Skogspromenad runt sjön Maren

Igår var det mellandag både när det gällde golf och löpning. Eftersom vädret var fint bestämde vi oss för att vara ute och efter en del för och emot så blev det en tur runt sjön Maren. Denna sjö ingick i planen Holliday clubs planer för Gertrudsvik och Norra sjukhusområdet.

Man hade tänkt  gräva upp den gamla äppelhagen och stycka upp till tomter med sjöutsikt och  man hade också tänkt bygga en 18-håls golfbana. Det hade säkert varit kul med ytterligare en bana som i tillägg var planerad som någon form av pay and play.

Sivan tycker sjön är extra spännande eftersom hon och P3 var på museet vid sjukhuset och fick berättat historier från mentalsjukhusets tid. Här berättades om alla de stackare som svarta i både kropp och själ gick ner till sjön för att ta livet av sig. Ofta var metoden att binda sig vid en sten för att med hjälp av den oåterkallerligt  sjunka mot botten  för att aldrig mer komma upp.

Vid Marsbäcken (scouternas sommargård) finns en gammal fin utekyrka, eller plats för utegudstjänster. Här fick jag berättar att en del passar på att viga sig under sommaren. Här ligger också Gamlebyviken ett stenkast bort och man skymtar vattnet mellan träden

När vi sedan rundat Maren valde vi att gå upp i skogen. Här finns det massor av stenbrott. Det ligger högar lite överallt med den typiska svarta stensorten de har här. Jag vet i tusan vad den heter, men väl här uppe i skogen kommer jag på att det är älgjakt och att det kanske inteär så smart att gå här. Specielt som vi har kläder som är av det neutrala slaget.

Vi tar oss ner på vägen och är snart påväg genom den sista skogen. Här är det fullt av stigar kors och tvärs. Ridskolan  vid Målserum som har massor av hästar gör att det finns toppenfina stigar att vandra på. Solen som sken för fullt när vi gick har nu försvunnit i efteriddagsdis och temperaturen har sjunkit rejält i och med det.

Hemma väntar maten som igår blev gryta på fläskkött med ris till. Toppengott tyckte vi båda.


Promenaden börjar med utsikt över äpplehagarna


Här är fortfarande bina i full gång, var de nu finner mat


Så är vi framme vid den lilla bokskogen, med enorma träd


Vackra stigar genomkorsar hela området


Ett mystiskt hus uppe i skogen ovanför Marsbäcken


Bänkar, altare och kors. Det finns även ett klocktorn


Vackra berg uppe i skogen


Så är vi nere på vägen med utiskt över Maren


Ett gammalt torp rundas innan vi går in på ridstigar i skogen

Kommentarer
Postat av: Pappis!!!!!!!!!!!!

Hallå!!! Ang. Bina,dom städar nog kupan för vintern,kastar ut skräp , döda bin och rester av äggkläckningen i sommar.Ta dig fram till flustret och titta på marken.om du hittar något intressant.dom har nog kupan full med HONUNG.

2009-10-23 @ 16:13:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0