Lördag, Västervik runt på cykel

Igår, lördag skulle vi egentligen varit ute en heldag på sjön. Återigen lovade yr.no vackert väder med nästan 20 grader och vind, men inte mer än vi skulle kunna hantera. Så blev det inte. Redan på morgonen hörde vi genom sovrumsfönstret att det blåste förfärligt. När vi sedan stod upp var det heller ingen sol. Alltså omprioriterade vi.

I stället satte vi oss på cyklarna framåt lunch och for iväg. Vi cyklade ut mot gamla sjukhuset för att se de nya alléhusen de för fullt håller på att bygga. Ett singelhus är uppbygt och håller på att teglas, medan det andra, ett parhus just fått upp väggarna. Det är den högra sidan från stan sett som byggs och det lär vara för att få lite fart på försäljningen och att skaffa ett par demohus. Det ska bli kul och spännande att se hur det går med försäljningen då det troligen blir läskigt dyra.


De nya alléhusen tar form i ett rasande tempo

Man kan inte låta bli att undra hur mycket folk är villiga att betala för att ändå bo fem km från centrum och i en del av staden där ingenting finns. Varken kiosk eller butik. En sak som jag läste i Västervikstidningen var att den entrepenör som skadar eller dödar något av träden längs allén kan få betala vite med upp till 200 000 kronor. Det gillar jag.


Här blir det par och radhus på båda sidorna av vägen

Borta vid stora vägen och Målserum var det hästtävling. Massor av tjejer i åldrarna 12-15 (gissar jag) höll på och värmed upp ute på banan. Tävlingen såg vi inte mycket av då den var inne i stallet och jag inte var så road att jag var villig att betala för at titta på en kort stund. Lika spännande som tävligen självt är dock att titta på allt runtikring. Från klädsel, hästar med utrustning, till bilar, hästvagnar och lastbilar. Det finns väl både ett och två att skriva om här, men det spar jag till en annan gång.


Målserum med hästtävlingar hela helgen

Vi hann bara en liten bit upp i backen in mot stan så frågade Sivan om speedwayen var slut. Jag hann inte mer än svara att den var det för Västerviks del så körde en cykel igång på speedwaybanan. Grinden stod öppen så vi tog oss turen in och tittade en stund. Fantastiskt vad det går att köra fort på en sådan maskin. Speciellt om man är ensam på banan.


Den som är ute i god tid är i bra form till nästa år (hoppas vi)

Precis efter speedwaybanan ligger motorcrossbanan. Vi har hört dom hemifrån flera gånger (ofta t om), men aldrig sett någon aktivitet. Nu var det träning så vi stoppade en stund här med. Det var två gäng och vi gissade att det var ett yngre (de körde lite försiktigare) och ett äldre som körde samtidigt. Det är tuffa killar och jag tror de smäller i ganska ordentligt när de kör omkull.


Här hoppas det över backkrönen. Motorcross m a o.

Bara snäppet bortom ligger det egentliga skälet till att vi tog denna omväg ner till stan. Det stora område som ska bli stadens handelscentrum har verkligen tagit fart. Här planas det ut och grävs i en rasande takt och det ska bli kul att följa projektet framöver.


Nytt stort köpcenter på gång utefter infarten till stan

Härifrån åkte vi ner på stan och gjorde lite allt möjligt. Klockan var dags för lunch och vi stack inom pizzeria Acapulco för varsin stor och god lunchpizza. Det var gott som vanligt och som alltid orkade inte Sivan med hela pizzan.
Nu var staden gjord och det var eftermiddag. Vi stoppade vid blomsterbutiken på hemvägen eftersom Sivan funnit extrapris på lavendel. Det var tre för 30 kronor och hon köpte därför återigen ett par stycken.


Nöjd Sivan har funnit ännu mer lavendel till lågpris

Idag är återigen planen att paddla, men det komer an på hur vädret artar sig. Vi tar det lite med ro och så se vi an framåt lunch. Just nu är det knallblått ute, men med massor av vind. Eftersom vi planerat att gå i utomskärs till Idö ska det nog inte vara så mycket vind som det är nu. Vi väntar och ser!

Hörs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0