Sms-val i Norge

Så har vallokalerna stängt i vårt grannland Norge. Det verkar otroligt jämnt, även om det för första gången på 16 år verkar som om sittande regering får förtroende för ytterligare en period. Så långt allt väl. Men personligen har jag insett att jag är en vinnare oavsett vem som vinner.

Jag ser det nämligen så att om den blå-röda sidan vinner är det bra för de har inte gjort alltför mycket skada de senaste 4 åren, även om Stoltenberg är en riktig miljögris som säger nej till det mesta som gäller miljöarbete. Dessutom, skulle den sidan (dvs vänster) vinna valet innebär det att Frp, det norska främlingsfientliga och starkt populistiska partiet förlorar och blir utanför regeringen även denna gång.  Skulle det i stället vara så att höger- sidan vinner är det okej även det. För det innebär just det motsatta. Frp (Fremskrittspartiet) vinner och hamnar troligen i regering med dess partiledare som stadsminister.

Det skulle vara otroligt kul eftersom jag inte bor här till lands. Fremskrittspartiet som lovat guld och gröna skogar  ett par månader nu skulle i så fall få visa hur det tänkt finansiera allt de har tänkt företa sig. Nu har de i och för sig gång efter gång de senaste veckorna tvingats erkänna att de varken räknat på det ena eller det andra utan bara tagit förgivet att det finns  obegränsat med oljepengar att ta av. Spännande det!

Just nu ser det som sagt ut som om de hamnar utanför. De har redan börjar finna ursäkter och förklaringar till varför det inte går helt bra. Den bästa kan du se om du klickar här. Det har nämligen varit så jävligt att man via sms, twitter och facebook upmanat just Frp:s anhängare att INTE gå till vallokalen eftersom det är så fullt där. I stället har man bett dem rösta via sms. Det ska väl sägas att Norge är helt tokiga på att sända sms om allt mellan himmel och jord, men rösta? Knappast, eftersom nästan ingenting fungerar elektoniskt här.

Kanske det ska ses som ett test för just Frp:s väljare. För är det så att man tror att man kan rösta den vägen kanske varken de röstande, Frp eller Norge som land behövde de rösterna?

Annars har turen gått bra hit och Minoe var ätteduktig. Hon lyckades pipa hela vägen, dvs över 8 timmar i ett sträck. Desmo då? Han går som tåget, dvs på räls.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0