Bompengar

Idag kan jag i Ringblad läsa att det ska införas nya bomstationer där vi bor i arbetsperioden. Dessa förbannade bomstationer som uppförs helt ologiskt överallt där en väg ska asfalteras eller uppnå vad vi i Sverige kallar normal standard. Denna gång är det riksväg 7 som ska betalas. Man har gjort en genväg på två mil och det kommer nu kosta 67 NOK enkel väg att åka med personbli. Lastbil blir dyrare, närmare bestämt 160 NOK.

Såhär är det överallt. Som jag berättat kommer det i framtiden kosta 80-120 NOk att åka från Hönefoss till Oslo. Allt detta bara för att ha normal svensk vägbredd och beläggning. Då vet ju alla dessutom att den svenska inte alltid är så himla bra.

När vi nu senast åkte med  husvagnen så finns det helt enkelt inget utrymme kvar på vägen för något mer. Vi låg bakom en stackars finsk lastbil som verkade på rädd och förvirrad. Kanske hans första tur i  Norge och för den delen, sista med. Det var bara att konstatera att där det var som mest trångt fanns inte chans att få plats på sin egen väghalva. Han var tvungen att nyttja den andra körbanan och där fick de stackarna klara sig bäst de kunde. Det är inte helt ovanligt att två lastbilar inte kan mötas på riksvägarna i Norge.

Det allra senaste dom har börjat med är att sänka hastigheterna för att inte bilarna ska köras sönder och att måla in streckan i ytterkant på vägen. Detta eftersom flertalet av vägkanterna endera har, eller är päväg ner i diket. Så i stället för att fixa det så åker målarbilen ut och flyttar in strecken 20 cm. Festligt eftersom det är på samma väg jag just beskrev.

I efterhand kan jag se att vi hade tur när vi åkte med husvagnen de sista milen och jag fasar redan nu för den dag vi ska åka därifrån. Den turen kommer noga planeras och semester med husvagn i Norge, det blir det kanske inte av med. I alla fall inte norrut.

För den som undrar kan jag berätta att experimentet med mat/disk fortfarande pågår. Sivan lagade igår, inspiererat från ett matlagningsprogram med italienskt, en god middag med tomat, basilika, pasta, skinka och såklart vitlök. Jättegott även denna gång.


Vid maten dök denna vackra sak upp utanför köksfönstret. Jättestor!


Kommentarer
Postat av: Systeryster

Vacker men obehaglig!!!

2009-09-09 @ 10:03:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0