Sol och trädgårdsarbete

Så blev det vardag och trädgården och soptippen var öppna igen. Jag hade lovat Sivan att vi skulle fixa häcken idag om det var fint väder och det var det redan tidigt i morse. Det var lite kyligt men redan efter åtta var det helt okej ut. Det har blåst något förfärligt, men inte så man frysit, tvärtom så var det nästan skönt att det fläktade så pass bra.

Vi for iväg och hyrde en kärra och så åkte vi till Målserums avfallsanläggning. Därefter for vi direkt ut till Piperskärr och Mariebergs trädgråd. Vi hade varit där tidigare och sade dom att det bara var att komma för dom hade alltid tuija hemma. Väl där visade det sig att det inte var alldeles säkert. 130 cm för 200 kr/st, det hade dom. Men hon var osäker på 60-80 cm. Sivan blev helt svett och vi bestämde i alla fall att ta det dom hade och så fixa resten på ettt annat ställe.

Nu hade vi tur. Vi fick våra trettio buskar och det blev t.o.m ett tiotal över. Så eftermiddagen har vi grävt, spettat, vattnat och planterat. En av de gamla torra barrträden fick en ny design och så fick kompostkvarnen komma fram igen. Det luktade otroligt gott av det uppflisade träet.

Sivan har planterat ytterligare lite blommor och så har det varit städning ute. Vi är toppennöjda och ska nu strax belöna oss med grillat kött, bea och ett glas vin eller två.


30 uppgrävda hål som Sivan fixat. Staketet bortfraktat


Det som var barrlöst och fult har sågats bort och körs nu i kompostkvarnen


Så här fint blev det efteråt. Nu ska bara häcken växa dryga metern till

Kommentarer
Postat av: Siv

Så fint Ni har fått det!!

2009-06-16 @ 09:47:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0