En ny bekantskap

I torsdags var det äntligen mat som lockade ute. Sivan hade sedan en tid tillbaka lovat att bjuda på lunch och trots att 10-talet uteställen annonserar sin lunch i dagstidningen fann jag inget som lockade. Denna vecka var det mest fisk av olika slag, kroppkakor och raggmunk. Men så kom torsdagen.

Vi hade varit på golfbanan (vilken dag har vi inte det de senaste två veckorna) och påväg därifrån ligger en restaurang i de gamla lokalerna efter Electrolux. För de som hittar lite i Västervik så är det det stora fabrikkomplexet innan man kommer till Lysingsbadet. Restaurangen heter Söderköket och ser trevlig ut från utsidan. Nu väl där, visade det sig att den var lika trevlig från insidan. Ägaren? tog emot oss och var vaerkligt trevlig och tillmötesgående.

Sivan ville ha lax, vilken tyvärr var slut och hon fick därför som jag ätastekt potatis med dijonsenapssås till fläskotlett.Toppengott, även om fläskotlett aldrig blir än sådär. Såsen och potatisen var däremot desto godare. Till detta hade de ett stort salladsbord med massor av härliga varianter. De hade också hembakat bröd och i flera olika grovlekar och sorter. Så, sammantaget blev betyget högt. Det enda som drog ner betyget var att det stod en tv och gick. Sivan hade den i blickfånget och medan hon satt och petade i fläskkotletten höll dom på med en eller annan magoperation på tv....

Annars är det uppehåll i regnandet här. Det är däremot ca 100% luftfuktighet vilket innebär att det är lika vått ute som om det regnade. Det gör att det är lite mer inneaktivitet än vanligt. Debattinlägg i tidningen har varit ett återkommande tema denna vecka. Främst mot SD; smygrasism och folk med de mest vanvettiga fördomar. Men igår förmiddag blev det en hel insändare om SKL och deras hot om att dra in sjuksköterskornas lönepåslag för året. Ett förhandlat avtal som arbetsgivaren nu vill riva upp eftersom de inte anser att de har pengar. Hur sinnesjukt låter inte det. Det kan nog bara ske i ett kvinnoyrke. En yrkesgrupp som redan tidgare alltid fått stå tillbaka för att typiska manliga yrken ska ha en ordentlig lön. Vårdpersonalen, de ska ta sitt samhällsansvar de!

Det blir spännande att se om den blir publicerad.

Jag tror nog det finns nog skäl att återkomma med ett eget inlägg till om lönesaken.


Dagens lunch på söderköket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0