Vardag

Hemma från Norge och vi är åter in i vardagen. Det är i och försig vardag i Norge också, men eftersom det är mer "hemma" här så blir det lite annorlunda.

Som vanligt är det högar med tvätt efter nästan två veckor borta. Det är fortfarande  trevligt trädgårdsarbete som ska göras och det är såklart mat och annat som ska inhandlas. Igår påbörjade jag biluppsnyggningen genom en rikig stortvätt utvändigt och i dörrar. Idag är planen att det ska fortsättas på insidan. Det blir ganska grisigt på tre veckor då det regnar och faller ner både det ena och andra från buskar och träd. När man dessutom har två katter som i perioder fäller hår så syns det väl när det är dags för städning.

Igår var det vackert väder, även om det blåste riktigt kylig nordanvind (märkligt eftersom jag tyckte den kom från söder). Vi tog hur som helst en lång promenad genom stan och tittade efter ny bil och målarfärg till ett litet projekt. Vi hamnade till slut nere på stan och där inhandlades en dunk vin innan vi tog bussen hem till Gertrudsvik igen.

Väl hemma väntade matlagningen. Det var grekiskt på temat med kyckling, fläskfile, fårostfyllda järpar, tzatziki och ugnsstekt potatis. Till detta blev det ett par gals vin. Såklart var det toppengott. Idag är planen mexikanskt.

Möjligen blir det en tur på golfbanan idag, eller så finner vi på något annat. Det blåser en del, men är inte lika kallt som igår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0