siv, som städade och packade på morgonen, hämtade upp mig. Resan gick fort och innan vi visste ordet av var vi i Göteborg. Här stoppades det återigen för en snabb middag på IKEA innan vi for vidare.

Nästa stopp var på vårt gamla lunchställe, Rasta mellan Jönköping och Ulriehamn. Dom har en stor parkering med skogsområden och här stoppade vi för att rasta katterna. Minoe tyckte det var kallt och ville fort in i bilvärmen igen, medan Desmo som vanligt var glad i att utforska det mesta i omgivningen.

Var var hemma redan vid nio på kvällen och det gjorde att det fanns gott om tid att gå igenom all post och packa upp. Det var en natts skön sömn i egen säng och vi var pigga och raska redan halv åtta morgonen efter (i alla fall jag) och efter avslutad frukost begav vi oss ut i trädgården för inspektionsrunda.

Det märktes att det inte varit jättevarmt då det inte var så väldigt mycket som hänt på 10 dygn. Det hade såklart kommit upp en del tulpaner och annat smått. Påskliljorna är på gång och gräset är grönt och långt.

Vi hade fått en lapp i brevlådan att det var städning av gemensamma ytor på förmiddagen. Ett bra sätt att träffa de nyinflyttade. Det blir gärna att man hejar, men inte så mycket mer. Men när man håller på och jobbar ute blir det lite mer prat. Det krattades, klipptes häckar och sopades grus. Sopor och annat som vi fann lite övarallt samlades upp och efter två timmar var det snyggt och prydligt överallt.

Därefter var det dags att fara på stan och så gick den dagen. Till kvällen plockades grillen fram och det blev grillspett på fläskfilé, kyckling, chorizo, paprika och majs. Till detta blev det halloumi, tzatziki, klyftade potatisar och morötter och såklart rött vin. Det var toppengott och maten intogs framför tv:n d'är vi såg en märklig Wallander. Jag måste nog säga att jag inte helt förstod varken filmens mening eller dess slut. Av alla filmer var detta definitivt den sämsta vilket gjorde att Sivan sade godnatt och gick till sängs mitt i.

Nu skiner solen och det är inte ett moln på himmlen. Planen för idag är att rensa rabatten på kortsidan där någon planterat pärlhyacinter (som sprider sig värre än det värsta ogräs).  Förra året fick jag ihop en hel kärra med lökar och blad. Det tar över och lämnar ingen plats för något annat.

Vi hörs!

En av många tulpaner på framsidan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0