Sol och vackert väder

Ja, det var vad de lovat idag. Sivan och jag hade tänkt oss en alldeles egen tur idag och hade planerat Gränsö runt med korvgrillning och allt som hör till. Nu hann jag bara ta en storvask på bilen innan det drog ihop sig till gråväder. Vi hann påta lite i rabbater och kanta ett par gräsmattor innan de första dropparna kom.


Såhär såg det ut på yr.no´s prognos för Västervik idag

Nu hade Sivan ett möte på stan och jag lovade att följa med. Eftersom det kom några regndroppar lät vi den blanka bilen stå i garaget och tog i stället cyklarna och for iväg. Ett par droppar hade väl ingen dött av.

Så blev det ju inte. För väl nere på stan var vi rejält blöta bägge två. Jag hade tänkt ta en kopp kaffe på McDonald´s och sitta och titta på folk någon timme. De planerna var nu bara att glömma. I stället valde jag biblioteket och satt där och sakta torkade upp.


Sivan läser kulturtidskrift

När Sivan var tillbaka berättade hon att solen sken igen, vilket såklart bådade gott inför hemfärden. Vad hände då? Jo, såklart regnade det igen de tjugo minuterna senare då vi kom ut. Det regnade till och med så in i helsike. Vi var både kalla och helt genomblöta då vi ytterligare tjugo minuter senare kom hem. Då blev det snabbt av med kläderna, på mede lite kaffe och ner under fleecefilten och så tittade vi på en film.


Väl hemma från staden och två regnskurar

När det var klart så var klockan fem och det var dags att kika ut. Solen sken igen och vi bestämde oss för att göra det vi tänkt, nämligen att åka tillbaka till stan för att se Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden". Det var en bra film det med och vi ser fram emot den tredje och sista delen då allt ska knytas samman.

Eftersom klockan var nästan halv nio och vi inte kände för att laga mat blev det en Summer Suprise på makken igen. Denna gång dock utan cola och pommes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0